Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του «Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος».

    Ακούς το ερώτημα «Γιατί δεν έχουμε Βασιλεία;» και έρχεται από το σύστημα η απάντηση: «Γιατί οι Βασιλιάδες ήταν τύραννοι, έτρωγαν τα λεφτά του Ελληνικού λαού την στιγμή που ο Έλληνας πεινούσε και ξενιτευόταν για ένα κομμάτι ψωμί και έτσι ο λαός αποφάσισε να ξεκουμπιστούν οι ξενόφερτοι γερμαναράδες Γλύξμπουργκ με συντριπτική πλειοψηφία 70%». Κυριολεκτικά, ανατριχιάζεις με την προπαγάνδα. Αλλά επειδή δεν μεταχειριζόμαστε ούτε μεθόδους προπαγάνδας, ούτε ξύλινη γλώσσα, μιλάμε με ΑΛΗΘΕΙΑ και η αλήθεια έχει εκείνα τα επιχειρήματα κι εκείνες τις εγγυήσεις για να λάμψει. Ξεκινώντας από την διπλανή ελαιογραφία (του κ. Ανδρέα Μέγγου), δεν βλέπουμε γερμαναράδες, βλέπουμε Βασιλιάδες, Χριστιανούς στην πίστη και στην γενιά που τιμούν ΟΛΟΙ την ελληνική στρατιωτική βασιλική στολή και έναν «Βαυαρό» Όθωνα που πέθανε με την φουστανέλα και άφησε ολόκληρη την περιουσία του για τα ορφανά των αγωνιστών του 1821!

    Η Ελλάδα δεν έχει Βασιλεία για δύο πολιτικούς λόγους:
    α) γιατί το καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967 έκανε την κακή αρχή και την κατήργησε (Ιούνιος 1973) για να ικανοποιήσει τους κανταφικούς αξιωματικούς και για να «τιμωρήσει» τον Βασιλιά Κωνσταντίνο ΙΓ΄ για την εχθρική προς το καθεστώς στάση του και
    β) κυρίως γιατί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήθελε να ικανοποιήσει το εγωπαθές καπρίτσιο του που ήταν η ανάρρησή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας (Ιούλιος και Δεκέμβριος 1974). Μαζί του συνασπίστηκαν κι όλα τα κόμματα και οι πολιτικοί της εποχής, καθώς θεωρούσαν την άνοδο του Καραμανλή την χρυσή ευκαιρία για απομάκρυνση του Βασιλιά και εγκαθίδρυση της κομματικής προεδρικής γλάστρας.

    Η Ελλάδα δεν έχει Βασιλεία για τον εξής συμφεροντολογικό λόγο:
    γιατί η παγκόσμια υπερδύναμη των ΗΠΑ με τις μυστικές της υπηρεσίες και τα διεθνή καρτέλ δεν ήθελαν Βασιλεία στην Ελλάδα
1) λόγω των δεσμών της με την Ορθόδοξη Εκκλησία,
2) λόγω της αντιθέσεως του αειμνήστου Κωνσταντίνου ΙΓ' στον διαμελισμό της Κύπρου και
3) λόγω της απαντήσεως του Βασιλέως στον αμερικανό επιτραμμένο της CIA στην Αθήνα (Αύγουστος 1965): «Δεν θα επιτρέψω παρεμβάσεις από κανέναν στην χώρα μου», μία απάντηση που φανερώνει πατριωτισμό και σαφήνεια σε εσωτερικό και εξωτερικό.

    Η Ελλάδα δεν έχει Βασιλεία για δύο κοινωνικούς λόγους:
    α) γιατί πέρασε στον Ελληνικό λαό η νοοτροπία ότι ο Βασιλιάς είναι ο μόνος που «τρώει» το χρήμα και ζήτησε και αυτός να «φάει». Έτσι από τον ένα που είχε ευταξία και υπευθυνότητα, πήγαμε στους 300 που είχαν αταξία και φιλαργυρία και, αφού συμφωνούσαν, διόριζαν και μία γλάστρα που λέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έτσι καταντήσαμε, όπως λέει και το λαϊκό άσμα, «στην Ελλάς του 2000 γίναν όλοι βασιλιάδες, λαϊκοί τραγουδιστάδες».
    β) γιατί η Βασιλική Οικογένεια είναι Ορθόδοξη, ενεργά μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Με ζωντανή λατρευτική και λειτουργική ζωή στο Παρεκκλήσιο των Ανακτόρων στο Τατόι, με εκκλησιασμό, Θεία Κοινωνία, νηστεία τις καθιερωμένες ημέρες και μάλιστα τριήμερο με λαχανικά και νερό μόνο το πρώτο τριήμερο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Αυτή η ζωή δεν εκπροσωπεί τον νεοέλληνα. Κοιτάζει Ιερέα στον δρόμο και αποχαυνώνεται λες και κοιτά εξωγήινο, ακούει για Εκκλησία και λέει αυτά μεσαίωνας, ακούει για χριστιανική ζωή και απαντά «αυτά είναι για τους κοιμισμένους· εμείς ξυπνήσαμε». Ένα μικρό παράδειγμα των ημερών: Έχουμε καρναβάλια. Ανά 5 με 10 λεπτά από σταθμό ΚΤΕΛ της Αθήνας, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023, έφευγαν λεωφορεία για την Πάτρα για να συμμετέχουν στο πατρινό καρναβάλι!!! Αναβιώνουν ειδωλολατρικά έθιμα και κάποιοι μεταμφιέζονται σε κληρικούς, γελοιοποιούν το ιερό και τιμημένο ράσο και βωμολοχούν τα θεία. Αυτό σημαίνει ότι δύο χρόνια κορωνοϊού δεν δίδαξαν τίποτε πνευματικό στους περισσότερους!

Γιατί δεν έχουμε Βασιλεία;

    Όταν λοιπόν ο λαός απομακρύνεται από την πίστη και το ήθος και στην κορυφή του βρίσκονται άνθρωποι που εκπροσωπούν αυτήν την πίστη και αυτό το ήθος, τα φέρνει έτσι η Πρόνοια του Θεού που τους απομακρύνει για να μας συνετίσει. Η αιτία λοιπόν είναι κατά βάσιν πνευματική.

    Η Μεταπολίτευση του 1974 δεν έδειξε κανένα έλεος και σεβασμό στον Βασιλιά Κωνσταντίνο. Πολιτικοί, εφημερίδες, κεφάλαιο, δημοσιογράφοι συνασπίστηκαν ενάντια στον βασιλικό θεσμό και στον Βασιλιά Κωνσταντίνο ΙΓ'.  Παρανόμως του επέβαλαν να παραμείνει στο εξωτερικό, έστησαν ένα κίβδηλο και νοθευμένο «δημοψήφισμα» (Δεκέμβριος 1974) που το 52-54% του το έκαναν 31% και τον έβριζαν με πολύ προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και με μυθεύματα τύπου κοκού, κοντέινερ και Γλύξμπουργκ από τηλεοράσεως και εφημερίδων. Γιατί; Γιατί ο Κωνσταντίνος ήταν καθαρός και φρόντισε το ίδιο καθαρά να γαλουχήσει και να μορφώσει τα παιδιά του! Και το πέτυχε. Η Μεταπολίτευση βασίστηκε στο ψέμα, στην απάτη, στον παλαιοκομματισμό και... στην αφίσα που κατουρά ένα παιδάκι, δηλαδή η νέα γενιά, το αναποδογυρισμένο βασιλικό Στέμμα που πάνω στην κορυφή του έχει τον Τίμιο Σταυρό. Το μήνυμα της αφίσας ήταν ότι εμείς το σύστημα θα κάνουμε την νέα γενιά να αδιαφορεί μέχρι αηδίας και αμάθειας για την ιστορία της, για τις ρίζες της, για τους εθνικούς της πόθους, για την πίστη της. Και σε ένα μεγάλο βαθμό το πέτυχαν... 

Επίλογος

    Χωρίς Θεό, μπορούμε τελικά να ζήσουμε. Χωρίς καρναβάλια δεν μπορούμε. Όταν είναι καρναβάλι η ζωή μας, στις μάσκες και στα προσωπεία θα καταφύγουμε. Όταν είναι εσωτερικά εύτακτη η ζωή μας, διαρκώς μετανοούσα για τα λάθη της και συνεχώς αγωνιζόμενη για την χριστοποίησή της (όλα να γίνουν Χριστός και Εκκλησία), στην αλήθεια θα καταφύγει. Δεν μπορούμε να θέλουμε Βασιλιά και να επιμένουμε στον λάθος τρόπο ζωής, στο μασκάρεμα των λαθών μας και στην γελοιοποίηση της πίστεώς μας. Δεν μπορούμε να θέλουμε Βασιλιά και να το παίζουμε επαναστάτες του καναπέ.

    Δεν είναι ανάγκη να γίνουν μεγάλοι σεισμοί και πόλεμοι για να μετανοήσουμε. Δύο πράγματα χρειάζονται: καλή διάθεση και προσπάθεια. Αυτά βλέπει ο Θεός και μας δίνει. Ένα προσπαθούμε, 100 μας δίνει. Δεν χρειάζεται μάσκα θρησκευόμενου αλλά πρόσωπο εκκλησιαζόμενου.

    Ευχόμαστε η Πατρίδα μας να αποκτήσει και πάλι Βασιλεία, γιατί το άδικο δεν ευλογείται! Μπορεί να κρατά από το 1974 αλλά ο Θεός μπορεί να αργεί αλλά δεν λησμονεί! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου