Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΤΑΛΙΝ ΠΑΡΕΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ!

Το έργο των κομμουνιστών κατά τα Δεκεμβριανά
Ο μεγαλύτερος όλων των εποχών σφαγέας Βησαριόνοβιτς Στάλιν ήταν εκείνος ο οποίος παρεκίνησε το ΚΚΕ στο κίνημα των Δεκεμβριανών. Πέρα από κάθε αμφιβολία αυτό αποδεικνύεται από την επιστολή του ελληνοχασάπη κομμουνιστή Μάρκου Βαφειάδη προς τον Ν. Ζαχαριάδη, τότε γενικό γραμματέα του "κόμματος της προδοσίας και του εγκλήματος" (όπως χαρακτήρισε το ΚΚΕ ο Γ. Παπανδρέου).
Προσέξτε τι γράφει ο Βαφειάδης στον Ζαχαριάδη (δίνει απαντήσεις και λύνει απορίες):
"Γνωρίζετε καλώς το ιστορικόν μήνυμα του συντρόφου Στάλιν του Δεκεμβρίου 1944, το οποίον μας παρεκίνησε να κηρύξωμεν την λαϊκήν εξέγερσιν με τα γνωστά και τραγικά αποτελέσματα, άτινα μας ωδήγησαν εις Βάρκιζαν...

Ότε η Γερμανία ηττήθη ο σύντροφος Στάλιν αντελήφθη ότι ήτο ελεύθερος να στραφή προς την Ελλάδα, απαραίτητον διά την συμπλήρωσιν των φιλοδόξων του σχεδίων. Κατόπιν διαταγής του σ. Στάλιν προς τους βορείους γείτονάς μας, ο εφοδιασμός μας με όπλα και πυρομαχικά ήρχισε να καταφθάνη... Το αντίτιμον θα ήτο η υπέρ των γειτόνων μας νέα διευθέτησις των συνόρων μας... Ούτως ο σ. Στάλιν έφερεν εις πέρας τους σκοπούς του σχετικώς προς την Αλβανίαν, Γιουγκοσλαβίαν και Βουλγαρίαν, δίδων εις αυτάς όσα ήθελαν εις βάρος μας. Και όταν εζητήσαμεν εκ νέου συνδιαλλαγήν, ο Στάλιν μέσω του Μολότωφ μας είπε: "Συνεχίσατε!" Και τον Δεκέμβριον 1947 μας είπε: "Σχηματίσατε επίσημον κυβέρνησιν και θα σας αναγνωρίσωμεν αμέσως!".
Ούτως αι Ξέναι Λεγεώνες εσχηματίσθησαν το 1947. Διέταξα την κατάληψιν της Κόνιτσας, διότι είχον την δήλωσιν του στρατηγού Πόποβιτς, ότι θα επετίθεντο ταυτοχρόνως και αι Ξέναι Λεγεώνες..."

Μάρκος Βαφειάδης (Επιστολή του προς Νικ. Ζαχαριάδην)".

Τα συμπεράσματα είναι δικά σας. Ας σημειωθεί πως ο Βαφειάδης ήθελε να ανακηρύξει ή την Κόνιτσα ή την Φλώρινα ή τις Σέρρες, μετά από νικηφόρα επίθεση, την "Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου