Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ

Κατά περιόδους έχει εμφανιστεί πολλάκις το θέμα: "Η Ορθοδοξία μέσα στην Ελληνική εκπαίδευση". Έχουν διατυπωθεί πολλές και διαφορετικές απόψεις για το μάθημα των Θρησκευτικών και τελευταία επανεμφανίστηκε το θέμα του σχολικού εκκλησιασμού.
Ο σχολικός εκκλησιασμός γίνεται ανά τρίμηνο. Πλέον τώρα έχει καθιερωθεί πριν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Άλλα σχολεία ποτέ! Παλαιότερα πριν την έλευση του ολετήρα Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία (Οκτώβριος 1981) κάθε Κυριακή.
Δυστυχώς, ο σχολικός εκκλησιασμός έχει καταντήσει παιδική χαρά! Πιο ήσυχα θα περάσεις σε μία παιδική χαρά παρά να παρακολουθήσεις την Θεία Λειτουργία όταν συμμετέχουν σχολεία!!! Ακόμα και Ιερείς και Ιεράρχες αρχίζουν να γίνονται κατά του σχολικού εκκλησιασμού!
Δυστυχώς, σήμερα υπάρχει ένας άκρατος νεοφιλελευθερισμός, και μία αριστερή θολοκουλτούρα που έχουν κατακυριεύσει τα σχολεία. Τα περισσότερα σχεδόν σχολεία σ΄ όλη την Επικράτεια δεν εκκλησιάζονται.
Γιατί;
Οι ψευτοκουλτουριάρηδες εκπαιδευτικοί, έχουν και αυτοί την ευθύνη τους, ας δίνουν τις κάτωθι εξηγήσεις:
Όχι στην Πρωινή-Σχολική Προσευχή γιατί υπάρχουν αλλόθρησκοι αλλοδαποί μαθητές.
Όχι στην Ελληνική Σημαία γιατί προσβάλλουν το αίσθημα των αλλοδαπών μαθητών.
Όχι στις Παρελάσεις γιατί είναι εθνικιστικές.

Χίλιες φορές εθνικιστής, παρά κομμουνιστής!!!

Το Δημοτικό πρέπει να εκκλησιάζεται ανά εβδομάδα. Όσοι μαθητές είναι αλλόθρησκοι θα κάνουν δήλωση πως δεν θέλουν να συμμετέχουν. Τα υπόλοιπα παιδιά από τις 8:30 στο σχολείο τους συνοδεία των δασκάλων τους θα πηγαίνουν στην Εκκλησία.
Το Γυμνάσιο και το Λύκειο ανά μήνα. Στην Εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης, είχε ξεκινήσει αλλά σταμάτησε, να γίνεται η Θεία Λειτουργία στα Νέα Ελληνικά μεταφράσει του Μακαριστού Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης Διονυσίου.
Καλό θα ήταν το Γυμνάσιο και το Λύκειο να συμμετέχει σ΄ αυτές τις Θείες Λειτουργίες στα Νέα Ελληνικά, οι οποίες βέβαια, θα γίνονται και 10:30, (10:30 γινόταν στον προαναφερθέντα Ιερό Ναό). Τα παιδιά λένε έχουμε μία Κυριακή να ξεκουραστούμε, αλλά πρέπει να γίνει καθήκον και συνείδηση η συμμετοχή μας στην Θεία Λειτουργία και η κοινωνία των Αχράντων Μυστηρίων δηλ. η Μετάληψις του ίδιου του Χριστού!!!
Στο συγκεκριμένο θέμα ευθύνονται οι γονείς που δεν νουθετούν, δεν κατηχούν τα παιδιά τους εν Χριστώ και Εκκλησία. Το παιδί από πολύ μικρό πρέπει να συνηθίσει να πηγαίνει στην Εκκλησία με τους γονείς του. Οι γονείς όμως πρέπει να δώσουν το παράδειγμα. Το παιδί θα πάρει τα βήματα των γονέων του, το 90% της διαμόρφωσης της συμπεριφοράς του προέρχεται από το περιβάλλον που ζει!!!
Άρα, ο κάθε γονέας είναι καθοδηγός και γαλουχός, συμβουλάτορας και κύριος διαμορφωτής του χαρακτήρος του παιδιού του. Από την στιγμή λοιπόν, που το αφήνεις τελείως ανεξέλεγκτο και δεν υπάρχουν κανόνες και αρχές, είναι φυσικό να "ξοκύλει" και να νομίζει τον Οίκο του Θεού ξέφραγο αμπέλι!!!
Εμείς λοιπόν πιστεύουμε, πρώτα με την γονεική γαλούχηση και καθοδήγηση του παιδιού, πως ο Εκκλησιασμός πρέπει να γίνεται ώστε και οι μαθητές να μην φεύγουν από την οδό της Εκκλησίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου