Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ, ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ - Το ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ των 40 ΗΜΕΡΩΝ

Μήνυμα της τριμελούς επιτροπής του «Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος».

    Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Βασιλέως Κωνσταντίνου. Της ακολουθίας χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, συμπαραστούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεο, Σιδηροκάστρου Μακάριο, Χίου Μάρκο, Μάνης Χρυσόστομο, Λαρίσης Ιερώνυμο και Θαυμακού Ιάκωβο. Η ακολουθία του μνημοσύνου έγινε κεκλεισμένων των θυρών για δημοσιογράφους και για κάμερες. Μέσα στον Ναό ήταν μόνο η Ελληνική Βασιλική Οικογένεια και 200 περίπου καλεσμένοι. Κατά την είσοδό της στην Μητρόπολη Αθηνών και κατά την έξοδό της, η Βασιλική Οικογένεια δέχθηκε τις επευφημίες των χιλιάδων παρευρισκομένων που κατέκλυσαν τον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο του Μητροπολιτικού Ναού.  

    Η Ελληνική Βασιλική Οικογένεια δίδαξε για μία ακόμη φορά με το ήθος και την στάση της: Σοβαροί, ευπρεπείς, ιεροπρεπείς με κάθε έννοια αρχοντιάς. Στο «Αἰωνία ἡ μνήμη» γονάτισε σε ένδειξη σεβασμού και τιμής στον σύζυγο, πατέρα και παππού Βασιλιά, ο οποίος τιμήθηκε με την εκκλησιαστική τάξη. Η εκκλησιαστική τάξη είναι για την Βασιλική Οικογένεια στάση ζωής. Και αυτό φανερώνεται από τον τρόπο ζωής τους, ο οποίος χαρακτηρίζεται από ταπεινοφροσύνη και απλότητα.

    Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ευχόμαστε να βρίσκεται-και θα βρίσκεται-στην αγκαλιά του Θεού και από εκεί να έχει την παρρησία να προσεύχεται στον Ελεήμονα και Φιλάνθρωπο Θεό για την Πατρίδα του και την Βασιλική Οικογένεια. Εμείς θα θυμόμαστε το παράδειγμά σου, το παράδειγμα της σιωπής, του άδολου και φλογερού πατριωτισμού και της γνήσιας ταπεινοφροσύνης, για να εμπνεόμαστε σε καλά έργα.

ΤΟΥ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ.

Φωτογραφίες



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου