Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Πρόλογος του «Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος».

    Είναι αλήθεια πως ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος από την μεταπολίτευση του 1974 και μετά υπήρξε άτυπος πρέσβης της Ελλάδος στο εξωτερικό. Ένας άτυπος πρέσβης με κύρος, καθώς το ισόβιο βασιλικό του αξίωμα-δεν έχει καμία απολύτως σημασία εάν είναι εν ενεργεία ή όχι-του προσδίδει άλλη άνεση και άλλη αντιμετώπιση στα διεθνή forum. Αυτό το διεθνές χαρτί δεν κατάλαβαν οι πασόκες κυβερνήτες και ο δήθεν εθνάρχης το 1994 όταν κατέστρωσαν ένα νόμο-έκτρωμα για να του αφαιρέσουν την ελληνική υπηκοότητα.
    Είναι καιρός να μάθουμε για την άγνωστη δράση του Βασιλιά Κωνσταντίνου μετά την εισβολή στην Κύπρο μέσα στην πενταετία του 1975 και έπειτα, αφού ο εθνικός ολετήρας Κωνσταντίνος Καραμανλής απέσυρε την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

    «Η συγκεκριμένη ενέργεια μάλιστα είχε συνοδευτεί από σφοδρή επίθεση του Καραμανλή στην ίδια την συμμαχία, την οποία την χαρακτήριζε πλέον «άνευ αντικειμένου», αφού απέδειξε πως δεν είχε καμμιά χρησιμότητα για τον Ελληνισμό. Η ενέργεια αυτή, άφησε ένα μεγάλο επιχειρησιακό κενό σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή: Για τα επόμενα 3 χρόνια, η Ελλάδα θα ήταν «τυφλή» αναφορικά με τις κινήσεις, τις θέσεις και τις ασκήσεις των τουρκικών στρατευμάτων. Δεν θα υπήρχε ενημέρωση για την αλληλεπίδραση των τουρκικών ΕΔ με τις νατοϊκές, τις εξοπλιστικές συμφωνίες κλπ. Την ίδια στιγμή, υπήρχε διάχυτη η ανησυχία για νέα τουρκική επίθεση.

    Εκεί λοιπόν ανέλαβε δράση ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος. Ο Κωνσταντίνος, κάθε εβδομάδα, σχεδόν ανελλιπώς, παρέδιδε έναν μεγάλο φάκελο που περιείχε τις θέσεις των τουρκικών στρατευμάτων, καθώς και άλλες πολύτιμες λεπτομέρειες για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο σύνολό τους. Οι πληροφορίες που μετέφερε ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος, ήταν τόσο επαρκείς, που πρακτικά αντιστάθμιζαν την απουσία της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος της συμμαχίας και όχι μόνο. Παραλήπτης αυτών των πληροφοριών, ήταν αυτοπροσώπως ο αείμνηστος στρατηγός Νίκος Γρυλλάκης…»

Πηγή: www.newsbreak.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο αοίδιμος Βασιλεύς έβαζε Πάνω από ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ την Ορθοδοξία και την Ελλάδα! Με τις ίδιες αρχές και αξίες της ελληνορθοδοξίας, της αγάπης πρός την Ελλάδα κ τον Χριστό είναι μεγαλωμένα τα μέλη της Βασιλικής Οικογενείας(παιδιά κι εγγόνια του μεγαλειοτάτου βασιλέως μας). Γι'αυτό τον λόγο το Ελληνικό κράτος Πρέπει να δώσει Ελληνική υπηκοότητα και ελληνικό διαβατήριο στα μέλη της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας!!!
    Όσοι λένε ότι οι ""γλύξμπουργκ"" είναι Ξενόφερτοι και δανογερμανοί, να διαβάσουν την Ιστορία και τους προτρέπω να πάνε και σε γιατρό για εξετάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή