Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ - ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ και η ΕΡΜΗΝΕΙΑ τους

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του «Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος».  

    Είναι σημαντικό και πολύ ελπιδοφόρο στην εποχή μας να ζουν άνθρωποι του Θεού και να ζούμε στο πρόσωπό τους τον Χριστό. Η Ελλάδα έχει μία μεγάλη ευλογία ανάμεσά της: τον π. Γεώργιο Αλευρά, τον γνωστό Γέροντα Γεώργιο Καυσοκαλυβίτη. Ο συγκεκριμένος Ιερομόναχος είναι πνευματικό παιδί του Αγίου Πορφυρίου και έχει λάβει την ευχή και ευλογία του Αγίου. Κάθε ομιλία του χαρακτηρίζεται από καθαρές πνευματικές κουβέντες και οξύτητα για την αμαρτία και την σημερινή χαώδη κατάσταση. Ο Λόγος του Θεού, ο Χριστός, υπάρχει πίσω από κάθε αιτία, από κάθε γεγονός και ο λόγος του Θεού αφορά κάθε πτυχή του βίου μας. Ο λόγος του Θεού αφορά και την πολιτική... Είπαμε: κάθε πτυχή!

Τι είναι προφητεία μέσα στην Εκκλησία

    Ακούμε στις ημέρες μας για προφήτες, προφητείες. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, πάρα πολύ μεγάλη προσοχή! Διότι κάποιοι εκμεταλλεύονται την Εκκλησία για να φανούν, να ικανοποιήσουν την προσωπική τους φιλοδοξία και την αρέσκειά τους να κάνουν οπαδούς. Ο π. Γεώργιος δεν ανήκει σ΄ αυτήν την κατηγορία. Διακονεί καθαρά την Εκκλησία και μόνο! Ο προφήτης μέσα στην Εκκλησία δεν είναι μέντιουμ, ούτε μιλά σαν μελλοντολόγος. Είναι φορέας του Πνεύματος του Θεού, όχι να προβλέπει το μέλλον, αλλά-φωτισμένος από το Άγιο Πνεύμα-να βλέπει πέρα από το παρόν και αναγνωρίζει το σχέδιο του Θεού μέσα στην Ιστορία. Ο προφήτης δεν βασίζεται σε κάποιες ιδιαίτερες δυνάμεις του αλλά στον αγώνα του να κατανοήσει το σχέδιο του Θεού.

Προφητείες για τον Βασιλιά

    Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης σε κάποιο γνωστό του άνθρωπο γύρω στο 1988 του είπε: «Θα ξανάρθει ο Βασιλιάς» για να λάβει την ειρωνική απάντηση «ποιος Βασιλιάς; αυτά τα πράγματα δεν γίνονται». Ο Άγιος του απάντησε «Θα ξαναέρθει» και δεν έδωσε περαιτέρω συνέχεια στην συζήτηση.

    Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης φέρεται να έίχε πει σε προσκυνητές: «…Ο κόσμος, τόσο απογοητευμένος θα είναι τα χρόνια εκείνα απ΄ τους πολιτικούς των μεγάλων κομμάτων, που θα τους σιχαθεί όλους. Θα ζητήσουν να φύγουν όλοι οι πολιτικοί και να έρθει ο βασιλιάς. Και ο βασιλιάς δεν θα αρνηθεί το κάλεσμα του λαού»! (Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924 – 1994, Νικολάου Ζουρνατζόγλου, Τόμος Β΄, σελ. 364, εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία).

    Επίσης, μία ασκήτρια μέσα στον κόσμο, η Γερόντισσα Λαμπρινή Βέτσιου από τα Καλομόδια της Άρτας, που εκοιμήθη οσιακά το 2002, είχε πει με το Πνεύμα του Θεού πολλές προφητείες που εξ αυτών πολλές έγιναν. Μεταξύ αυτών είπε: «Θα γίνονται εκλογές και δεν θα έχουμε κυβέρνηση! Θα έρθει καιρός που θα μας φέρουν άτομο απ’ έξω να μας κυβερνήσει. Θα μας φέρουν και Βασιλιά»! Την ρώτησε ο συνομιλητής της «Το Σύνταγμά μας δεν επιτρέπει βασιλιά...» για να λάβει την απάντηση της φωτισμένης Γερόντισσας: «Και ποιος είναι αυτός που θα υπολογίσει Σύνταγμα; Ο Κύριος έχει (προσωρινά) αποστρέψει το πρόσωπό του από εμάς τους Έλληνες».

Ερμηνεία προφητειών

    «Θα ξανάρθει ο Βασιλιάς» είπε ο Άγιος Πορφύριος και όντως «ο Βασιλιάς ήρθε ξανά». Δεν είπε θα ξαναβασιλεύσει, αλλά είπε πως θα ξανάρθει. Ήρθε και έμεινε στην Ελλάδα, και τώρα τον κηδεύσαμε, ως Έλληνες πολίτες τον τιμήσαμε και ως Εκκλησία τον προπέμψαμε στην αιωνιότητα. Εδώ θα ακούσετε την ερμηνεία του λόγου του Αγίου Πορφυρίου από τον γέροντα Γεώργιο! Συγκλονιστικός! Ακούστε την εδώ: «Γέρων Γεώργιος: Άγιος Πορφύριος: Ο Βασιλιάς θα έρθει ξανά»

    «Ο κόσμος, τόσο απογοητευμένος θα είναι τα χρόνια εκείνα απ΄ τους πολιτικούς των μεγάλων κομμάτων, που θα τους σιχαθεί όλους. Θα ζητήσουν να φύγουν όλοι οι πολιτικοί και να έρθει ο βασιλιάς. Και ο βασιλιάς δεν θα αρνηθεί το κάλεσμα του λαού». Αυτό το ζούμε μετά την κηδεία του Βασιλέως Κωνσταντίνου. Ο κόσμος ζητά την απομάκρυνση των πολιτικών και των μεγάλων κομμάτων και την αποκατάσταση της Βασιλευομένης Δημοκρατίας. Είμαστε στην αναμονή της φυγής των πολιτικών και του ερχομού του Διαδόχου Παύλου Β'. Μέχρι τότε (και για πάντα) μετάνοια και προσευχή!

    «Θα γίνονται εκλογές και δεν θα έχουμε κυβέρνηση! Θα έρθει καιρός που θα μας φέρουν άτομο απ’ έξω να μας κυβερνήσει. Θα μας φέρουν και Βασιλιά». Η οικονομική κρίση έφερε πολιτική ακαταστασία. Το άτομο που μας έφεραν απ' έξω να μας κυβερνήσει είναι η τρόικα. Και στην συνέχεια θα έρθει ο Βασιλιάς, δηλαδή ο Διάδοχος Παύλος.

    Ο γέροντας Γεώργιος στο κυριακάτικο κήρυγμα για το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Απόκρεω μίλησε, μεταξύ άλλων, με μία σύντομη ιστορική αναδρομή, στην κρίση που βιώνει το Ελληνικό Έθνος και στην καταδίκη που βιώνει ο Ελληνισμός από την άλωση έως σήμερα. «Να αποκαταστήσουμε την αταξία. Πως; Με την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι παρανόμως ο Βασιλεύς είναι εκτός Ελλάδος και έχουμε σήμερα Προεδρευομένη Δημοκρατία. Πρέπει να έχουμε, επιβάλλεται να έχουμε Βασιλεουμένη Δημοκρατία. όχι γιατί ο Βασιλιάς έφυγε και εξορίστηκε· Πρόνοια Θεού ήταν αυτό, αλλά διότι αυτός ο άνθρωπος που εξορίστηκε με αυτούς τους άσχημους τρόπους και συνθήκες, αγωνίστηκε ως εξής. Είπε: την Ελλάδα δεν μπορώ να την στηρίξω άλλο. Τι έκανε; Τα παιδιά του, την οικογένεια του, τους έδωσε τις αρχές που διέπουν την Ορθόδοξη Ελλάδα. Έτσι τους μεγάλωσε: θα αγαπάτε την Ορθόδοξη Εκκλησία, το Έθνος, την Πατρίδα και θα κάνετε καλές οικογένειες. Και το είδαμε με τα μάτια μας. Δεν νομίζω αυτές οι οικογένειες που τους είδαμε στην κηδεία, τους είδαμε στο μνημόσυνο χθες, όποιος τους είδε, να είναι θεατρίνοι. Γιατί δεν μας παίζουν θέατρο και οι άλλοι ότι δεν είναι ευσεβείς;; Αφού δεν είναι ευσεβείς [...] 

    Πρέπει να έρθει η Βασιλευομένη Δημοκρατία, διότι αυτή η Οικογένεια μόνο που έχει αυτές τις αρχές και αυτό το ήθος μπορεί, μπορεί να γίνει μια καλή αρχή. Έχουμε ανάγκη στην κορυφή να είναι πρότυπα της Ορθοδόξου πίστεως, της Πατρίδος και της Οικογένειας. Διότι εάν τα πρότυπα είναι το αντίθετο θα μας πάρει ο διάολος όλους. Θέλουμε πρότυπα και αυτή η Οικογένεια είναι πρότυπο Ορθοδόξου Έλληνα Οικογενειάρχου». Και διευκρίνισε: «Δεν είμαι βασιλικός, εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι βασιλείες των ανθρώπων, αλλά η Βασιλεία του Θεού». Ακούστε την με την σειρά εδώ: «Γέρων Γεώργιος: όπως μας δικάζουν, θα τους δικάσει ο Θεός».

Επίλογος

    Οι προφητείες του αληθινού προφήτη δεν αποτελούν αυτοσκοπό αλλά προτροπές για να μπορέσουν οι πιστοί να αποκτήσουν μια άλλη θεώρηση του κόσμου· ότι ο κόσμος δεν είναι μόνον αυτή η μίζερη καθημερινότητα που βλέπει κανείς μπροστά του και αντιμετωπίζει, αλλά ο κόσμος έχει έναν σκοπό και ένα μέλλον που βρίσκεται πέρα από τα όρια του παρόντος κόσμου και καταλήγει στην Βασιλεία του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου