Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Η 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ & Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Το καθεστώς της 21ης Απριλίου δεν χειρίστηκε σωστά το ζήτημα της τουρκικής-μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη. Οι πομάκοι, όλο και παραμελημένοι, έφτασαν στο σημείο να απαιτούν "Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη". Μάλιστα, λειτουργούν ΒΔ του Νομού Ξάνθης αυτόνομα, ανεξέλεγκτα με δικό τους δικό τους διοικητικό σύστημα!!! Τους υποστηρίζουν βουλευτές του ΠαΣοΚ και της ΝΔ, ενώ ο ΣυΡιζΑ έχει αναγνωρίσει το παράνομο κόμμα τους!!!
Αντί να συζητήσει με τους πομάκους ώστε να αμβλύνει τις αντιδράσεις τους και να εξολοθρεύσει κάθε δυνατότητά τους για επικράτηση, το καθεστώς της 21ης Απριλίου, αποφασίζει όλα τα μαθήματα, ακόμα και τα Θρησκευτικά, εκτός από την Γραμματική και το Συντακτικό, να διδάσκονται στην γλώσσα τους δηλ. την τουρκική!!! (1968).
Έτσι, η 21η Απριλίου δίνει την αφορμή, την ευκαιρία στην μειονότητα της Θράκης να επικρατήσει στην περιοχή της Δ. Θράκης! Δεν ξεχνούμε την άξια παιδαγωγό-αγωνίστρια Χαρά Νικοπούλου, που προσπάθησε να εφαρμόσει το γράμμα του Νόμου, με αποτέλεσμα παρ΄ ολίγον να την δολοφονήσουν!
Η 21η Απριλίου παρουσιάζει ένα άλλο πρόσωπο που σχεδόν δεν παρουσίαζε, δεν προέβαλλε κανένας. Ένα πρόσωπο υποταγής σε μία μειονότητα. Μετά απ΄ αυτήν την απόφαση, την "καταραμένη απόφαση" του 1968, καμία κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με τους πομάκους. Τους άφησε να δρουν ανεξέλεγκτα και να ονειρεύονται την ένωση τους με την Τουρκία με δούρειο ίππο την δήθεν "ανεξαρτητοποίηση της Δυτικής Θράκης"!
Ο κ. Σαμαράς διαγράφει τους βουλευτές του που ανθίστανται στην κομματική γραμμή. Πρόσφατα, διέγραψε έναν βουλευτή του επειδή τόλμησε ουσιαστικά και είπε πως αυτά τα μέτρα φτωχοποιούν περισσότερο τον λαό. Επειδή τόλμησε και είπε την αλήθεια! Τους βουλευτές που μιλούν όμως για "Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη""μη τους αγγείξετε, μη τους πειράξετε".
Έτσι έχει η ιστορία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου