Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΜΑΣ

Ο Βασιλεύς Γεώργιος ο Α΄ κατάγεται εκ πατρός από τους Παλαιολόγους. Αγαπούσε πολύ την Ελλάδα. Μάλιστα είχε πει όταν του πρότειναν να βασιλεύσει στην Ελλάδα. "Θέλω να ζήσω και πεθάνω σαν Έλληνας"!
Ο πρώτος που αναφέρει την βυζαντινή καταγωγή των Βασιλέων μας είναι ο εκκλησιαστικός συγγραφέας από την Ίμβρο ο Βαρθολομαίος Κουτλουμασιανός, ο οποίος διετέλεσε καθηγητής στο Φραγκισκαινό φροντιστήριο το 1834 και διευθυντής της σχολής Χάλκης επι Γρηγορίου ΣΤ’.
Τα απομνημονεύματα του ανεκάλυψε ο ιστοριοδίφης Στέφανος Δάφνης και εκεί είχε γραφεί πως ο Γεώργιος ήταν απόγονος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και της συζύγου του Σοφίας που είχαν έναν υιό τον Ιωάννη.
Ο Ιωάννης Παλαιολόγος άλλαξε το όνομα του σε Ιωάννης Χριστιανός για να σωθεί από τους Τούρκους που ήθελαν την εξόντωση του διαδόχου.
Η μητέρα του η Σοφία παρέδωσε τον Ιωάννη σε μια θαλαμηπόλο της την Ειρήνη και μετεφέρθη στην Ιταλία.
Στη Βενετία ο Ιωάννης σπούδασε. Από εκεί πήγε στη Βιέννη, αργότερα στη Γαλλία κι έγινε αξιωματικός και διεκρίθη ως στρατιωτικός στην αυλή του βασιλέως Καρόλου.
Ο βασιλεύς της Δανίας τον πήρε στο στρατό του και τον έκανε στρατηγό.
Ο Ιωάννης απεκάλυψε την καταγωγή του και ενυμφεύθη την κόρη του Δανού Βασιλέως.
Απόγονος του ο Γεώργιος Χριστιανός.
Η σύζυγος του Γεωργίου του Α’ η Όλγα σύμφωνα με τον Π. Σούτσο είχε επίσης Βυζαντινή καταγωγή, ως διάδοχος της Σοφίας , κόρης του Θωμά Παλαιολόγου.
«Ελληνάνασσα Παλαιολογίνα» την αποκαλεί στην εφημερίδα Αιών.
Οι ιστορικοί Α. Γιαλαμάς και Α. Σγάντζος κυκλοφόρησαν το 1937 μελέτη με τίτλο «Οι Βασιλείς μας είναι απόγονοι των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων» όπου παρουσιάζουν και γενεαλογικό πίνακα του ιστορικού εκ Δανίας Κ. Λάγκμπορν (1863).
Γενεαλογικό δένδρο παρουσιάζει και ο Γερμανός ιστορικός Ντούργκεν όπου επίσης υποστηρίζει την βυζαντινή καταγωγή των Βασιλέων μας.
Ο παμμέγιστος Έλλην ιστορικός Δ. Κόκκινος «ο οίκος λοιπόν του Γεωργίου Α΄ έχει γνησίας τας ρίζας της Ελληνικής του καταγωγής». Επίσης αποδεικνύουν την βυζαντινογενή ρίζα των Βασιλέων μας οι κορυφαίοι ιστοριοδίφες Θρασύβουλος Ζωιόπουλος και Κώστας Βερναδάκης.
Ο ιστορικός Δ. Ρόζος έγραψε ακόμη «η βασιλεία εν Ελλάδι».
Το υφυπουργείο τύπου το 1938 εκδίδει «τα 75 χρόνια της Ελληνικής δυναστείας»
Επίσης ο επίτιμος εισαγγελεύς εφετών Ι. Ζεγκίνης δημοσίευσε άρθρο περί της Ελληνικότητος του βασιλικού οίκου στην Εστία (13-15 Μαίου 1995).
Ο μεγάλος ιστορικός Κ. Μπαρμπής αποδεικνύει όλα τα παραπάνω στα βιβλία του : Γεώργιος ο Α, Κωνσταντίνος ο στρατηλάτης , Γεώργιος ο Β , Βασιλεύς Παύλος, Η Ελλάδα ξανασταυρώνεται.
Ο Κ. Πλεύρης στο βιβλίο του «Βασιλεία».
Ο ανταποκριτής του associated press, ο Χίμπεν στο «Ο Στρατηλάτης Κωνσταντίνος κι ο Ελληνικός λαός».
Ο Χίμπεν παρουσιάζει μάλιστα και ντοκουμέντα όπου οι σύμμαχοι δεν ήθελαν να μετάσχει η Ελλάς στον πόλεμο στα Στενά και δήλωναν πως δεν ήθελαν να μπει στην Πόλη ο Διάδοχος του Παλαιολόγου, Κωνσταντίνος ΙΒ΄.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος επίσης δήλωσε στον Μπριάν για τον εχθρό του τον αείμνηστο Στρατηλάτη Κωνσταντίνο «είναι Έλλην και μόνο Έλλην!».
Την καταγωγή επιβεβαιώνει και ο Γεώργιος Λεονταρίτης στο «ποια δεξιά;»

Μπορεί να είμαστε Βασιλόφρονες αλλά διακονούμε την τεκμηριωμένη αλήθεια. Οι άνωθεν κύριοι δεν είχαν κανένα όφελος για να πουν ψέματα. Ανακάλυψαν την ιστορική αλήθεια, την καταγωγή των Βασιλέων μας η οποία ήταν Ελληνική. Εκτός αυτού, οι Βυζαντινοί οίκοι των Αγγέλων, των Μακεδόνων, των Κομνηνών και των Παλαιολόγων επεκτάθηκαν στις Βασιλικές Οικογένειες της Ευρώπης και το ελληνικό αίμα πέρασε στα περισσότερα Βασίλεια της Ευρώπης, π.χ. Γερμανία, Δανία, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία κλπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου