Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Παραχάραξη της Ελληνικής Ιστορίας. Μερικά παραδείγματα για να αποστομώνετε τον οποιοδήποτε ου νομίζει πως ξέρει την Ελληνική Ιστορία.

* Επίσημη Ιστορία : Α΄ Βαλκανικός. Μετά τη μάχη των Γιαννιτσών όπου 35.000 Τούρκοι στρατιώτες διαλύθηκαν σε χρόνο ρεκόρ από τα ασυγκράτητα Ελληνικά στρατεύματα, ο Ελληνικός στρατός περνώντας από τα (τότε) έλη της Δυτ. Μακεδονίας πλησιάζει στη Θεσσαλονίκη. Ο Αρχιστράτηγος του Ελλ. Στρατού (τότε) διάδοχος Κωνσταντίνος θέλει να αφήσει τη Θεσσαλονίκη και να κατευθυνθεί προς Φλώρινα. Ο Βενιζέλος του στέλνει τηλεγράφημα απειλώντας τον ότι θα του αφαιρέσει την Αρχιστρατηγία αν δεν στραφεί προς την Θεσσαλονίκη. Κατόπιν αυτών των πιέσεων ο διάδοχος στρέφεται προς Θεσσαλονίκη και η Θεσσαλονίκη ελευθερώνεται.
* Αληθινή Ιστορία. Α΄ Βαλκανικός. Μετά τη μάχη των Γιαννιτσών όπου 35.000 Τούρκοι στρατιώτες διαλύθηκαν σε χρόνο ρεκόρ από τα ασυγκράτητα Ελληνικά στρατεύματα, ο Ελληνικός στρατός περνώντας από τα (τότε) έλη της Δυτ. Μακεδονίας πλησιάζει στη Θεσσαλονίκη χωρίς ο Βενιζέλος να δώσει καμιά διαταγή. Η απόφαση είναι κατά 100% του Αρχιστρατήγου Διαδόχου Κωνσταντίνου!
Κατά την πολιορκία της Θεσσαλονίκης ο Βενιζέλος δίνει διαταγή στον Διάδοχο, να στείλει μια μεραρχία προς την κατεύθυνση των Σερβίων. Ο Διάδοχος την αγνοεί. Οι Βούλγαροι πλησιάζουν ολοταχώς την Θεσσαλονίκη, δεν είναι ώρα οι Ελληνικές δυνάμεις να εξασθενήσουν.
Η Θεσσαλονίκη ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, χωρίς ο Βενιζέλος να κάνει μέχρι τότε τίποτα . Αντίθετα στέλνει τηλεγράφημα μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης διατάσσοντας τον Κωνσταντίνο να την ... καταλάβει.

ΓΙΑΤΙ το έκανε αυτό;
Για να δείξει ότι βοήθησε στην απελευθέρωση της; Για να πάρει μερίδιο από την δόξα του Διαδόχου, έχοντας υπ όψιν του τον επερχόμενο διχασμό; Άγνωστο. Πάντως προσπαθεί εκ των υστέρων το τηλεγράφημα που έστειλε να μην δοθεί στον διάδοχο.
Οι Βούλγαροι φτάνουν δεύτεροι και καταϊδρωμένοι στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα δεν θα θέλουνε να φύγουν και θα ζητάνε κυριαρχικά δικαιώματα.
Από που προκύπτει αυτό;
Κατά την τριετή βενιζελική δικτατορία στην Ελλάδα έγινε μεγάλη "ανακατωσιά". Οι βενιζελικοί έχοντας το "πάνω χέρι" και ο Βενιζέλος κυβερνούσε χάρη στα γαλλικά όπλα και τηλεβόλα. Είχαν εκδώσει την λεγόμενη "Λευκή Βίβλο" ένα προπαγανδιστικό βιβλιαράκι υπέρ του Βενιζέλου και της αντεθνικής του πολιτικής και κατά του Βασιλέως Κωνσταντίνου και των πολιτικών τους αντιπάλων. Το έγγραφο του Βενιζέλου που υποτίθεται "διέταξε τον Διάδοχο" γράφει ως ημερομηνία 27 Οκτωβρίου 1912. Ο Διάδοχος και ο Ελληνικός Στρατός ξημερώματα-πρωί της 26ης Οκτωβρίου 1912 βρίσκονταν μέσα στην Θεσσαλονίκη. Το "επιτελείο" του Βενιζέλου έκανε πλείστες πλαστογραφήσεις σε Κρατικές Υπηρεσίες. Στην δίνη αυτή πήρε και το ΓΕΣ. Η ημερομηνία του βενιζελικού εγγράφου πλαστογραφήθηκε εν έτει 1917.

Ο Κωνσταντίνος ήταν υπέρ της ουδερότητας;
- Από άποψη εθνικών συμφερόντων: Ναι. Πίστευε πάντως πως τον πόλεμο θα τον κερδίσουν οι Κεντρικές Δυνάμεις όπως αποδεικνύουν τα αυστροουγγρικά και γερμανικά αρχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας περί τα τέλη της δεκαετίας του 1960. Αλλά θυσίασε, όντας ρεαλιστής και πατριώτης, τις προοπτικές-σκέψεις του για χάρη της Πατρίδος. Εξάλλου δεν είχε και ιδιαίτερα προβλήματα με την Αντάντ μέχρι τα τέλη του 1915. 4 φορές την πρότεινε να εξέλθει στον πόλεμο με ανταλλάγματα ή τουλάχιστον απλή εγγύηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Όταν όμως ο Κωνσταντίνος δεν πραγματοποιούσε τα χατίρια της Αντάντ της δεν ήταν αρεστός. Αντίθετα: έπρεπε να εκθρονισθεί.

Από που προκύπτει ότι ήταν υπέρ της Αντάντ;
Από την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Στρατηλάτης κατά λέξιν: "Να έχετε υπ΄ όψιν σας πως δεν υποστηρίζω ότι δε θα βγούμε στον πόλεμο, φυσικά, στο πλευρό της Αντάντ, αφού τα συμφέροντά μας συνδέονται στο σύνολό τους με αυτήν. Σε καμία περίπτωση δε θα πολεμούσαμε εναντίον της και δεν υπάρχει υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να το διανοείται. Αλλά, αν τελικά μετάσχουμε σ΄ αυτόν τότε θα πρέπει να μας έχει ανατεθεί ειδικός ρόλος και στόχος και στόχος, ο οποίος θα μπορεί να επιδιωχθεί γρήγορα, με επιτυχία ή, έστω, αποτυχία, πριν καταστραφεί η χώρα μας εξ αιτίας πολύ παρατεταμένης εκστρατείας"

Τότε πως ο Κωνσταντίνος ήταν υπέρ της Γερμανίας;
Είναι ψεύδος. Ο Κωνσταντίνος απέρριψε χωρίς τον παραμικρό δισταγμό την γερμανική προσφορά στο πλευρό των Κεντρικών Δυνάμεων με αντίδωρο το Μοναστήρι και την γύρω σερβική περιοχή, που η πλειοψηφία του πληθυσμού της ήταν Έλληνες. Γνώριζε πως η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε παρά των πλευρό των Κεντρικών Δυνάμεων και πως η Ελλάδα ήταν ευπρόσβλητη από τον αγγλογαλλικό στόλο.

- Τότε γιατί δεν δέχθηκε την πρόταση των Άγγλων για έξοδο της Ελλάδος στον πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ με αντάλλαγμα την Κύπρο;
- Οι Ανταντικοί δεν εγγυούνταν στην κυβέρνηση (οποιαδήποτε κυβέρνηση βενιζελική και φιλοβασιλική) την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος. Ο Βενιζέλος ποτέ δεν ζήτησε από την Αντάντ αυτή την αξίωση. Αλλιώς εθνικός διχασμός δεν θα υπήρχε! Πράγματι οι Άγγλοι έκαναν τέτοια πρόταση στην Ελλάδα αλλά δεν εγγυόνταν την εδαφική μας ακεραιότητα. Πρότειναν στην κυβέρνηση  Ζαΐμη έξοδο στον πόλεμο με αντάλλαγμα την Κύπρο αλλά χωρίς εγγύηση της αδεφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, όρος ανυποχώρητος για τον Κωνσταντίνο. Με ποιο απλά λόγια: ξέρω ότι θα μου δώσει την Κύπρο αλλά που να ξέρω αν θα μου πάρει την Νότια Ήπειρο και θα την δώσει στην Αλβανία φερ΄ ειπείν. Μάλιστα όσες προτάσεις (ελάχιστες ήταν) έκαναν οι Ανταντικοί ποτέ δεν εγγυούνταν την εδαφική μας ακεραιότητα και αν έδιναν και ανταλλάγματα ήταν αόριστα (τύπου μετά τον πόλεμο βλέπουμε κλπ).

- Οι Γερμανοί έκαναν τότε προτάσεις προς την Ελλάδα;
- Φυσικά. Και ήταν ικανοποιητικότερες και απ΄ αυτές των Ανταντικών. Αλλά ο Κωνσταντίνος ήταν υπέρ της Αντάντ. Αν ήταν υπέρ της Γερμανίας θα είχε δεχθεί την συμφέρουσα πρόταση που είχαν κάνει διά μυστικού τηλεγραφήματος οι Γερμανοί προς τον Βασιλέα. Δυστυχώς, η 2η παραίτηση Βενιζέλου, (τον απέλυσε ο Βασιλεύς σύμφωνα με το άρθρο 31 του τότε Συντάγματος του 1911 επειδή παραβίασε το άρθρο 99 του Συντάγματος φέρνοντας παράνομα και αντισυνταγματικά χωρίς έγκριση από τον Βασιλιά και ενημέρωση στην Βουλή, αγγλογαλλικά στρατεύματα στην Θεσ/νίκη), δεν έδωσε στον Στρατηλάτη να κοινοποιήσει στην κυβέρνηση την επιστολή. Δεν γνωρίζουμε τι απέγινε και αν έγιναν διαπραγματεύσεις επ΄ αυτής.

Σιγά-σιγά οι αλήθειες πρέπει να λέγονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου