Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ

 Ποιος είναι ο σκοπός του «Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος»

    Η προσπάθειά μας ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2011. Δεν είμαστε κόμμα, ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε. Είμαστε ιστότοπος που θέλει να αφυπνίσει τους Έλληνες από τον λήθαργο της προπαγάνδας, από το δηλητήριο του αντιβασιλισμού, από το μένος του αντιεκκλησιασμού, από το πάθος του αντιπατριωτισμού. ΧΡΙΣΤΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ. Αυτή είναι η προμετωπίδα μας, η ζωή μας, ο αγώνας μας!

Ναί ή όχι στην Δημοκρατία;

    Ασφαλώς ναι στην Δημοκρατία. Μία Δημοκρατία όμως που έχει πολίτες, όχι πρόβατα. Μία Δημοκρατία που έχει πρόσωπα, όχι άτομα. Μία Δημοκρατία που έχει κοινωνία, όχι μάζα. Μία Δημοκρατία όπου θα πηγάζει από την εν Χριστώ ζωή, όχι μία αόριστη έννοια λαού. Ο λαός γίνεται λαός, όταν είναι λαός του Θεού. Μία Δημοκρατία για να είναι πραγματικά Δημοκρατία πρέπει να λύσει το πρόβλημα της ποσότητας για χάρη της ποιότητας. Πολλές φορές αυτό που επιλέγει ο λαός δεν είναι απαραιτήτως σωστό. Π.χ. τα τελευταία χρόνια η πλειοψηφία του ελληνικού λαού εμπιστεύεται συνεχώς τους ίδιους της τους ολετήρες.

    Υπόθεση εργασίας: Έρχεται ένας κλέφτης στο σπίτι μας. Θα λάβουμε τα μέτρα μας ή θα τον αφήσουμε να ξαναέρθει; Δυστυχώς, ο ελληνικός λαός σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις κατά την Μεταπολίτευση άφησε τον κλέφτη πολλές φορές να μπαίνει στο σπίτι του. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές μέθοδοι προπαγάνδας που αυτοπροβάλλονται ως ενημέρωση και ο λαός, αντί να τις γυρίσει την πλάτη, τις εμπιστεύεται και οδηγείται σε έναν φαύλο κύκλο. Κάπως έτσι δημιουργείται το πρόβλημα της ποιότητος και της ποσότητας σε μία Δημοκρατία.

    α) Η εν Χριστώ μόρφωση, β) η σωστή και αμερόληπτη ενημέρωση και γ) η υπεύθυνη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά καθιστά ένα δημοκρατικό πολίτευμα όντως Δημοκρατία. Τότε είναι σε θέση ο λαός να κρίνει, να επιλέξει και να αποφασίσει.

Υπάρχει πολιτειακή και πολιτική πρόταση

    Ο ιστότοπός μας στηρίζει από το 2019, από τότε που εκδόθηκε, το βιβλίο του ερευνητή κ. Χρήστου Αντωνιάδη «Προτάσεις για την μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος». Είναι ό,τι πιο συγκροτημένο και ρεαλιστικό τόσο για πολίτευμα στην Πατρίδα μας, όσο και για την Βασιλευομένη Δημοκρατία. Περιέχει πολύ υπεύθυνες, καινοτόμες και ριζοσπαστικές προτάσεις, οι οποίες δεν είναι ανέφελες αλλά προσαρμοσμένες στην ελληνική πραγματικότητα και ταυτοχρόνως οικοδομούν μία νέα πολιτική κουλτούρα. Θερμή παράκληση, τόσο σε Βασιλόφρονες όσο και σε μη, αγοράστε το και μελετήστε το και διαδώστε το!

Βασιλευομένη Δημοκρατία

    Προτείνουμε μία Βασιλευομένη Δημοκρατία σουηδικού τύπου. Ο Βασιλιάς θα είναι ανώτατος Άρχοντας και πηγή και σύμβολο ενότητος του Έθνους. Να έχει συγκεκριμένες και διευκρινισμένες αρμοδιότητες:
α) Κήρυξη εργασιών της Βουλής και της Γερουσίας,
β) Μηνιαία ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Γερουσίας,
γ) Υπογραφή Νόμων και Διαταγμάτων,
δ) Χορήγηση αμνηστίας για πολιτικά αδικήματα,
ε) Αρχηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων,
στ) Διορισμός 2 μελών της Γερουσίας αριστίνδην,
ζ) Υπογραφή διαπιστευτηρίων των Ελλήνων πρεσβευτών,
η) Συμμετοχή Βασιλέως και Διαδόχου σε υπουργικά συμβούλια - δυνατότητα συμβουλευτικής παραινέσεως
θ) Προεδρία ανωτάτων (συμβουλευτικών) Συμβουλίων,
ι) Διαγγέλματα προς τον Ελληνικό λαό.
Θα επανέλθουμε με εκτενές άρθρο.

    Είχε σημειώσει σε άρθρο του ο κ. Χρήστος Αντωνιάδης: «Η ουδετερότητα του αρχηγού του κράτους, που προέρχεται από το κληρονομικό αξίωμα του βασιλιά, από την μία πλευρά και η μη ανάμειξη του Στέμματος στην πολιτική από την άλλη, εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ομοψυχία σε μία κοινωνία, σε σχέση με τον αιρετό πρόεδρο. Η βασιλευομένη δημοκρατία -σουηδικού τύπου- δεν αντικρούει την ιδεολογία και τις θέσεις κανενός πολιτικού κόμματος και λειτουργεί ενωτικά και ισότιμα για όλους τους πολίτες».

Γερουσία-Συμβούλιο του Έθνους

    Προτείνουμε ένα νομοθετικό και ελεγκτικό σώμα Γερουσία-Συμβούλιο του Έθνους με αρμοδιότητα την γνωμοδότηση επί των διαφόρων νομοσχεδίων (έγκριση-απόρριψη-αναπομπή) που θα ψηφίζονται στην Βουλή. Για την καλύτερη εικόνα της Γερουσίας θα βρούμε στο βιβλίο του κ. Αντωνιάδη. Αξίζει να διαβάσουμε απόσπασμα από άρθρο του: «Κατά την άποψη μας και με βάση το πολιτικό σύστημα της εποχής, θα έπρεπε να υπάρχει στην Ελλάδα ένας «μηχανισμός», που θα ασκούσε έλεγχο στις αποφάσεις της Βουλής. Ο μηχανισμός αυτός δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο, παρά ένα σώμα Γερουσίας. Η Γερουσία αυτή, αφενός μεν θα «άφηνε περισσότερο χώρο» στον βασιλιά να εργαστεί για την ενότητα του έθνους, αφετέρου θα παρείχε μεγαλύτερη ισορροπία στο πολιτικό σύστημα και θα συνέβαλλε ουσιαστικά στην διακυβέρνηση της χώρας.

    Η Γερουσία δεν θα πρέπει να είναι απλώς ένα δεύτερο κοινοβουλευτικό σώμα με συμβουλευτικό και μόνο ρόλο, ενώ τα μέλη της δεν θα έχουν την ίδια προέλευση με τα μέλη της Βουλής. Θα πρέπει να προέρχεται από δικαστές, συνταγματολόγους και διπλωμάτες καριέρας, καθώς και από ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων πανεπιστημιακών καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα εκλέγονται από τον επιστημονικό ή εργασιακό τους κύκλο ως ανεξάρτητες υποψηφιότητες και χωρίς την ανάμειξη των πολιτικών κομμάτων. Επίσης, η Γερουσία θα πρέπει να έχει το δικαίωμα είτε να απορρίπτει οριστικά τα νομοσχέδια -που ψηφίζει η Βουλή, αν δεν μείνει ικανοποιημένη από τις προτεινόμενες βελτιώσεις, είτε να τα παραπέμπει σε δημοψήφισμα».

Βουλή 190 βουλευτών

    Προτείνουμε την εκλογή Βουλής ανά 4 συναπτά έτη σταθερά με 190 Βουλευτές (και όχι 300). Κατάργηση κομματικής πειθαρχίας και ασυλίας των βουλευτών. Καθιέρωση βουλευτικής ψήφου κατά συνείδηση. Κατάργηση κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα. Επανασυγκρότηση ειδικών επιτροπών για θέματα εθνικού συμφέροντος. Λειτουργία Βουλής ως νομοθετικού και εκτελεστικού οργάνου. Λειτουργία κομμάτων στην βάση συλλόγου έκφρασης πολιτών και όχι μηχανισμού φανατισμού, πόλωσης και κομματισμού των πολιτών.

Κυβέρνηση κατά το σύστημα της Ελβετίας

    Θέλουμε να τιμήσουμε τον Άγιο της πολιτικής, τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος, έναν άνθρωπο ιεραπόστολο και ελεήμονα που εάν δεν τον δολοφονούσαμε η Ελλάδα θα ήταν Ρωμαίικο, θα είχαμε βάσεις και θα γνωρίζαμε τις ρίζες μας. Κάποιος άλλος όμως τον τίμησε! Η Ελβετία! Και σήμερα η Ελβετία είναι η χώρα της ισχυρής οικονομίας και του πολιτικού πολιτισμού.

    Και πάλι ο λόγος στον κ. Αντωνιάδη: «Το ιδανικότερο πολιτικό σύστημα, που συμβάλλει στην άμβλυνση των διαφορών μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και στην προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα σε κόμματα με εκ διαμέτρου αντίθετη ιδεολογία και πολιτικές θέσεις είναι το κυβερνητικό σύστημα που ισχύει στην Ελβετία. Στην χώρα αυτή, κλασσική περίπτωση κοινοβουλευτικής και άμεσης δημοκρατίας, στον κυβερνητικό συνασπισμό μετέχουν τα πρώτα τέσσερα σε δύναμη πολιτικά κόμματα, όπως αυτά αναδεικνύονται από τις βουλευτικές εκλογές. Έτσι, λοιπόν, ύστερα από τις εκλογές, τον Οκτώβριο του 2015, τα πρώτα τέσσερα σε δύναμη κόμματα που αναδείχθηκαν από τις κάλπες και συμμετέχουν στην παρούσα κυβέρνηση της Ελβετίας, είναι τα ακόλουθα: το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (εθνικιστές) 29,4%, οι Σοσιαλδημοκράτες 18,8%, οι Φιλελεύθεροι 16,4% και οι Χριστιανοδημοκράτες 11,6%.

    Το ελβετικό πολιτικό σύστημα είναι ένα θαυμαστό παράδειγμα για όλο τον κόσμο και υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού! Για όποια νομοσχέδια υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, τα νομοσχέδια αυτά προωθούνται κανονικά και γίνονται νόμοι του κράτους με την σχετική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ όταν υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές, την λύση δίνουν τα δημοψηφίσματα. Το ελβετικό κυβερνητικό μοντέλο –εκτός από τα καντόνια– θα μπορούσε να εφαρμοστεί άνετα και με επιτυχία στην χώρα μας». Διαβάστε εδώ το πλήρες άρθρο: «Προεδρευομένη Δημοκρατία και βασιλικός θεσμός- προτεινόμενο πολιτικό και πολιτειακό σύστημα». Θερμότατα συγχαρητήρια στον εμπνευστή της προτάσεως κ. Χρήστο Αντωνιάδη. Αν θέλουμε να μελετήσουμε την πλήρη πρότασή του με όλες τις λεπτομέρειες και να τιμήσουμε την προσπάθειά του, αυτό το μοναδικό βιβλίο πρέπει να το αποκτήσουμε! Προτάσεις μας πάνω σε αυτήν την εξαιρετική πρόταση είναι: ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή, ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα αυστηρά 12 έως 15 προσώπων και κατάργηση υφυπουργών.

Η ταυτότητά μας

    Είμαστε Ορθόδοξοι Έλληνες, δηλαδή Ρωμιοί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την καταγωγή και τις καταβολές μας. Προοριζόμαστε να γίνουμε Άγιοι. Αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μας. Αλλά φροντίζουμε για την παρούσα ζωή να αγωνιζόμαστε, τόσο για τον εαυτό μας, την κοινωνία, όσο και για την πολιτεία.

    Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δηλαδή μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Μέλη που η ζωή τους είναι μίμηση Χριστού.

    Είμαστε Έλληνες, με το πλεονέκτημα της δημιουργίας, της διδαχής πολιτισμού και της καινοτομίας και το μειονέκτημα της αυτοκαταστροφής, του εγωισμού και του διχασμού. Τί θα κρατήσουμε; Έρχεται ο Χριστός με την Χάρη Του και μπολιάζει στην δημιουργικότητα και στην διδαχή. Εξαρτάται που θέλουμε εμείς να επενδύσουμε.

    Είμαστε οικογενειακοί. Θέλουμε την συγκροτημένη και φυσιολογική μορφή Οικογένειας η οποία αποτελείται από τον άνδρα πατέρα, την γυναίκα μητέρα, οι οποίοι είναι συζυγία-ένα σώμα, και το παιδί ή τα παιδιά. Ιδεοληψίες ομο-αμφί και κάτι άλλα ανώμαλα της ανθρώπινης φύσεως, μας βρίσκουν εκ διαμέτρου αντιθέτους.

Γιατί είμαστε Βασιλόφρονες

    Τέλος είμαστε Βασιλόφρονες. Η ιστορία-η πραγματική ιστορία μέσα από τις πηγές, που δεν γράφεται σε κομματικά στέκια, σε λέσχες συμφερόντων και δημοσιογραφικά συγκροτήματα-μας έκανε Βασιλόφρονες. Είμαστε υπέρ της Βασιλευομένης Δημοκρατίας εάν αυτή και οι Βασιλείς που θα την εκπροσωπούν έχουν μέσα τους τον Χριστό. Ο Θεός είναι ο κεντρικός άξονας της ζωής μας και κατ΄ επέκτασιν της Πολιτείας. Εάν ο Θεός και η Εκκλησία δεν βρίσκονται στο κεντρικό άξονα της ζωής των Βασιλέων, ΔΕΝ θέλουμε έναν τέτοιο βασιλικό θεσμό. Προτιμότερο να πικραθούμε από την κομματική γλάστρα του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρά να δούμε αντιχρίστους Βασιλείς. Δοξάζουμε τον Θεό που έχουμε Βασιλείς που στην ευσέβεια και στην πίστη παίρνουν Άριστα με τόνο! Και ευχόμαστε έτσι να παραμείνουν!

Εάν δεν υπάρχει Χριστός, ούτε Ελλάδα, ούτε Οικογένεια, ούτε Βασιλεία υπάρχει!

Περιμένουμε απόψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου