Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΑΞΙΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ !

Η εκλογή νέων Μητροπολιτών έγινε σε Έκτακτη Συνεδρία της Ιεράς Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

* Στα Ιωάννινα τοποθετήθηκε ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης. Το Σάββατο 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η χειροτονία του σε Επίσκοπο ενώ αρχές Ιουλίου θα γίνει και η ενθρόνιση.
* Στην Ελασσώνα ο Αρχιμανδρίτης Χαρίτων Τούμπας. Πρωτοσύγκελος της χηρευσάσης Ιεράς Μητροπόλεως Ελλασώνος και άξιος συνεχιστής του μακαριστού κυρού Βασιλείου καθώς διακρίνεται για το εκκλησιαστικό ήθος και την σεμνότητά του. 
* Στη Φωκίδα ο Επίσκοπος Ανδρούσης Θεόκτιστος που ήταν μέχρι πρότινος βοηθός του Μητροπολίτη Σπάρτης. Είναι ο μοναδικός εκ των εκλεγμένων που είναι ήδη επίσκοπος άρα δε θα γίνει χειροτονία.
* Στη Θεσσαλιώτιδα ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης, μέχρι τώρα γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως. Πλέον Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων.

Το "Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα" τους εύχεται ΑΞΙΟΥΣ και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, να διαποιμάνουν εν Χριστώ το χριστεπώνυμο πλήρωμα των Μητροπόλεων τους και να το οδηγήσουν "εις πηγάς σωτηρίους". Να επιτελέσουν έργο θεάρεστο και λαωφέλιμο και να αγωνιστούν κόντρα στην αντιχριστιανικοποίηση και την ανθελληνικοποίηση του Έθνους και του λαού μας. ΑΞΙΟΙ!

Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παπαγιάννης

Αρχιμανδρίτης π. Χαρίτων Τούμπας

Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος

Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Άνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου