Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Κύκλος πολιτικών εξελίξεων ανοίγει μετά την ψήφιση ή την… καταψήφιση των μέτρων που συζητούνται με την τρόικα στη Βουλή. Ανασχηματισμός και αλλαγή του εκλογικού νόμου βρίσκονται ήδη στο τραπέζι των εσωκομματικών και διακομματικών αναζητήσεων, ενώ έχει ξεκινήσει και η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια. Κλειδί για να αποκτήσουν όλα αυτά νόημα είναι να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές και να εγκριθεί από την Βουλή. Αλλιώς, η κυβέρνηση θα πέσει και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, τις τρίτες μέσα σε ένα έτος!
Αν τα μέτρα υπερψηφιστούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα μετρούν απώλειες και θα κληθούν την επόμενη μέρα να κάνουν πολιτική διαχείρισης ζημιών. Αφού θεωρείται βέβαιο πως θα έχουν δει στελέχη τους να καταψηφίζουν και να τραβούν για… άλλες πολιτείες. Ειδικά για τους δύο μικρότερους κυβερνητικούς εταίρους το κεντρικό ερώτημα θα είναι η ποιότητα και η ποσότητα της εμπλοκής τους στο κυβερνητικό έργο.
Στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι στη μέση δύο αντίρροπων τάσεων με τα νώτα του εκτεθειμένα στα στελέχη που έχουν ήδη διαφοροποιηθεί, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Άννα Διαμαντοπούλου. Υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν ένα νέο κόμμα από ότι ακούγεται. Εντός ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ακόμη στελέχη που επιμένουν να μπει το κόμμα με τον αρχηγό του σε ρόλο αντιπροέδρου στην κυβέρνηση (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) και άλλοι που βλέπουν ως μόνη λύση για εκλογική άνοδο την έξοδο από την συγκυβέρνηση (Κώστας Σκανδαλίδης). 
Στη ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης, πέραν των γνωστών διαφωνούντων (Βουδούρης, Μιχελογιαννάκης) έχει πλέον να αντιμετωπίσει και τις πρωτοβουλίες των δύο αριστερών υπουργών που έχει ορίσει ο ίδιος. Συγκεκριμένα ο Αντώνης Μανιτάκης άφησε να διαρρεύσει πως θα παραιτηθεί αν οι αρχηγοί δεχθούν απολύσεις στο δημόσιο, εκθέτοντας τον άνθρωπο που τον πρότεινε για υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αποτέλεσμα ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να επιτρέψει σε τρεις βουλευτές του να καταθέσουν ερώτηση για την καθυστέρηση στη συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων. 
Με ορίζοντα το 2014 ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μπορεί να συνεργαστούν για μία ατζέντα πολύ ευρύτερη εκείνης της συμφωνίας με την τρόικα. Όπως για την αλλαγή του Συντάγματος, την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Σε ότι αφορά στο διάδοχο του Κάρολου Παπούλια αναζητούνται πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους. Στα πηγαδάκια της Βουλής από τη ΝΔ ακούγεται ο Κώστας Καραμανλής, από το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης και ο Τζέφρυ Παπανδρέου και από τη ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης ενώ ακούγεται και το όνομα του Αντώνη Σαμαρά. Στο θέμα του εκλογικού νόμου ακούγεται η επιστροφή στην περίφημη δεύτερη κατανομή, με το μπόνους του πρώτου να μοιράζεται σε όσα κόμματα περάσουν το όριο που θα τεθεί.

Είναι ηλίου φαεινότερον πως η συγκυβέρνηση θα πέσει. Αν υπερψηφιστούν αυτά τα μέτρα, (η λεγόμενη "σφαγή" που ετοιμαζόταν για τον Ιούνιο) η σημερινή κυβέρνηση θα πέσει. Ο κόσμος κάνει άδικες θυσίες. Πρέπει να εμπιστευθεί την τύχη του σε νέα κόμματα. Και μάλιστα με πλειοψηφία μεγάλη ο Ελληνικός λαός πρέπει να εμπιστευθούμε άλλα κόμματα και πρόσωπα με ήθος, ελληνοορθόδοξο φρόνημα και πατριωτισμό.
Γνωρίζουμε πως οι ΗΠΑ, οι μυστικές υπηρεσίες και τα ξένα κέντρα εξουσίας διοικούν, κυβερνούν. Αυτές θέλουν και το ΠαΣοΚ και την ΝΔ και το ΣυΡιζΑ για τους δικούς του λόγους.
Για την διάλυση της οικονομίας και της κοινωνίας συνεργάζονται από κοινού ΝΔ και ΠαΣοΚ αλλά με διαφορετικούς παρτενέρ (ΛαΟΣ, ΔημΑρ). Για την διάλυση της θρησκείας, των θεσμών, των ιδανικών ετοιμάζουν το ΣυΡιζΑ.

ΣΥΡΙΖΑ
Το ΣυΡιζΑ είναι ένα κόμμα "μετριοπαθούς" κομμουνισμού με μία "ευρωπαική μορφή". Προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους φορώντας ένα κοινωνικό προσωπείο που συμβαδίζει με την πραγματικότητα σε αντίθεση με το ΚΚΕ που βρίσκεται στο 1930.
Εάν υπερψηφιστεί το ΣυΡιζΑ είναι ένας ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Ασέβεια στους δημοκρατικούς θεσμούς όπως και οι προκάτοχοί τους, επικράτηση χάους, ανασφάλειας και μέσα σε 20 χρόνια δεν θα είναι καθόλου απίθανο να μας κυβερνούν και οι ξένοι! Εννοώ οι γειτονικοί μας λαοί! Θα υπάρχει ανεξιθρησκεία; Όχι. Θα επικρατεί το άθεο κράτος του Τσίπρα που θα παραδώσει την χώρα έτοιμα στην Νέα Τάξη Πραγμάτων. Και θα το "οφείλουμε" και πάλι στην αριστερά.
Τα παιδιά στα σχολεία θα αναπλάθονται παθητικότερα σε "μαρξιστάκια" και θα ξεχαρβαλώσουν την Εκκλησία. Εμείς σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί-Έλληνες θα το επιτρέψουμε; Όχι. Έτσι θα ξεκινήσει μία κόντρα μεταξύ των πιστών και του αριστερού καθεστώτος. Θα καταλήξει που; Στο χάος και την βία των αναρχικών στους οποίους στηρίζεται το ΣυΡιζΑ.
Θα εφαρμόσει μία διαφορετική πολιτική παραλλαγή της λιτότητας. Η λιτότητα με άλλο πρόσωπο. Θα είναι έμμεση. Θα δεσμεύσει τα χρήματα από τις τράπεζες κλπ.
Θα καταφέρει να διασπάσει περισσότερο την κοινωνία και τον λαό σε ταξικές ομάδες. Στόχος τους είναι η διάσπαση. Δεν μπορεί κανένας άλλος να ενώσει τον λαό εκτός από τον Βασιλιά και αυτό θα γίνει αν ο Ελληνικός λαός πληροφορηθεί σωστά και επιστρέψει στον ΧΡΙΣΤΟ και τα ιδανικά της φυλής. Πρέπει να χρησιμοποιήσει την ελευθερία του έτσι όπως του την έδωσε ο ΧΡΙΣΤΟΣ.
Όλοι μας πρέπει να βάλουμε τον ΧΡΙΣΤΟ μέσα μας, να γίνουμε λιτοί και ασκητικοί. Χριστιανός σημαίνει αγωνιστής. Αγωνιστής εναντίον των παθών και των αμαρτιών του. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα ΣυΡιζΑ και σε κανένα Τσίπρα να κάνει την Πατρίδα μας άθεη. 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου