Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!

Στην εκπομπή της ΕΤ3 "Εκατογραφία" την οποία παρουσιάζουν οι κ. Θεοδωρίδης και Κεχαγιάς ακούστηκαν πρωτοφανή και εξοργιστικά πράγματα από τους δύο παρουσιαστές. Η εκπομπή αφορούσε τον Εθνικό Διχασμό.

Προσέξτε: "Οι Σύμμαχοι πρότειναν στους Έλληνες για να λάβουν μέρος στον πόλεμο, σχεδόν τα πάντα. Όλη την Ανατολική Θράκη, τα Δωδεκάνησα θα τα έπαιρναν από τους Ιταλούς και θα μας τα έδιναν, την Βόρειο Ήπειρο, την Κύπρο. Τους έταξαν τα πάντα."

Απάντηση: Οι Σύμμαχοι δεν ήθελαν την Ελλάδα σύμμαχο τους το 1914. Ο Βενιζέλος ήθελε να την σύρει άνευ όρων στον "μέγαν αυτόν πόλεμον". Οι Σύμμαχοι, όχι μόνο δεν πρότειναν τίποτε στην Ελλάδα, αλλά δεν εγγυούνταν αυτήν την ίδια την εδαφική ακεραιότητα της χώρας!!!


Παρουσιαστής: Ωστόσο επειδή ο Μεταξάς δεν ήθελε, δεν πίστευε πως θα νικήσουν οι Σύμμαχοι, ο Κωνσταντίνος κράτησε ουδέτερη στάση επειδή τα μέρη εκείνα προς την Θράκη ήταν πολύ επίφοβα. Ο Βενιζέλος αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να γκρινιάξει.

Απάντηση: Ο Μεταξάς, το ΓΕΣ και ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος, μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη του ΓΕΣ, πίστευαν πως θα νικήσουν οι Σύμμαχοι αλλά θα χάσουν στην επιχείρησή τους στα Δαρδανέλια και πως η σύρραξη θα ήταν πολυετούς διάρκειας σε αντίθεση με τον Βενιζέλο που πίστευε ότι θα διαρκέσει μόνο τρεις εβδομάδες! Ο Κωνσταντίνος ζητούσε εδαφικά ανταλλάγματα και εγγύηση της εδαφικής μας ακεραιότητας από τους Συμμάχους και η Ελλάδα θα γινόταν σύμμαχος τους! Ο Βενιζέλος ήθελε να εξέλθει η χώρα στον πόλεμο άνευ όρων, ούτε με εγγύηση της εδαφικής μας ακεραιότητος. Βασιλιάς, ΓΕΣ, Αντιπολίτευση, εκτός από τον Βενιζέλο, ήταν κατά της συμμετοχής της Ελλάδος στην επιχείρηση των Δαρδανελλίων. Επειδή δεν ικανοποιήθηκε ο Βενιζέλος παραιτήθηκε.

Παρουσιαστής: Ο Κωνσταντίνος, με την βοήθεια του Μεταξά, παραχώρησαν στους Βουλγάρους, για να αποδείξουν την ουδετερότητά τους, την Καβάλα.

Απάντηση: Ο Βενιζέλος (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 1915) έγραψε 3 επιστολές στον Βασιλέα με τις οποίες υποστήριζε να πουληθεί η Ανατολική Μακεδονία (Καβάλα, Σέρρες, Δράμα και η ενδοχώρα τους) στην Βουλγαρία έναντι ισομεγέθη έκταση στην Μικρά Ασία. Ο Βασιλεύς αρνήθηκε! Τον Απρίλιο του 1915, μη όντας πρωθυπουργός, δημοσίευσε τις απόρρητες και προσωπικές αυτές επιστολές στον γαλλικό τύπο (Temps). Οι Αγγλογάλλοι ακολουθούν την βενιζελική γραμμή: "Πολεμήστε χωρίς καμία προυπόθεση!". Στις εκλογές Ιουνίου 1913 ο Βενιζέλος κερδίζει και κάνει μία ειδική συμφωνία με τους Αγγλογάλλους για παραχώρηση της Α. Μακεδονίας στους Βουλγάρους χωρίς την έγκριση του Βασιλιά και την επικύρωση της Βουλής!!!

Ας σημειωθεί πως δεν είπατε τίποτα που ο Βενιζέλος έφερε τους Αγγλογάλλους στην Θεσ/νίκη. Ευκαιρία μια που μιλάτε για την πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, να το αναφέρετε και αυτό. Ο Βενιζέλος πρότεινε στον Κωνσταντίνο (Οκτώβριος 1915) ανταντικά στρατεύματα να έλθουν στην Θεσσαλονίκη. Ο Βασιλεύς του απήντησε πως πρέπει πρώτα να εκπονήσει σχέδιο το ΓΕΣ το οποίο θα καθορίσει σε ποιες περιοχές θα πρέπει να εγκατασταθούν. Η πρόταση του Βενιζέλου ήταν συζητήσιμη δηλαδή.
Η Βουλγαρία είχε ήδη κηρύξει επιστράτευση και κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Σερβίας. Συνεπώς, ο πόλεμος μπορεί να επεκτεινόταν. Ο Βενιζέλος, νομίζοντας πως είχε πάρει το πράσινο φως ήδη, φεύγει από τα Ανάκτορα και κατευθύνεται κατ΄ ευθείαν στις Αγγλική και Γαλλική πρεσβείες και λέει στους πρέσβεις να ενημερώσουν τις κυβερνήσεις τους πως ο Βασιλεύς είναι σύμφωνος και να φέρουν στρατεύματα. Κατά το απόγευμα ο Βασιλεύς διαμηνεί στον Βενιζέλο να ξανάρθει αύριο για να ζητήσουν τις λεπτομέρειες. Η απάντηση του Βενιζέλου ήταν: "Είναι πολύ αργά Μεγαλειότατε. Οι Γάλλοι έχουν ήδη ξεκινήσει". Παραβίασε το άρθρο 99 του δικής του εκπόνησης Συντάγματος που έλεγε να έρθουν ξένα στρατεύματα στην χώρα πρέπει να συμφωνήσει ο Βασιλεύς και να το εγκρίνει η Βουλή. Ο Κωνσταντίνος αναγκάστηκε, εφαρμόζοντας συνταγματική προνομία, (άρθρο 31: Ο Βασιλεύς διορίζει και παύει τους υπουργούς του, και άρθρο 32 που αφορούσε τις αρμοδιότητες του Στέμματος).
Ο παράφρονας αντιμοναρχικός, Γάλλος Στρατηγός Σαράιγ αποβίβασε τα μπουρίνια του στην Θεσ/νίκη. Οι στρατιωτικές του αγορές ήταν υπερβολικές απαράδεκτα. Οι Έλληνες ήταν ολιγαρκείς και τρόμαζαν με το θέαμα τους, της σπατάλης, της ανοικοκυροσύνης. Οι Γάλλοι έλεγαν πως στην Θεσ/νίκη επικρατεί "βρομιά και αταξία" και τους προκαλεί "αηδία"!!! Οι ενδυμασίες των ντόπιων τους δημιουργούσαν την εντύπωση απουσίας πολιτισμού!!! Σύντομα, άρχισαν να μεταχειρίζονται τους Έλληνες σαν αφρικανούς ιθαγενείς!!!  Επέβαλε στην "ουδέτερη" Ελλάδα ναυτικό αποκλεισμό για να πιέσουν την Ελλάδα άνευ όρων να εξέλθει στο πλευρό τους στον πόλεμο. Απαίτησαν με διακοίνωσή τους την μερική αποστράτευση του Ελληνικού Στρατού, την απομάκρυνση του κυρίου όγκου από την Θεσ/νίκη και αναγνώριση του δικαιώματος να αστυνομεύουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα σε αναζήτηση εχθρικών υποβρυχίων. Κατέστρεψαν χωριά στο διάβα τους, πλιατσικολόγησαν σε Εκκλησίες και συνελάμβαναν όσους θεωρούσε ύποπτους. Σχεδόν όλοι φυλακίστηκαν και μάλιστα χωρίς δίκη. 
Άρα χάρη στον Βενιζέλο που τους έφερε, έκαναν κατέλυσαν την εθνική ακεραιότητα της Ελλάδος και την έκαναν αποικία τους!!!
Αυτά γιατί δεν τα λέτε. Για να διατηρείτε ο μύθος του εθνάρχη ή για να κάνετε προπαγάνδα κατά του Βασιλικού θεσμού και των Ελλήνων Βασιλέων;;; Και τα δύο κάνετε. Αλλά το χειρότερο είναι ότι ασελγείτε πάνω στην ελληνική ιστορία.

Παρουσιαστής: Η Καβάλα ήταν εξοπλισμένη, είχε μία ολόκληρη μεραρχία. Την μεραρχία αυτήν την πήραν οι Γερμανοί και την πήγαν παρακαλώ στο Γκέρλιτς της Γερμανίας, το οποίο έφερε σε απόγνωση τους Έλληνες. Πρώτη φορά στρατός νικηφόρος έχανε μία μεραρχία!

Ο Ελληνικός Στρατός από τις 24 Σεπτεμβρίου 1915 βρισκόταν σε επιστράτευση (θέση αμύνης εν τη Ελληνική Επικρατεία). Στα μέσα του 1916 αποστρατεύθηκε γιατί τα έξοδα ήταν τρομερά υπέρογκα και εκτίναξαν το δημόσιο χρέος. Επίσης η Βόρεια Ελλάδα, νησιά του Αιγαίου και του Ιουνίου και ο Βόλος βρισκόταν υπό την αποικιοκρατία των Αγγλογάλλων με επικεφαλής τον Γάλλο αντιμοναρχικό Στρατηγό Σαράιγ.
Όταν αποστρατεύτηκε και στην Ανατολική Μακεδονία, δεν έμεινε παρά το Δ΄ Σώμα Στρατού, το οποίο είχε 7.000 άνδρες μάχιμους στα οχυρά του Ρούπελ και την ελληνοβουλγαρική μεθόριο. Ο Σαράιγ προώθησε (29 Ιουλίου 1916) 4 πεζικά Συνταγμάτων Σενεγάλων με πυροβολικό και 2 Συντάγματα ιππικού προς τις Σέρρες, 1 Αγγλική μεραρχία στο Τσαγέζι και τμήμα Γαλλικού Στρατού προς το Σιδηρόκαστρο, δηλαδή εντός και όπισθεν των ελληνικών γραμμών. Όταν μετά από κάποιες ημέρες ξεκίνησε γερμανοβουλγαρική εισβολή στην Αν. Μακεδονία, όλα τα συμμαχικά στρατεύματα με κάποιες ασήμαντες αμιψαχίες προς τους Βουλγάρους, αποσύρθηκαν εξ ολοκλήρου όπισθεν του Στρυμόνα ποταμού, εκτός από 1 ίλη ιππικού αφήνοντας 7.000 του Συνταγματάρχη Χατζόπουλου διεσπαρμένους σε πόλεις-οχυρά και σύνορα να μαλλιοτραβιώνται με τους Βουλγάρους.
Ο Κωνσταντίνος ήδη από τον Απρίλιο του 1916 είχε καλέσει τον Σαράιγ να σπεύσει να καταλάβει το Ρούπελ, αλλά εκείνος αρνείτο επικαλούμενος τις ασθενείς δυνάμεις του. Ήθελαν (οι Ανταντικοί) να προκαλέσουν την εισβολή των Γερμανοβουλγάρων στο Ελληνικό έδαφος και την κατάληψη του Ρούπελ. Δεν κατέλαβε το Ρούπελ και προώθησε τις δυνάμεις του για να εξαναγκάσει τους Γερμανοβουλγάρους να εισβάλλουν στο Ελληνικό έδαφος και τις δυνάμεις μας να εμπλακούν σε μάχη, ώστε να βγει στον πόλεμο η Ελλάδα (όπως ήθελαν: "άνευ όρων")!


ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου