Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Η ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (1)

Η φιλοβασιλική (=εθνική) παράταξη στην Ελλάδα έκανε τα πρώτα βήματα της κατά το 1915. Ο Δημήτριος Γούναρης είναι ο ηγέτης του "Κόμματος Εθνικοφρόνων". Ο φιλοβασιλισμός συμπληρώνει το κενό της εθνικοφροσύνης. Η Εθνικοφροσύνη είχε ένα κενό. Ο Γούναρης έκανε τον φιλοβασιλισμό και την εθνικοφροσύνη ένα δημιουργώντας μία εθνική ιδεολογία που δεν ταυτίζεται με τα ξενόφερτα και διχαστικά αριστεράς-δεξιάς-κέντρου.

Η φιλοβασιλική παράταξη από το 1915 ως το 1918
Ο Δημήτριος Γούναρης
Το "Κόμμα Εθνικοφρόνων" συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκλογές του Μαίου του 1915. Είχε έντονα φιλεργατικά και φιλοαγροτικά χαρακτηριστικά ενώ η πολιτική του ήταν εθνική. Ήλθε δεύτερο με 95 βουλευτές συνόλου 316. Ο Ελληνικός λαός υπερψήφισε τότε τον Βενιζέλο λόγω δημοφιλίας (ως πρωθυπουργού του υπερδιπλασιασμού της Ελλάδος ο οποίος οφείλετε στον Στρατηλάτη Κωνσταντίνο και το Επιτελείο του), όχι πάντως την φιλοπολεμική πολιτική του. Τα συμφέροντα της Ελλάδος τότε επίτασσαν "ουδετερότητα ευμενή προς την Αντάντ". Ο Βενιζέλος ήθελε την άνευ όρων συμμετοχή στον πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ και ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος με όρους.
Ο Γούναρης είχε ήδη διατελέσει επί ένα πεντάμηνο πρωθυπουργός και ήταν υπέρμαχος της πατριωτικής αυτής γραμμής του Βασιλιά. Η θέση του Βασιλιά και της κυβέρνησης ήταν η εξής:
"Βγαίνουμε αύριο κιόλας στον πόλεμο, αν εγγυηθείτε την ηπειρωτική και νησιωτική μας ακεραιότητα, συμπεριλαμβανομένης της Βορείου Ηπείρου, της Καβάλας και της Ανατολικής Μακεδονίας' κοινός αντικειμενικός στόχος πρέπει να είναι η διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και οι εδαφικές παραχωρήσεις υπέρ της Ελλάδος στην Μικρά Ασία θα καθοριστούν με ακρίβεια στη σχετική συμφωνία". Με επιστολή τους γνωστοποίησαν την πολιτική-προτάσεις τους στην Αντάντ (Αρχές Απριλίου 1915)
Έκανε άνοιγμα προς την Αντάντ η οποία διέκοψε κάθε διαπραγμάτευση με Κωνσταντίνο και κυβέρνηση Γούναρη όταν πληροφορήθηκαν από την γαλλική εφημερίδα Temps πως ο Βενιζέλος πρότεινε την παραχώρηση της Ανατολικής Μακεδονίας στην Βουλγαρία (την οποία ήθελαν οπωσδήποτε σύμμαχο) έναντι ισομεγέθους εδάφους στην Μικρά Ασία και πως ο Βενιζέλος θέλει την Ελλάδα σύμμαχο της Αντάντ άνευ όρων
Ο Βασιλεύς Στρατηλάτης Κων/νος ΙΒ΄
Λόγω πνευμονίας-πλευρίτιδος του Βασιλέως (σώθηκε από θαύμα. Εξομολογήθηκε σε Ιερέα έχοντας δίπλα του την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Τήνου) οι εργασίες της Βουλής ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 1915. Η Βουλγαρία ήταν ήδη σύμμαχος της Γερμανίας, κήρυξε επιστράτευση και πόλεμο εναντίον της Σερβίας (23 Σεπτεμβρίου 1915). Την επόμενη ημέρα κήρυξε η Ελλάδα και αφορούσε μόνο την άμυνα της χώρας. Τον Οκτώβριο του 1915 ο Βενιζέλος, χωρίς ενημέρωση στον Ανώτατο Άρχοντα και έγκριση από την Βουλή (κατά παραβίασιν του δικής του εκπόνησης Συντάγματος του 1911) έφερε αγγλικά και γαλλικά στρατεύματα στην Θεσσαλονίκη, τα οποία κατέλυσαν την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας και την έκαναν "αποικία" τους (ισοπέδωση χωριών, πλιατσικολόγημα σε Εκκλησίες, ναυτικό αποκλεισμό, αθρόες συλλήψεις και φυλακίσεις αντιπάλων τους έστω και υπόπτων, κατάληψη νήσων του Αιγαίου, Θάσου, Κέρκυρας, Βορείου Ηπείρου, Κεφαλληνίας και του Βόλου του οποίου το λιμάνι περίφραξαν με δίχτυ απαγορεύοντας την διέλευση ελληνικών πλοίων)!!! 
Ο Κωνσταντίνος αναγκάστηκε να τον απολύσει, χρησιμοποιώντας συνταγματική προνομία (άρθρα 31, 32)! Διόρισε τον Ζαίμη πρωθυπουργό ο οποίος σχημάτισε κυβέρνηση και οδήγησε την χώρα σε εκλογές (Δεκέμβριος 1915). Στις εκλογές απείχε το "Κόμμα των Φιλελευθέρων" του Βενιζέλου και το "Κόμμα των Εθνικοφρόνων" συγκέντρωσε 230 βουλευτές συνόλου 336. Στην Βουλή αυτή ας σημειωθεί πως υπήρχε η φωνή της Μακεδονίας και της Βορείου Ηπείρου με 5 και 19 βουλευτές αντίστοιχα.
Η φιλοβασιλική παράταξη άσκησε τότε μία εθνική πολιτική. Ζητούσε να εγγυηθούν τουλάχιστον την εδαφική μας ακεραιότητα και να βγούμε στον πόλεμο στο πλευρό τους. Οι Ανταντικοί όμως έμμεναν στην πρόταση Βενιζέλου: "Πολεμήστε χωρίς καμία προυπόθεση"! Οι φιλοβασιλικοί χρεώθηκαν την λύσσα των φανατικών βενιζελικών που τους κατηγορούσαν για "φιλογερμανισμό, προδοσία" κλπ. Το μίσος τους, οδήγησε έναν παράφρονα ομοιδεάτη τους να δολοφονήσει παρ΄ ολίγον τον δημοκράτη Βασιλιά Κωνσταντίνο. Σχεδόν καθημερινά, διοργάνωναν διαδηλώσεις κατά του Βασιλιά και της κυβέρνησης, απομύζωναν τεράστια χρηματικά ποσά από τους Γάλλους και τους Άγγλους για άσκηση προπαγάνδας, απειλών μέχρι και βίας ενώ προπαρασκεύαζαν πραξικόπημα σε συνεργασία με τους Σέρβους!!! Ο συγγραφέας των περισσοτέρων ανταντικών επιστολών προς την ελληνική κυβέρνηση κατά το πρώτο μισό του 1916 ήταν ο Βενιζέλος. Μάλιστα σε μία επιστολή ο ελληνοεβραικής καταγωγής έγραψε "Εσείς οι Έλληνες"!!! Στα μέσα του 1916 η Βουλή χάνεται από το προσκήνιο. Τα αγγλογαλλικά στρατεύματα, παρά τις προειδοποιήσεις του Βασιλιά, του ΓΕΣ και των Στρατευμάτων, προκάλεσαν την αντίδραση των Γερμανοβουλγάρων οι οποίοι εισέβαλλαν από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, κατέλαβαν την Ανατολική Μακεδονία και αιχμαλώτισαν το Δ΄ Σώμα Στρατού, με ευθύνη των "Αμυνιτών" οι οποίοι μαζί με τους Αγγλογάλλους απαγόρευαν την διέλευση των πλοίων της "ουδέτερης" Ελλάδος και έκοβαν τα σχοινιά των πλοίων!!!
Η φιλοβασιλική παράταξη επιθυμούσε μία μεγάλη Ελλάδα χωρίς περισσότερες απώλειες. Επιδίωκε να εξασφαλιστεί ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας και του Πόντου και να προσαρτηθεί η Βόρειος Ήπειρος. Όμως αυτό ήταν δύσκολο, γιατί οι Σύμμαχοι ήθελαν την Ελλάδα να χύνει το αίμα των παιδιών της για χάρη τους και μάλιστα άνευ όρων! Οι επιτελείς της φιλοβασιλικής παρατάξεως ήταν ρεαλιστές και πατριώτες σε αντίθεση με τους βενιζελικούς που κοιτούσαν το συμφέρον του αρχηγού τους και της Αντάντ.
Ο εθνικός ολετήρας Ελ. Βενιζέλος
Το πραξικόπημα Εθνικής Αμύνης. Βενιζελικοί, τον Αύγουστο του 1916, με ηθικό αυτουργό τον Βενιζέλο και με τεράστιες μίζες από τους Αγγλογάλλους του Στρατηγού Σαράιγ κάνουν πραξικόπημα στην Βόρειο Ελλάδα. Ο Βενιζέλος σχηματίζει μία "κυβέρνηση" την οποία δεν αναγνώρισε κανένα κράτος ούτε η Γαλλία και η Αγγλία. Αποτελεί ένα χωριστικό πραξικόπημα που έκοψε την Ελλάδα στα δυο. 
Οι Επίστρατοι. Όσοι απολύονταν από την επιστράτευση ακόμα και από τον Στρατό η συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν "φιλοκωνσταντινικοί" γιατί ο Στρατηλάτης ενδιαφερόταν για την Πατρίδα και τον λαό του. Αυτοί οργανώνονταν σε συνδέσμους την επίβλεψη των οποίων είχε ο απολυθείς από το ΓΕΣ (κατ΄ επιταγήν της Αντάντ), μέγας στρατιωτικός, ιθύνους νους Ιωάννης Μεταξάς. Είχαν στρατιωτικοή ενδυμασία και φύλαγαν πόλεις της Ελλάδος από τους Ανταντικούς με έντονο το αντιβενιζελικό φρόνημα.  
Τα Νοεμβριανά. Ο αποκλεισμός της "ουδέτερης" Ελλάδος συνεχιζόταν. Εκατοντάδες γέροντες και παιδιά πέθαναν από ασιτία. Τα θωρηκτά των Γάλλων αποβίβασαν τα αγήματα τους στην Αθήνα. Στο Ζάππειο όμως ο έντιμος Ελληνικός Στρατός τους αντιμετώπισε και τους απώθησε μακριά από την ελληνική πρωτεύουσα. Οι φιλοβασιλικοί, για πρώτη φορά, αναγκάστηκαν και πήραν τα όπλα για αυτοάμυνα και προστασία της Πατρίδος και της οικογενείας τους. Οι γάλλοι πράκτορες επιτέθηκαν σε καταστήματα και σπίτια βενιζελικών κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση τους, ρίχνοντας την ευθύνη στους φιλοβασιλικούς. Εκεί συνέβησαν συμπλοκές με 35 νεκρούς.
Το ανάθεμα και η έξωση. Η Εκκλησία της Ελλάδος, δια της Ιεράς Συνόδου, αντέδρασε έντονα με ανακοίνωση της στους Ανταντικούς. Μία ηλικιωμένη γυναίκα έριξε πρώτη τον λίθο του αναθέματος. Επακολούθησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μακαριστός Θεόκλητος και 8 Μητροπολίτες ενώ όλες οι πόλεις και τα χωριά με πάνδημες συγκεντρώσεις επανέλαβαν το ανάθεμα. 
Η Αντάντ (Μάιος 1917) απαίτησε από τον Βασιλιά να παραιτηθεί και να αφήσει διάδοχο άλλον εκτός από τον υιό του Γεώργιο τον Β΄ επειδή υπηρέτησε στον Γερμανικό Στρατό. Ο Κωνσταντίνος δεν επιθυμούσε να γίνει αιτία δεινών και παρά την σεισμική αντίδραση του αθηναικού λαού και τις συγκινητικές δηλώσεις-εκδηλώσεις πίστεως και αφοσιώσεως του Στρατού, παραιτήθηκε υπέρ του δευτερότοκου γιου του Αλεξάνδρου του Α΄ και ακολούθησε τον δρόμο της πρώτης του εξορίας!
Ο Βενιζέλος εγκαταστάθηκε στην εξουσία με ξένες λόγχες και επανέφερε την Βουλή του Μαίου του 1915 για να καλύψει τις αντισυνταγματικές του πράξεις. Η δικτατορία Βενιζέλου κύρηξε τον πόλεμο στις Κεντρικές Δυνάμεις και το καθεστώς του διήρκεσε 3 χρόνια (1917-1920). 
Παράλληλα, επακολούθησαν εξορίες των πολιτικών αντιπάλων του Βενιζέλου στην Κορσική, καθαιρέσεις δεκάδων Μητροπολιτών, απολύσεις εκατοντάδων δικαστικών και αξιωματικών, εξευτελισμοί χιλιάδων κληρικών και δημοσίων υπαλλήλων. Τουλάχιστον 89 αξιωματικοί και εκατοντάδες άλλοι πολίτες δολοφονήθηκαν. 
Ο Γούναρης, ο Μεταξάς και άλλοι ηγέτες της εθνικής παράταξης και στρατιωτικοί στάλθηκαν στην Κορσική (γαλλικό νησί)!

Η φιλοβασιλική παράταξη από το 1918 ως το 1924
Από το 1918 και μετά άρχισε να διαμορφώνεται η φιλοβασιλική και δεξιά παράταξη. Η Δεξιά παράταξη απέκτησε τα εθνικά, πατριωτικά χαρακτηριστικά.
Το 1920 ο Γούναρης επέστρεψε στην Ελλάδα και σχηματίζει την Ηνωμένη Αντιπολίτευση. Η Ηνωμένη Αντιπολίτευσις ήταν η επωνυμία συνασπισμού πολιτικών κομμάτων που διεκδικούσε την ψήφο του Ελληνικού λαού με κύριο σύνθημα το "οικάδε", την επιστροφή δηλ. των στρατιωτών από το μέτωπο. Δηλ. η Ηνωμένη Αντιπολίτευσις ήταν συνασπισμός των κομμάτων που δεν ήθελαν την συνέχιση του πολέμου. 
Η κατάσταση ήταν ήδη αρκετά τεταμένη.  Μετά την υπογραφή της "Συνθήκης των Σεβρών" (η οποία δεν ίσχυσε επειδή δεν την ενέκρινε κανένα κοινοβούλιο των χωρών της Αντάντ, ούτε της Ελλάδος), ο Βασιλεύς Αλέξανδρος, ο υψωτής της Ελληνικής Σημαίας στα Δαρδανέλια, πεθαίνει "τυχαία" από δάγκωμα πιθήκου (Οκτώβριος 1920). Ο Βενιζέλος έκανε τις εκλογές για να τις χάσει! Ήθελε να φορτώσει στους φιλοβασιλικούς την ευθύνη της προσχεδιασμένης Μικρασιατικής Καταστροφής. 
Ο Βενιζέλος έστειλε τον Στρατό στην Μικρά Ασία καταδικάζοντάς τον σε βέβαια σφαγή. Αν όμως δεν στέλνονταν Στρατός, ο Κεμάλ θα αναδιοργάνωνε τις δυνάμεις του και θα κατέστρεφε τον εκεί ακμαίο ελληνικό πληθυσμό.
Ο Γούναρης επιθυμούσε τον τερματισμό του πολέμου και την διπλωματική λύση του Μικρασιατικού ζητήματος υπέρ της Ελλάδος. Η "Ηνωμένη Αντιπολίτευσις" τήρησε την προεκλογική της υπόσχεση, το οικάδε. Ο Ελληνικός Στρατός σταματά, χωρίς διαταγή από τον Βασιλέα ή την κυβέρνηση, την προέλαση του μπροστά στο Εσκί Σεχίρ. Ο Γούναρης ήθελε να τελειώνει με την Μικρασιατική υπόθεση και διαπραγματεύτηκε την λήξη του πολέμου. Ο τότε πρωθυπουργός Καλογερόπουλος και ο Γούναρης ως υπουργός Στρατιωτικών συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις για τερματισμό του πολέμου στην Εγγύς Ανατολή. Οι σύμμαχοι με τους τούρκους έμμεναν στην συνέχιση του πολέμου και στις 11 Μαρτίου η κυβέρνηση Καλογερόπουλου διέταξε επίθεση στο Μικρασιατικό Μέτωπο. Οι βασιλόφρονες υπήρξαν οι θερμότεροι οπαδοί της Μεγάλης Ιδέας. Τον Καλογερόπουλο διαδέχθηκε στην πρωθυπουργία ο Γούναρης ο οποίος αύξησε την δύναμη των στρατιωτών από 120.000 στρατιώτες σε 210.000.
Οι στρατιώτες γράφουν νέες σελίδες ένδοξης ιστορίας, παρά τον κάματο και την πείνα, και φθάνουν 50 χλμ έξω από την Άγκυρα. Προκάλεσε δυσφορία στον εβραικό και μασονικό κόσμο οι στρατιωτικές επιτυχίες του Στρατού μας και μέσω Γαλλίας και Ιταλίας έστειλαν δυνάμεις ενίσχυσης στον Κεμάλ όπου απώθησαν τις ελληνικές δυνάμεις. Αλλιώς θα εισβάλλαμε στην Άγκυρα, θα υποχρεώναμε τον Κεμάλ σε συνθηκολόγηση και η Τουρκία θα είχε εξαφανιστεί από την χάρτη! Η Ελλάδα θα είχε σύνορα μέχρι την Άγκυρα.
Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος ΙΒ΄ (είχε ήδη επιστρέψει με δημοψήφισμα, πανηγυρικό υπέρ του τον Δεκέμβριο 1920) μετέβη στο Μικρασιατικό μέτωπο στις 29 Μαίου 1921 (468 χρόνια από την άλωση της Πόλης) κοντά στους στρατιώτες, έφιππος πολεμούσε. Λόγω προβλημάτων υγείας επέστρεψε στην Αθήνα (Οκτώβριος-Νοέμβριος 1921).
Ο φιλοβασιλικός βουλευτής Κ. Τσουκαλάς αποκάλυψε στην Βουλή τα "4 στάδια συστηματικής γενοκτονίας των Χριστιανών". Τα τελευταία χρόνια είχαν "χαθεί" 1.000.000 χριστιανοί!!! Ομόφωνα η Βουλή εκδίδει ένα ψήφισμα-κόλαφο πραγματικό στις παχυδερμικές παρειές των Μεγάλων, σύμφωνα με το οποίο κατήγγειλε αυτές τις πρωτοφανείς αγριότητες.
Οι βενιζελικοί είχαν μαζευτεί στην Κωνσταντινούπολη και μέσω τῆς "Β΄ «Ἀμύνης»"  ενίσχυαν τον Κεμάλ, για να ρίξουν τον Βασιλέα Κων/νο ΙΒ΄! Οι φιλοβενιζελικές εφημερίδες προπαγάνδιζαν την ίδια φιλοπολεμική τους πολιτική, το ΣΕΚΕ (=ΚΚΕ) σε πλήρη-αρμονική συνεργασία με τους εβραίους της Θεσ/νίκης (και όχι μόνο) προέτρεπαν-πίεζαν τον λαό σε ρήξη του Βασιλιά και σε διπλωματική ειρήνη με τους τούρκους. Συνθήματα τους: "Πετάξτε τα όπλα και λιποτακτήστε"! Οι βενιζελικοί άρχισαν να οπισθοχωρούν και άλλοι να λιποτακτούν. Το μέτωπο μετά την μάχη του Κάλε-Γκρότο ήταν ήδη καταδικασμένο σε ήττα και οπισθοχώρηση. Η οικονομία διαλυμένη, ο στρατός οπισθοχωρούσε. Οι εβραίοι, οι σιωνιστές, οι μασόνοι, οι δήθεν "Σύμμαχοι" με την πολύτιμη αρωγή του Βενιζέλου και των φιλοβενιζελικών και κομμουνιστικών εφημερίδων πέτυχαν αυτό που ήθελαν την καταστροφή, την συρρίκνωση του Ελληνισμού και γεωγραφικά και πληθυσμιακά και φυσικά εκδικήθηκαν την Ορθοδοξία!!!
Μετά τις αγριότητες και σφαγές των τούρκων στην Σμύρνη, οι επαγγελματίες πραξικοπηματίες, οι ριψάσπιδες του μικρασιατικού μετώπου (Πλαστήρας, Πάγκαλος, Γονατάς) μεταφέρθηκαν αβλαβείς στην Αθήνα και απαίτησαν από τον Βασιλιά Κωνσταντίνο να παραιτηθεί (τον θεωρούσαν υπεύθυνο που η Αντάντ σταμάτησε να μας "βοηθά". Ήδη Αγγλία από το 1918 και Γαλλία-Ιταλία από το 1919 ήταν υπέρ της Τουρκίας!) και να σχηματιστεί φιλοανταντική (ακόμα με την Αντάντ αυτοί. Εδώ έκοβαν τα χέρια όποιου ακουμπούσε τα καράβια τους στην Σμύρνη) κυβέρνηση!!!
Οι ένοχοι της Μικρασιατικής ήττας και καταστροφής έγιναν κυβέρνηση, ο Βασιλιάς παραιτήθηκε υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου του Β΄ και εξορίστηκε σε ένα κλίμα συγκινητικότατο! Οι ένοχοι, με ηθικό αυτουργό τον Βενιζέλο, εκτελούν τους 6 δια Στρατοδικείου!!! Γούναρης, Μπαλτατζής, Χατζηανέστης, Πρωτοπαπαδάκης, Στράτος και Θεοτόκης αθώοι όντες, εκτελούνται από τους πραγματικούς ενόχους.
Βενιζέλος (1929): Ουδέποτε επιστεύσαμεν ότι οι κατηγορηθέντες διέπραξαν προδοσίαν κατά της Πατρίδος.
Πάγκαλος (1928): Δεν παραδέχομαι ότι διέπραξαν συνειδητήν προδοσίαν... αλλά υπήρξαν μοιραία και αναγκαία θύματα εις τον βωμόν της Πατρίδος.
Παπαναστασίου (1924): Αν θέλετε (απευθυνόμενος στο Βενιζέλο) να επανέλθει η χώρα στην συνταγματική τάξη, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε, είναι να αναθεωρήσουμε τη Δίκη των Έξι.Αυτό λειτούργησε αρνητικά για την φιλοβασιλική παράταξη η οποία δεν έφταιγε, αλλά ως ένδειξη φιλοπατρίας και ανωτερότητος, απείχε από τις εκλογές του Δεκεμβρίου 1923. Νικητές αναδείχθηκαν οι βενιζελικοί με 250 βουλευτές συνόλου 397. Η αποχή πλησίασε στο 30% το οποίο ήταν στην συντριπτική του πλειοψηφία φιλοβασιλικό.
Ο Γεώργιος Β΄ παραιτήθηκε και Αντιβασιλεύς ανέλαβε ο Ναύαρχος Π. Κουντουριώτης. Το κλίμα για την φιλοβασιλική παράταξη ήταν άσχημο. Πρωθυπουργός ανέλαβε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου ο οποίος, μία εθνική μέρα τιμής και μνήμης (25 Μαρτίου), κατήργησε την Βασιλεία από την Ελλάδα!!! Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε μισό μήνα μετά την λαική δήθεν ψήφο. Σε κάθε κάλπη υπήρχε αντιβασιλικοί ώστε τα αποτελέσματα να συμβαδίζουν με το νέο καθεστώς.
Η δημοκρατία έχασε το διαχρονικό της φως, το πολιτισμικό της φως, το φως της Αρχαίας Ελλάδος και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η Ελλάδα ακέφαλη στα χέρια βενιζελογενών πολιτικών θα γίνει έρμαιο των ριψασπίδων αξιωματικών που έκαναν 35 κινήματα, αντικινήματα και δικτατορίες!!! Απαγόρευαν την αντίθετη γνώμη από φόβο μη πέσει το καθεστώς.
Η Φιλοβασιλική παράταξη βρισκόταν υπό διωγμό. Φιλοβασιλική παράταξη ήταν η Λαική Δεξιά!

Οι Βασιλόφρονες:
Οι Βασιλόφρονες δεχθήκαμε μεγάλη λάσπη. Φανατικοί ανιστόρητοι που γράφουν στα blogs και αρθρογραφούν στις εφημερίδες, μιλούν στα ΜΜΕ και προπαγανδίζουν ονομάζουν την φιλοβασιλική παράταξη ως "Γερμανόφιλη". Λάθος και ψέμα μέγιστο. Ο Κωνσταντίνος ήταν με την Αντάντ, πολεμήσαμε τους Γερμανούς (όπως οι περισσότεροι Έλληνες). Και δεν ανεχόμαστε τον κάθε κατσαπλιά να οικιοποιεί την ιστορία και να μας κατηγορεί ως "γερμανοφίλους". Όπως εμείς δεν θέλαμε τότε τον Στάλιν να μας κυβερνά, έτσι και τώρα δεν θέλουμε την Μέρκελ, την τρόικα και τον κάθε Ράιγχεμπαχ!!!
Μας κατηγορούν για αναχρονισμό. Οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης με κορωνίδα τον Τζέφρυ Παπανδρέου πήγαν την Ελλάδα στο 1930, καθημερινά πηγαίνουμε όλο και πιο πίσω και μάλιστα τώρα πλέον δεν κινείτε τίποτα, δεν εξάγουμε, δεν παράγουμε. Τότε κάτι παράγαμε. Η σημερινή, η υφιστάμενη στασιμότητα είναι πρωτοφανής.
Συγκρίνετε τις περιόδους πολιτικής αστάθειας, οικονομικής αποσταθεροποίησης, κοινωνικής κρίσεως κατά την εποχή που είχαμε Βασιλευομένη και Αβασίλευτη.
Στην μεταπολίτευση η πολιτική αστάθεια περιορίστηκε επειδή εξελισσόταν παράλληλα η τεχνολογία (προσέξτε το αυτό, είναι σημαντικό) και επειδή έδειξε ένα κοινωνικό προσωπείο για να συγκαλύψει το φαγοπότι, την λεηλασία των ταμείων και της κρατικής μηχανής που γινόταν "από κάτω". Τώρα όλα αποκαλύπτονται και ο κόσμος και ιδιαίτερα ο νέος και αυτός της αγοράς αναπολεί τον Βασιλιά και τον Παπαδόπουλο. Ο κόσμος αυτός δεν είναι απαραίτητα φιλοβασιλικός. Αγανάκτησε με τα σημερινά λαμόγια και γνωρίζει ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός Βασιλικού πολιτεύματος στην Ελλάδα.
Χωρίς να αμφισβητώ τον πατριωτισμό των υπολοίπων, οι Βασιλόφρονες ήταν και είναι οι ωραιότεροι των Ελλήνων. Γνωρίζαμε ότι το συγκεκριμένο πολίτευμα (Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία) θα καταλήξει σε φιάσκο και δικαιωθήκαμε πλήρως!!!
Η Φιλοβασιλική παράταξη είναι συντηρητικά προοδευτική. Πιστεύουμε πως ο Βασιλικός Θεσμός είναι χρήσιμος και απαραίτητος για τα συμφέροντα του λαού. Οι Βασιλόφρονες αποστρεφόμαστε την βία, τις οξύτητες, το αίμα, τα όπλα. Και όταν σπάνια καταφύγαμε σ΄ αυτά το έπραξε για λόγους καθαρής άμυνας, ασκώντας το σχετικό δικαίωμα που αναγνωρίζουν τόσο ο ποινικός κώδικας, όσο και ο άγραφος ηθικός κώδιξ!

Οι Βασιλόφρονες:
*Είμαστε Ορθόδοξοι, βαπτισμένοι στο όνομα της Αγίας Τριάδος.
*Είμαστε Έλληνες πολίτες, οπαδοί και υπερασπιστές της νομιμότητος.
*Αρνούμαστε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού και βίας.
*Αγωνιζόμαστε για την Ορθοδοξία, την Πατρίδα και την Δημοκρατία και απ΄ όλες τις μορφές της, προτιμούμε την Βασιλευομένη Δημοκρατία.

1 σχόλιο:

  1. Ο Κωνσταντίνος δημοκρατικός?Τι άλλο θα ακούσουμε για αυτό τον ανεκδιήγητο γερμανοδουλο προδότη,υπαίτιο του Διχασμού.Αν δεν ο Λευτερακης η Ελλάδα θα ήταν ένα μικρό ανύπαρκτο κρατίδιο.ΥΓ.Ή διαχωρισμοί σε Δεξιά-Κέντρο-Αριστερά είναι υπαρκτοι δεν μπορούμε να τους διαγράψουμε έτσι,επειδή δεν μας συμφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή