Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

63 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΙΣΜΟΥ

Στις 29 Αυγούστου 1949, ανήμερα της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, τερματίστηκε ο συμμοριτοπόλεμος με νίκη των εθνικών δυνάμεων απέναντι στον σλαβόλαγνο, σταλινοκίνητο και τετυφλωμένο κομμουνισμό.
Η μνήμη των πεσόντων στις μάχες του Γράμμου και στο Βίτσι τιμήθηκε την Κυριακή, σε εκδήλωση που έγινε στη Βούρμπιανη Ιωαννίνων. Το «παρόν» έδωσε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων, ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής και Γιαννιώτης στην καταγωγή Χρήστος Παππάς, ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας κ.α., καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ιωαννίνων Γεώργιος Γκορέζης.
Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε, ότι ο εορτασμός της σημερινής επετείου «ας γίνει παρότρυνση προς τους νεωτέρους για τις προς την πατρίδα υποχρεώσεις τους. Στα χρόνια μας η πατρίδα δοκιμάζεται. Η εθνική μας κυριαρχία και η ιστορική μας υπόσταση απειλούνται. Ο εορτασμός της ημέρας αυτής θα μας βοηθήσει να αντλήσουμε ελπίδα και δυνάμεις».
Από την πλευρά του ο Χρήστος Παππάς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων του Γράμμου, ενώ στην ομιλία του κατέκρινε την υποκρισία, όπως είπε, ορισμένων πολιτικών, τονίζοντας την σημασία της θυσίας των πεσόντων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τέλος, ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας εξέφρασε την αγανάκτησή του προς την Πολιτεία, γιατί «απαξιώνει τους Αξιωματικούς του Στρατού με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων».
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τόσο στον Γράμμο όσο και στο Βίτσι πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους μαχητές του Εθνικού Στρατού που κράτησαν Ελεύθερη την Πατρίδα απο την κόκκινη λαίλαπα... Εκατοντάδες Έλληνες βρέθηκαν στο Βίτσι για να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου και Αγίου Γεωργίου Ελευθερωτή, ενώ ακολούθησαν ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου