Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ Δ΄ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ένα από τα κυριότερα συνθήματα των αντιβασιλικών είναι πως η Βασιλεία ήταν υποταγμένη στους ξένους. Θίγουν ιδιαίτερα το θέμα της αιχμαλωσίας του Δ΄ Σώματος Στρατού από τους Γερμανούς το 1916.
Έλεγαν: "Ένας λαός, που θέλει να γίνει πραγματικά ανεξάρτητος, δεν μπορεί να ανεχθή έναν θεσμό, που στάθηκε πάντα το κυριώτερο όργανο εξάρτησης απ΄ τους ξένους και υποταγής στα ξένα συμφέροντα, φθάνοντας ως την εθνική προδοσία (παράδοση Δ΄ Σώματος Στρατού στους Γερμανούς το 1916) και οδηγώντας τη χώρα στην εθνική συμφορά (Μικρασιατική καταστροφή)".

Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος 
* Θέση Βασιλέως Κωνσταντίνου ΙΒ΄:

Υπέρ της ουδετερότητος της χώρας αλλά αν το επιτάξει το εθνικό συμφέρον υπέρ της συμμετοχής μας στον πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ υπό ένα πλαίσιο όρων, προυποθέσεων και ανταλλαγμάτων με προεξόφληση εκ μέρους της Συμμαχίας της εδαφικής μας ακεραιότητος.
* Θέση Πρωθυπουργού Βενιζέλου:

Υπέρ της συμμετοχής μας στον πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ άνευ όρων, ούτε με εγγύηση εκ μέρους της, της εδαφικής μας ακεραιότητος. 
Μάλιστα ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος είπε "Να έχετε υπόψη σας πως δεν υποστηρίζω πως δεν θα βγούμε στον πόλεμο-φυσικά στο πλευρό της Αντάντ, αφού τα συμφέροντά μας συνδέονται στο σύνολό τους με αυτήν. Σε καμία περίπτωση δεν θα πολεμούσαμε εναντίον της και δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να το διανοείται".
Άλλη φορά "Το ελληνικό το αίμα είναι λιγοστό. Για να το χύσουμε για χάρη σας κύριοι της Αντάντ πρέπει να γνωρίζουμε ποια θα είναι τα ανταλλάγματα".
Τώρα αμφισβητείτε την φιλοανταντική αλλά πάνω απ΄ όλα εθνική γραμμή και στάση του μεγάλου αυτού σώφρονα Στρατηλάτη-Βασιλιά. Αυτός είναι ο "γερμανόφιλος" Κωνσταντίνος ο οποίος απέρριψε χωρίς τον παραμικρό δισταγμό την γερμανική προσφορά στο πλευρό των Κεντρικών Δυνάμεων με αντίδωρο το Μοναστήρι και την γύρω σερβική περιοχή, που η πλειοψηφία του πληθυσμού της ήταν Έλληνες.
Τον Οκτώβριο του 1915, ο Βενιζέλος χωρίς άδεια από τον Βασιλιά και έγκριση από την Βουλή φέρνει αγγλογαλλικά στρατεύματα παραβιάζοντας έτσι το δικής του εκπόνησης Σύνταγμα (του 1911). Η Αντάντ κατέλυσε την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδος. Επέβαλε στην "ουδέτερη" Ελλάδα ναυτικό αποκλεισμό για να πιέσουν την Ελλάδα άνευ όρων να εξέλθει στο πλευρό τους στον πόλεμο. Απαίτησαν με διακοίνωσή τους την μερική αποστράτευση του Ελληνικού Στρατού, την απομάκρυνση του κυρίου όγκου από την Θεσ/νίκη και αναγνώριση του δικαιώματος να αστυνομεύουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα σε αναζήτηση εχθρικών υποβρυχίων. Οι Ανταντικοί κατέστρεψαν χωριά στο διάβα τους, πλιατσικολόγησαν σε Εκκλησίες και συνελάμβαναν όσους θεωρούσε ύποπτους. Σχεδόν όλοι φυλακίστηκαν και μάλιστα χωρίς δίκη. Αρά χάρη στον Βενιζέλο που τους έφερε, κατέλυσαν την εθνική ακεραιότητα της Ελλάδος και την έκαναν αποικία τους!!!
Ο Βενιζέλος έγραψε στον φίλο του Στρατηγό Κόρακα (αρχές-μέσα 1916, μη όντας πρωθυπουργός): "Ουδέποτε είχον την συνήθειαν να στηρίζω τους υπολογισμούς μου επί καθαρώς λογικών και ιστορικών δεδομένων αλλά... επί του νόμου της βίας και της επιβολής, όστις τυγχάνει ισχυρότερος απάντων των νόμων, γραπτών ή αγράφων."
Δηλαδή εδώ μιλάμε για έναν παράφρονα πολιτικό, τον οποίο κάποιοι τον αποκαλούν ακόμα "εθνάρχη"!!! Μνήσθητι ημών Κύριε.

Δ΄ Σώμα Στρατού: η αλήθεια.

Ο Ελληνικός Στρατός από τις 24 Σεπτεμβρίου 1915 βρισκόταν σε επιστράτευση (θέση αμύνης εν τη Ελληνική Επικρατεία). Στα μέσα του 1916 αποστρατεύθηκε γιατί τα έξοδα ήταν τρομερά υπέρογκα και εκτίναξαν το δημόσιο χρέος. Επίσης η Βόρεια Ελλάδα, νησιά του Αιγαίου και του Ιουνίου και ο Βόλος βρισκόταν υπό την αποικιοκρατία των Αγγλογάλλων με επικεφαλής τον Γάλλο αντιμοναρχικό Στρατηγό Σαράιγ.
Όταν αποστρατεύτηκε και στην Ανατολική Μακεδονία, δεν έμεινε παρά το Δ΄ Σώμα Στρατού, το οποίο είχε 7.000 άνδρες μάχιμους στα οχυρά του Ρούπελ και την ελληνοβουλγαρική μεθόριο. Ο Σαράιγ προώθησε (29 Ιουλίου 1916) 4 πεζικά Συνταγμάτων Σενεγάλων με πυροβολικό και 2 Συντάγματα ιππικού προς τις Σέρρες, 1 Αγγλική μεραρχία στο Τσαγέζι και τμήμα Γαλλικού Στρατού προς το Σιδηρόκαστρο, δηλαδή εντός και όπισθεν των ελληνικών γραμμών. Όταν μετά από κάποιες ημέρες ξεκίνησε γερμανοβουλγαρική εισβολή στην Αν. Μακεδονία, όλα τα συμμαχικά στρατεύματα με κάποιες ασήμαντες αμιψαχίες προς τους Βουλγάρους, αποσύρθηκαν εξ ολοκλήρου όπισθεν του Στρυμόνα ποταμού, εκτός από 1 ίλη ιππικού αφήνοντας 7.000 του Συνταγματάρχη Χατζόπουλου διεσπαρμένους σε πόλεις-οχυρά και σύνορα να μαλλιοτραβιώνται με τους Βουλγάρους.
Ο Κωνσταντίνος ήδη από τον Απρίλιο του 1916 είχε καλέσει τον Σαράιγ να σπεύσει να καταλάβει το Ρούπελ, αλλά εκείνος αρνείτο επικαλούμενος τις ασθενείς δυνάμεις του. Ήθελαν (οι Ανταντικοί) να προκαλέσουν την εισβολή των Γερμανοβουλγάρων στο Ελληνικό έδαφος και την κατάληψη του Ρούπελ. Δεν κατέλαβε το Ρούπελ και προώθησε τις δυνάμεις του για να εξαναγκάσει τους Γερμανοβουλγάρους να εισβάλλουν στο Ελληνικό έδαφος και τις δυνάμεις μας να εμπλακούν σε μάχη, ώστε να βγει στον πόλεμο η Ελλάδα (όπως ήθελαν: "άνευ όρων")!

Όποιος ξέρει ιστορία, δεν πέφτει θύμα της προπαγάνδας σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου