Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΤΙ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ; ΒΑΣΙΛΕΙΑ ή ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Κάποτε, ο κίτρινος τύπος και τα κοινοβουλευτικά κόμματα οργίαζαν και φωνασκούσαν για την βασιλική χορηγία η οποία αυξανόταν από τις κυβερνήσεις τότε, όχι από το παλάτι. Η κυβέρνηση Καραμανλή (1962) κατά 45% και η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου (1964) κατά 100%! Η βασιλική χορηγία συνολικά ανερχόταν στα 90.000.000 δρχ.
Υπολογίστε:
9.000.000 δραχμές = 27.000 ευρώ περίπου.
90.000.000 δραχμές = 270.000 ευρώ περίπου.
Σήμερα όμως όλοι κάνουν μώκο για την προεδρική χορηγία. η οποία κοστίζει πολύ περισσότερα στον Έλληνα φορολογούμενο. Ο θεσμός της βασιλείας προσέφερε στον Ελληνικό λαό, παρά τα αντίθετα γαβγίσματα των πολιτικάντηδων. Ο θεσμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας τι προσφέρει;;;
* Θυμάστε το ΟΧΙ Στεφανόπουλου στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για το αίτημα του τελευταίου για δημοψήφισμα επί του θέματος των ταυτοτήτων.
* Θυμάστε τα λόγια της Μπενάκη στον νεοδιορισθέντα τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια (επί των ημερών σας θα περιοριστούν τα εθνικά σύνορα).
* Θυμάστε τις υπογραφές που έβαλε ο κ. Παπούλιας σε Νόμους και Διατάγματα που εξαθλιώνουν την κοινωνία. Ποιος υπέγραψε τα μνημόνια; Ποιος υπέγραψε το χαράτσι; Ποιος υπέγραψε τα μεσοπρόθεσμα; Ποιος υπέγραψε το περιφερειακό ξεπούλημα της χώρας στα 16 γερμανικά κρατίδια;
* Θυμάστε πόσα πληρώνουμε στους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας κ. κ. Χρήστο Σαρτζετάκη και Κωστή Στεφανόπουλο; Με 288.000 τον χρόνο για όσους δεν γνωρίζουν. 12.000 ευρώ σύνταξη τον μήνα και οι Έλληνες ψάχνουν στους κάδους, δεν έχουν ρεύμα και καταφεύγουν στα συσσίτια της Εκκλησίας.
Ο προεδρικός θεσμός στην Ελλάδα πάντα στάθηκε εκτελεστικό όργανο των πολιτικάντηδων, ένα αντεθνικό προπύργιο που δεινά και υποδούλωση επέφερε στην Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό. Ένας θεσμός που υπηρετεί τους πολιτικάντηδες και προστατεύει τα συμφέροντά τους και αποστραγγίζει τον Ελληνικό λαό με 4.100.000 ευρώ τον χρόνο!
Η προεδρική χορηγία σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2014 σε 4.100.000 ευρώ.
Προσέξτε τώρα, υπολογίστε:
270.000 x 15 = 4.050.000 ευρώ περίπου.

Η Προεδρική χορηγία είναι 15πλάσια από την Βασιλική χορηγία! Η Βασιλική χορηγία κάλυπτε και τους μισθούς των υπαλλήλων των Ανακτόρων Αθηνών και Τατοϊου. Η Προεδρική όχι. Ξεχωριστά έξοδα εκείνα. 1 στα 8 οικογένειες δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λαμβάνει "επίδομα θέσης ευθύνης" ύψους 14.000 ευρώ!

Επίλογος
Ο Ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει που πάνε τα λεφτά του. Πλουτίζουν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρώην Πρόεδροι και πρωθυπουργοί, πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, πρώην υπουργοί και ο λαός πένεται και ψάχνει για λίγο φαγητό στα σκουπίδια.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!

1 σχόλιο:

  1. Κάντε και μία ανασκόπηση για τον Βασιλιά Κωνσταντίνο για το 2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή