Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

ΚΟΜΜΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ή ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Μήνυμα της τριμελούς επιτροπής του «Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος».

    Τον τελευταίο καιρό με την κοίμηση και εξόδιο του Βασιλέως Κωνσταντίνου αναζωπυρώθηκαν οι φήμες για σχηματισμό κόμματος από τον Διάδοχο Παύλο ή τον Πρίγκιπα Νικόλαο. Εξ ανατροφής η Ελληνική Βασιλική Οικογένεια δεν αναμειγνύεται σε ο,τιδήποτε πολιτικό και κομματικό για δύο λόγους. Πρώτος είναι ότι η αποστολή μίας Βασιλικής Οικογένειας, ιδιαιτέρως του Βασιλέως και του Διαδόχου, είναι η διακονία της ενότητας του Έθνους. Ένα κόμμα διασπά την ενότητα. Δεύτερος είναι ότι οι Πρίγκιπες δεν είναι μαθημένοι στην πολιτικάντικη ίντριγκα και στις πισώπλατες μαχαιριές. Απολαμβάνουν τον σεβασμό στα διεθνή forum ως Πρίγκιπες και επαγγελματικά είναι άψογα τακτοποιημένοι.

    Το σίγουρο είναι ένα: ότι η δημοφιλία και δημοτικότητα της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας ανέβηκε αρκετά. Μυστικές δημοσκοπήσεις αποδεικνύουν το παραπάνω, αλλά προφανώς δεν συμφέρει να κοινοποιηθούν και να γίνουν γνωστές. Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς: ένα 35-40% μέσα στον ελληνικό πληθυσμό είναι φιλοβασιλικό και επιθυμεί παλινόρθωση της Βασιλευομένης Δημοκρατίας. Ποσοστά που το ξεπερνούν της τάξεως 50-60% ή ποσοστά που κυμαίνονται στο 10-15% βρίσκονται στην σφαίρα της φαντασίας...

    Δεν χρειάζεται ο Βασιλιάς και κανένας Πρίγκιπας να γίνει κομματάρχης. Πρώτον, «η Ελλάδα έχει πολλούς πολιτικούς. Δεν χρειάζεται κι άλλους» είχε δηλώσει το 2014 σε συνέντευξή του ο αείμνηστος Βασιλιάς Κωνσταντίνος. Δοκιμάστηκε το πείραμα δημιουργίας κόμματος από Βασιλιά στην Βουλγαρία με τον Βασιλιά Συμεών και απέτυχε παταγωδώς! Μπήκε στην πολιτική υπό όρους, πρώτα έγινε κυβέρνηση και μετά αντιπολίτευση και μετά τον απαγόρευσαν. Τι κατάφερε ο Συμεών; Έγινε καμμένο χαρτί. Ο Βασιλεύς δεν μπορεί να γίνεται αρχηγός παράταξης, κόμματος αλλά εκφραστής, εργάτης και διάκονος της λαΐκής ενότητος, ιστάμενος μακρά από πολιτικές και κομματικές λοβιτούρες.

    Πληρέστατη απάντηση περί «βασιλικού κόμματος» δίνει με άρθρό του στην Βραδυνή (12 Φεβρουαρίου 2023) ο Χρήστος Ζαμπούνης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου