Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑ

Σχόλιο του πολιτικού ερευνητή και συγγραφέα κ. Χρήστου Αντωνιάδη.

    Άποψη μου είναι ότι ο Βασιλεύς των Ελλήνων θα έπρεπε να αναλαμβάνει καθήκοντα στην ηλικία των 40 ετών, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα και με τον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας. [...] Προσωπικά εγώ δεν βλέπω και δεν κρίνω το θέμα του βασιλικού θεσμού από ιστορικής σκοπιάς. Μπορεί ο α΄, ο β΄, ο γ΄ βασιλιάς να έκαναν λάθη…, αλλά αυτά είναι ζητήματα των ιστορικών και της ιστορίας. Το πολιτικό σύστημα είναι κάτι διαφορετικό από την ιστορία και αφορά πρωτίστως τους καθηγητές της νομικής (συνταγματολόγοι). Είναι αυτό που επηρεάζει και διαμορφώνει τις εξελίξεις σε πολύ μεγάλο βαθμό. Για τον λόγο αυτό, οι καθηγητές της νομικής βλέπουν πάνω απ’ όλα τις εξελίξεις μέσα από το πρίσμα των θεσμών. Σε αντίθεση με τους ιστορικούς που εστιάζουν περισσότερο στα συντελεσθέντα γεγονότα. Εξετάζουν δηλαδή οι ιστορικοί το αποτέλεσμα. [...]

    Είναι μεγάλη ανάγκη να εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα ένα Σώμα Γερουσίας. [...] Αυτό θα άλλαζε πολλά στον δημόσιο βίο της Ελλάδος… και θα αύξανε την ηθική και την αξιοπρέπεια. Η Γερουσία θα ελέγχει στην ουσία την Βουλή και την κυβέρνηση και έτσι οι αυθαιρεσίες και η λογική της κλίκας θα μειωθούν σημαντικά. Όσον αφορά στον ανώτατο άρχοντα, αυτός δεν νομίζω ότι θα πρέπει να είναι ένας κομματικός πρόεδρος. Ο κομματικός πρόεδρος δεν μπορεί να αποτελέσει σύμβολο ενότητας του έθνους.

Σχόλιο «Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος»

    Ο ιστότοπός μας σέβεται την ελευθερία γνώμης και απόψεων, και πολύ περισσότερο όταν αυτές είναι υπεύθυνες και τεκμηριωμένες. Είμαστε Βασιλόφρονες και θα πρέπει να καταθέσουμε κοινή και σοβαρή πρόταση. Αυτό ολοκληρωμένα και ρεαλιστικά το έκανε ο κ. Χρήστος Αντωνιάδης μέσα από το βιβλίο του «Προτάσεις για την μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος». Ας τιμήσουμε την προσπάθειά του!

    Είναι καλές οι αναμνήσεις του παρελθόντος μέσα από φωτογραφίες και βίντεο καθώς θυμίζουν «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα κλαίμε», όμως έχουμε 2023. Κηδέψαμε τον Βασιλιά πριν ένα μήνα σχεδόν και αυτό το γεγονός μας έδωσε την ευκαιρία και την φωνή να μην ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Βασιλόφρονες! Ας βοηθήσουμε εμείς οι εκατομμύρια Ρωμιοί Βασιλόφρονες, που βρισκόμαστε στην Ελλάδα και στην ομογένεια στο εξωτερικό, την Πατρίδα μας να ανασάνει. Και αυτό θα γίνει με ΜΕΤΑΝΟΙΑ για να ξαναμπεί μέσα μας ο Χριστός και με ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ για να βάλουμε και πάλι Ορθόδοξο Βασιλιά ανώτατο Άρχοντα και σύμβολο εθνικής ενότητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου