Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος υπήρξε πρόσωπο που αμφισβητήθηκε, αγαπήθηκε, μισήθηκε, λατρεύτηκε. Η συζήτηση αυτή για τον σύγχρονο πολιτικό ηγέτη της συγχρόνου μεταπολεμικής Ελλάδος θα προσπαθήσει να δώσει, μέσω ερωτήσεων στην βάση του εποικοδομιτισμού, απαντήσεις για το ήθος, την ζωή, το έργο, τις σχέσεις αυτού του άντρα.

* Ο Παπαδόπουλος είχε σχέσεις με την CIA και με άλλες μυστικές αμερικανικές υπηρεσίες;
- Ο Παπαδόπουλος, μετά το 1953, είχε σχέσεις με αμερικανικές υπηρεσίες και την CIA. O Παπαδόπουλος δεν επιδίωξε ποτέ να έχει τέτοιες μεγάλες διασυνδέσεις. Ήταν ένας από τους πιο μορφωμένους αξιωματικούς του Στρατού με εξαιρετικά έξυπνο ως και ...πανούργο μυαλό.
Κατά τη δεκαετία του '50 υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες σε υψηλή θέση και μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ. Εκεί ξεκίνησαν οι διασυνδέσεις του, με το "πρώτο βήμα" να κάνουν οι πράκτορες της CIA. Η φήμη του στην Ελλάδα εξαπλώθηκε όταν στην Ανωτέρα Σχολή Πολέμου όχι μόνο πρώτευσε αλλά και ψηφίστηκε απ΄ όλους τους συμμαθητές του ως ο ικανότερος όλων με αποτέλεσμα ο διοικητής της Σχολής στρατηγός Αθανάσιος Φροντιστής να πει: "Κύριοι, άνευ ουδενός ενδοιασμού, θα ανέθετα απ΄ αυτήν την στιγμήν εις τον ταγματάρχην Παπαδόπουλον διοίκησιν στρατιάς".
Υπήρξε πόλος έλξης και θαυμασμού στον Στρατό. Ο άνθρωπος που συνέδεε την CIA με τον Παπαδόπουλο, ήταν ο προσωπικός φίλος του τελευταίου Τζον Φατσέας. Κατά τα μέσα της δεκαετία του 1960 πλησίασαν τον Παπαδόπουλο και έξωθεν μηχανισμοί κοσμοκρατόρων σιωνιστών τοκογλύφων μέσω μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ! Τον προόριζαν να κυβερνήσει γιατί επιθυμούσαν και εξέτρεφαν πολιτική εκτροπή!!! Από τις αρχές του 1966 προπαρασκεύαζαν το κίνημα οι 3 Συνταγματάρχες!!! Είχαν και κάποια βοήθεια (ορισμένες φορές και εντολές!!!) από τις ξένες υπηρεσίες. Το 1967 (Ιανουάριο-Απρίλιο), ο Παπαδόπουλος δεν επικοινώνησε με τις υπηρεσίες και έδρασε μόνος κατά την 21η Απριλίου παραβιάζοντας μεν το Σύνταγμα και καταλύοντας μία ανάπηρη δημοκρατία αλλά σώζοντας την χώρα από τον δ΄ κομμουνιστικό γύρο.
Η ενέργεια της 21ης Απριλίου αιφνιδίασε και τους Αμερικανούς μέχρι και την CIA, τις μυστικές αμερικανικές υπηρεσίες ακόμα και τους κοσμοκράτορες σιωνιστές τοκογλύφους!!! Όμως δεν είναι αλήθεια αυτά που λένε οι κομμουνιστές που έχουν εκδώσει πάνω από 150 βιβλία για να υποστηρίξουν την αβάσιμη προπαγάνδα τους.

* Κατά την επταετία 1967-1974 ο Παπαδόπουλος λάμβανε έξωθεν εντολές, με λίγα λόγια η Ελλάδα εκείνη την περίοδο ήταν προτεκτοράτο των ΗΠΑ;
- Ο Παπαδόπουλος προσπάθησε να περιορίσει την αμερικανική επιρροή στην χώρα. Οι ΗΠΑ έδειχναν ανοχή στο καθεστώς της 21ης Απριλίου. Οι αμερικανικές υπηρεσίες είχαν μία μορφή διείσδυσης στην Ελληνική επικράτεια και οι πράκτορες μετακινούνταν ανενόχλητοι μέσα σ΄ αυτήν!!! Αυτό εννοούμε όταν λέμε "προτεκτοράτο των ΗΠΑ". Έλαβε και έξωθεν εντολές ο Παπαδόπουλος αλλά προσπαθούσε να απομακρύνει την αμερικανική επιρροή. Πολλές φορές δεν τους άκουσε. Γι΄ αυτό και τον έριξαν. Τον προώθησαν (όχι τον εγκατέστησαν) και επειδή προσπαθούσε να κάνει την Ελλάδα αυτοτελή και ισχυρή χώρα με εξόρυξη πετρελαίου με ρήτρα δραχμής, όχι δολαρίου (!!!) τον έριξαν!!! Ο Παπαδόπουλος λάμβανε πολλές φορές αποφάσεις που δεν άρεσαν στους Αμερικανούς καθόλου! Για να ισορροπήσει ο Παπαδόπουλος χρηματοδότησε με 500.000 δολάρια από το τμήμα της Αντικατασκοπείας της ΚΥΠ την προεκλογική εκστρατεία του Νίξον (1968). Η κυβέρνηση Νίξον διατήρησε μία πολιτική εύνοιας προς την 21η Απριλίου αλλά συμπαθούσε ιδιαίτερα την αγαπημένη της χώρα στην Μεσόγειο, την Τουρκία. Την φιλοτουρκική πολιτική προωθούσε όλο και περισσότερο ο ανθέλληνας Κίσσιγκερ!!! Ο Παττακός το 1969 είπε ΟΧΙ στην σχεδιαζόμενη παγκοσμιοποίηση στον Νίξον όπως οι Παπαδόπουλος-Μαρκεζίνης στις ΗΠΑ για την διέλευση των αεροπλάνων τους μέσω των βάσεων τους εν Ελλάδι. Δηλαδή υπήρχε μία αντιστάθμιση, μία εξισορρόπηση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ.

* Ο Παπαδόπουλος ίδρυσε παραστρατιωτική οργάνωση;
- Ναι. Την οργάνωση "Ένα στον Στρατό" που στόχο είχε την μείωση της κομμουνιστικής επιρροής στο στράτευμα και την διατήρηση της έννομης τάξης σ΄ αυτό. Την δημιούργησε το 1961 με τον ταξίαρχο Παλαιολογόπουλο, τους ταγματάρχες Πετάνη, Στολίγκα, Νταϊλάκη και τον λοχαγό Στειακάκη. Η οργάνωση διελύθη το 1963.

* Ποια είναι η αλήθεια για το περίφημο "σαμποτάζ του Έβρου" τον Ιούνιο του 1965;
- Στις αρχές του Ιουνίου 1965, ο Παπαδόπουλος βρισκόταν υπό πίεση λόγω των ανακρίσεων της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Σχεδίου Περικλής. Στις 11 Ιουνίου, 2 ημέρες μετά την άσκηση δίωξης για την υπόθεση αυτή, ξέσπασε η υπόθεση του «σαμποτάζ του Έβρου».
Συγκεκριμένα, οχήματα της 117ης ΜΠΠ (Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού), η οποία έδρευε στην Ορεστιάδα και είχε διοικητή τον τότε αντισυνταγματάρχη Γ. Παπαδόπουλο, είχαν ακινητοποιηθεί λόγω βλαβών από κακή συντήρηση. Οι προϊσταμένοι του στρατηγοί Τσολάκας, Μανέτας και Βαρδουλάκης ζητούσαν εξηγήσεις για τις βλάβες. Απολογούμενος, ο Παπαδόπουλος απέδωσε τα προβλήματα στην εντατική χρήση των φορτηγών αλλά και σε ενδεχόμενη δολιοφθορά (σαμποτάζ) για την οποία θα προχωρούσε σε έρευνες.  Ένας στρατιώτης με γονείς αριστερών φρονημάτων προκάλεσε βραχυκύκλωμα σε ένα όχημα. Ο στρατιώτης συνελήφθη την ώρα της δολιοφθοράς ενώ την επόμενη μέρα συνελήφθησαν και άλλοι φαντάροι, στα οχήματα των οποίων είχαν παρουσιαστεί βλάβες.
Ο Παπαδόπουλος γνώριζε ότι οι συγκεκριμένοι στρατιώτες διαπράττουν δολιοφθορά αλλά δεν τους συνελάμβανε για να τους πιάσει επ΄ αυτοφόρω. Επακολούθησαν ανακρίσεις των στρατιωτών. Την ίδια ημέρα που ο Παπαδόπουλος έστειλε το πόρισμα στο ΓΕΣ, και πριν καν αυτό φτάσει στον προορισμό του, τρεις εφημερίδες του δεξιού πολιτικού χώρου (Ακρόπολις, Εθνικός Κήρυξ, Ελλη­νικός Βορράς) δημοσίευσαν με μεγάλους τίτλους την είδηση (αφού δεν κυβερνούσαν). Ο ΑΣΠΙΔΑ, δια του αριστερού τύπου, επιδίωκαν την αποστρατεία του. Σχηματίστηκε πειθαρχικός φάκελος με το ερώτημα της αποτάξεως από το Στράτευμα.
Ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ήταν νονός του Παπαδόπουλου, έγραψε ιδιοχείρως επί του φακέλου: "Να τεθή αρχείον-Μικρά πειθαρχική ποινή". Έτσι ο Παπαδόπουλος τιμωρήθηκε με 15 ημέρες φυλάκιση. Τελικά, αποκαλύφθηκε η αλήθεια του γεγονότος και ο αντισυνταγματάρχης στρατιωτικής δικαιοσύνης Θεμιστοκλής Δηματάτης απαλλάξε τον Παπαδόπουλο με απαλλακτικό βούλευμα στις 29 Νοεμβρίου 1965, δύο ημέρες πριν την έναρξη της δίκης του.
Εν ολίγοις, ο Παπαδόπουλος γνώριζε για την δολιοφθορά που διέπρατταν στρατιώτες. Οι ανώτεροι του ζήτησαν εξηγήσεις και ο Παπαδόπουλος τους συνέλαβε επ΄ αυτοφόρω οδηγώντας του σε ανάκριση και δίκη αλλά στο τέλος απαλλάχθηκαν επειδή υποστηρίχτηκε πως τους βασάνισαν κατά την διάρκεια της ανάκρισης. Δεξιές εφημερίδες και ο σύμπας ο αριστερός τύπος επέρριπτε τις ευθύνες στον Παπαδόπουλο με σκοπό την αποστρατεία του, κάτι που τελικά δεν πέτυχαν χάρη και στην παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου λόγω πνευματικής συγγένειας και στην αποκάλυψη της αλήθειας με ομολογία των δολιοφθορέων.

* Ο Παπαδόπουλος ήταν φιλοβασιλικός;
- Ναι, εν μέρει ήταν. Όταν ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος έκανε το αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967, υπήρχαν οι φήμες πως στρατιώτες θα κατέρριπταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο βυζαντινογενής μας Βασιλέας, η Βασιλική Οικογένεια και ο πρωθυπουργός Κόλλιας. Ο Παπαδόπουλος αποσύρθηκε στο γραφείο του κλαίγοντας για την τύχη του Βασιλέως και φρόντισε να μην πάθουν τίποτε!!! Μάλιστα, εξασφάλισε τις προυποθέσεις για την διατήρηση του πολιτεύματος της Βασιλευομένης Δημοκρατίας στο Σύνταγμα του 1968, παρά τις αντιρρήσεις και τις φωνασκίες των "μικρών αξιωματικών", των καθαρά αμερικανόφιλων δηλαδή!!! Μετά το 1970 ξεκίνησε μία "αποβασιλοποίηση" και μία "φιλελευθεροποίηση" του καθεστώτος στην Ελλάδα. Παράλληλα το καθεστώς γινόταν όλο και πιο προσωποπαγές με τον Παπαδόπουλο να συγκεντρώνει υπεραρκετές εξουσίες στα χέρια του (Αντιβασιλεύς, πρωθυπουργός, υπουργός Εθνικής Αμύνης, κατά διαστήματα Εξωτερικών και Εσωτερικών).
Π.χ. στις 2 Ιουνίου 1970, τα βασιλικά ιδρύματα μετονομάζονται σε "εθνικά". Στις 29 Νοεμβρίου 1970 διεξάγονται οι 1ες εκλογές για ανάδειξη της Συμβουλευτικής Επιτροπής, στις 12 Δεκεμβρίου 1971 οι 2ες, στις 6 Οκτωβρίου 1971 καταργούνται τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, στις αρχές του 1971 και του 1972 αίρεται αντίστοιχα ο στρατιωτικός νόμος από όλη την Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη.
Στις 5 Μαίου 1973, 18 ημέρες πριν το κίνημα του Ναυτικού, ο Παπαδόπουλος ανεκοίνωσε την πρόθεση του στον τότε Υπουργό του Οικονομικών Αδαμάντιο Ανδρουτσόπουλο πως σκοπεύει να καταργήσει την Βασιλεία από την Ελλάδα!!! Ο Ανδρουτσόπουλος διαφώνησε και παραιτήθηκε. 
Είναι ψέμα λοιπόν πως το κίνημα του Ναυτικού αποτέλεσε την αφορμή για κατάργηση της Βασιλείας από την Ελλάδα. Ιδού πως αποδεικνύεται:

* Είναι αλήθεια πως ο Παπαδόπουλος έλεγε πως ήταν "συνεχιστής του κινήματος στο Γουδί";
- Το 1969, ο Γ. Παπαδόπουλος διακήρυττε ότι είναι συνεχιστής του κινήματος του Γουδί του 1909 υπό τον Ζορμπά, ενώ ήταν γνωστό ότι το εθνοφθόρο, το εθνοβλαβές κίνημα στο Γουδί είχε ως σκοπό την έκπτωση του Θρόνου και το 1910 έφερε Δοτό πρωθυπουργό τον ελληνοεβραικής καταγωγής εκ Κρήτης Ελευθέριο Βενιζέλο, τον οποίο προστάτευαν ο Λόυδ Τζορτζ (πρωθυπουργός Αγγλίας) και οι εβραικής καταγωγής Γάλλοι ηγέτες. Δηλ. ο Παπαδόπουλος μας έλεγε πως ο σκοπός του ήταν η κατάργηση της Βασιλείας από την Ελλάδα ουσιαστικά. Από το 1969 έβαλε ως στόχο, σίγουρα με ξένη εντολή, την κατάργηση της Βασιλείας από την Ελλάδα. Οι ξένοι και οι παρασκηνιακές δυνάμεις ήθελαν την έκπτωση του τελευταίου Ορθοδόξου Θρόνου στην γη!!!

* Ο Παπαδόπουλος είχε το προσωνύμιο "Νάσερ της Ελλάδος";
- Ναι, από το 1954 όπως και το "Αετός". Ο Νάσερ όμως στην Αίγυπτο εξενθρόνισε τον Βασιλιά Φαρούκ. Πολλοί υποστηρίζουν πως ο Νάσερ ήταν το πρότυπο του Παπαδόπουλου! Τώρα συμπληρώνεται το παζλ για την εκδίωξη του Βασιλέως μας του Κωνσταντίνου, που έχασε τα νιάτα του μακριά από την πολυαγαπημένη του Πατρίδα και τον πολυαγαπημένο του Ελληνικό Λαό.

* Είναι αλήθεια πως επί Παπαδόπουλο είχαμε χρέος και ανεργία μηδέν;
- Όχι. Το δημόσιο χρέος όπως και το εξωτερικό χρέος και η ανεργία ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τα περισσότερα δάνεια που είχε συνάψει η Ελλάδα από το 1823 μέχρι το 1967 τα είχε εξοφλήσει!!! Όμως σύναπτε και ο ίδιος δάνεια και φρόντιζε να τα εξοφλεί. Η κατάσταση άλλαξε το 1972, όταν ξέσπασε διεθνής ύφεση. Παρά ταύτα, η ανεργία ήταν στα επίπεδα 2-3% και οι ρυθμοί ανάπτυξης 8-10%. Μηδένισε το έλλειμμα. Είχαμε πλεόνασμα τρισεκατομμύρια δραχμές!!! Μετά την επιστροφή Καραμανλή ξεκίνησε το φαγοπότι και η λεηλασία των ταμείων! Η χώρα μας επί εξαετία 1967-1973 ήταν υπόδειγμα. Μάλιστα βραβεύθηκε δις από τον ΟΟΣΑ (1971, 1972) με βραβεία καλύτερης οικονομικής ανάπτυξης. Πρώτη στην θάλασσα και δεύτερη στην ξηρά μετά την Ιαπωνία!!!
Τα πράγματα θα λέγονται με το όνομα τους. Τα σύκα-σύκα και η σκάφη-σκάφη!!!

* Η 21η Απριλίου αποτελεί "επανάσταση" ή "πραξικόπημα";
- Έκαστος μπορεί να έχει την δική του ορολογία "επανάσταση", "κίνημα", "πραξικόπημα", χούντα". Η ενέργεια της 21ης Απριλίου αποτελεί μία επανάσταση, διότι επεκράτησε όπως λέει και οι νομικοί όλης της υφηλίου "κυβέρνησις οιωδήποτε τρόπω σχηματισθείσα και ψηφίσει νόμους, δημιουργεί Δίκαιον", άρα δημιούργησε Δίκαιο (ακόμα ισχύουν εκατοντάδες Νόμοι από τότε). Εκπροσωπούσε έμμεσα την αγανακτισμένη από τους πολιτικούς πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και μάλιστα επεκράτησε αναίμακτα. Πραξικόπημα θα μπορούσε να θεωρηθεί με την μορφή ότι ορισμένα άρθρα του Συντάγματος ανεστάλησαν.
Η 21η Απριλίου ήλθε ως η τέταρτη λύση στο εθνικό αδιέξοδο της περιόδου 1964-67. Η αλλαγή δεν ήλθε από αριστερά, διότι αυτό θα ισοδυναμούσε με ανατροπή και εμφύλιο σπαραγμό. Η αλλαγή όμως δεν μπορούσε να έλθει ούτε από το πολιτικό «κατεστημένο» της Δεξιάς που επεδίωκε μια αντεπανάσταση για τη διάσωσή του.
Τα ανάκτορα, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος βρίσκονταν σε αδιέξοδο. Καθ΄ όλα νόμιμος κατά την περίπτωση του Γεωργίου Παπανδρέου (Ιούνιος-Ιούλιος 1965) εφάρμοσε συνταγματική προνομία αφού πρώτα του κατέθεσε μία ώριμη πρόταση-λογική λύση στον τελευταίο για Ανδρέα-ΑΣΠΙΔΑ. Ο κεντρώος και ο αριστερός τύπος (ακόμα και δεξιές εφημερίδες) παρουσίαζαν τον Κωνσταντίνο ως υπαίτιο της πολιτικής αυτής κρίσης. Ο Κωνσταντίνος γνώριζε πως η Ένωση Κέντρου γίνει κυβέρνηση τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου θα φέρει τους κομμουνιστές στην εξουσία. Ο εν πόλεσι και υπαίθρω όμως Ελληνικός λαός, εξέφραζε την αγάπη του στους Βασιλείς του, κατά τις περιοδείες τους.
Στρατηγοί πίεζαν τον Κωνσταντίνο να τους βοηθήσει σε ενδεχόμενη απ΄ αυτούς κατάληψη εξουσίας. Ο Σπαντιδάκης, (τότε αρχηγός του ΓΕΣ) τους έλεγε "Ο Κωνσταντίνος δεν πρόκειται ποτέ να παραβιάσει ή και να συναινέσει στην παραβίαση του Συντάγματος της χώρας"! Νωρίτερα, (ο Σπαντιδάκης) είχε δώσει την εντολή ανασκευής του σχεδίου "Προμηθεύς" στους Παπαδόπουλο, Μακαρέζο και Παττακό. Έτσι και έγινε. Οι τρεις λοιπόν έφταναν όλο και πιο κοντά στην κατάληψη της εξουσίας. Στις 21 Απριλίου του 1967, ο όγκος αυτών των μικρομεσαίων αξιωματικών εξέφραζε όλα τα λαϊκά στρώματα. Όχι ως συντηρητικό πραξικόπημα «εκ των άνω», αλλά ως μεταρρυθμιστική επανάστασις «εκ των κάτω».
Δημιούργησε δίκαιο, προσέφερε έργο, ο Ελληνικός λαός έμμεσα δια μεγάλης πλειοψηφίας (70-80%, όχι 92%) υπερψήφισε το Νέο Σύνταγμα του καθεστώτος, συνεπώς έδωσε την εντολή στην 21η Απριλίου ότι: "είμαστε μαζί σου προχώρα". Άρα αποτελεί επανάσταση!

* Γιατί και ποιοι έριξαν τον Παπαδόπουλο το 1973;
- Ο Παπαδόπουλος στις 1 Ιουνίου 1973 κατήργησε την Βασιλεία από την Ελλάδα. Στις 29 Ιουλίου 1973 αυτή η απόφαση επικυρώθηκε με δημοψήφισμα. Αυτό το δημοψήφισμα αποτελεί νόθο. Διότι Λαός και θεσμός της Βασιλείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι. Η Βασιλεία τότε κυμαίνονταν στα επίπεδα 60-52% ενώ η Αβασίλευτη στο 38-42%. Στις 29 Ιουλίου 1973 ο κύκλος του Παπαδόπουλου τελειώνει και εκπληρώθηκε το σχέδιο των Σιωνιστών τοκογλύφων! Το σχέδιο ήταν η εκθρόνιση του Βασιλιά, η προδοσία της Κύπρου και η άνοδος των διεφθαρμένων "παλαιοπολιτικών" στην εξουσία (= η μεταπολίτευση δηλ)!
Όμως ο Παπαδόπουλος τους αλλάζει τα σχέδια. Διόρισε μεταβατική πολιτική κυβέρνηση υπό τον Μαρκεζίνη ενώ Κίσσινγκερ και σιωνιστικό επιτελείο ήθελαν Καραμανλή και Προδοσία της Κύπρου!!! Επίσης, ο Παπαδόπουλος είχε επιτρέψει στον Σοφιανόπουλο από το 1967 την εξόρυξη πετρελαίου στο Κερί Ζακύνθου. Είχε εκπονήσει 3 ΦΕΚ (1969, 1972, 1972) οι οποίες ήταν "συμβάσεις περί παραχωρήσεως δικαιώματος και εκμεταλλεύσεως υδρογονθράκων" σε 3 αμερικανικές εταιρίες. Συναλλαγές του εξωτερικού όμως θα γινόταν με ρήτρα δραχμής όχι δολαρίου! Ο Παπαδόπουλος ήθελε να κάνει την Ελλάδα (δεν αμφισβητεί κανείς τον πατριωτισμό του) ισχυρή και αυτοτελή χώρα.
Αυτοί λοιπόν οι δύο παράγοντες (άνοδος του Μαρκεζίνη, εξόρυξη πετρελαίου) συνετέλεσαν καταλυτικά στις ΗΠΑ για πτώση του Παπαδόπουλου!!! Ο Κίσσιγκερ (Νοέμβριος 1973) έδωσε εντολή στα σιωνιστικά και μασονικά κέντρα: "Ο Ελληνικός λαός είναι λαός δυσκολοκυβέρνητος, γι΄ αυτό επιβάλλεται να τους πλήξουμε στους θεσμούς, στην θρησκεία, την γλώσσα και στις πολιτιστικές τους παραδόσεις". Έτσι έστησαν το Πολυτεχνείο και για να ενοχοποιήσουν τον Παπαδόπουλο έφεραν αμερικανικά κομάντο να καταπνίξουν την εξέγερση. Τώρα, μαθαίνουν τα παιδιά ότι "ο τύραννος Παπαδόπουλος έστειλε το τανκς για να σκοτώσει τα δύσμοιρα παιδιά-τους σύγχρονους αγωνιστές της δημοκρατίας που κράτησαν ψηλά το λάβαρο της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Ποιος είναι τύραννος το βλέπουμε τώρα!!! Οι "σύγχρονοι αγωνιστές της δημοκρατίας" είναι αυτοί οι οποίοι κατακρεούργησαν και ξεπούλησαν την Ελλάδα και βέβαια κράτησαν ψηλά το λάβαρο της διαταγής-εντολής του Κίσσιγκερ!
Στις 20 Νοεμβρίου 1973 Παπαδόπουλος-Μαρκεζίνης λένε ΟΧΙ στην απαίτηση των ΗΠΑ για διέλευση των αεροπλάνων μέσω των βάσεων εν Κρήτη. Αυτό εξόργησε τους Αμερικανούς και επίσπευσαν την άνοδο του Ιωαννίδη. Στις 25 Νοεμβρίου 1973, δια πραξικοπήματος, ο αμαυρωτής της 21ης Απριλίου, ο κουνιάδος του Εβραίου κλινικάρχη Αλαζράχ ή Αλαζράκη, ο διοικητής της ΕΣΑ Δ. Ιωαννίδης ο κύριος της κατάστασης. Του άρεσε να κυβερνά ύπουλα. Γι΄ αυτό και διόρισε "Πρόεδρο Δημοκρατίας" τον στρατηγό Γκιζίκη και πρωθυπουργό τον Ανδρουτσόπουλο. Ο Παπαδόπουλος τίθεται σε κατ΄ οίκον περιορισμόν, παρά τις προειδοποιήσεις που είχε από τον Παττακό πως ο Ιωαννίδης σκοπεύει να τον ρίξει!

* Το σύμβολο της 21ης Απριλίου ο "φοίνιξ" είναι μασονικό σύμβολο;
- Το σύμβολο είναι χριστιανικό. Το χρησιμοποιούσαν οι πρώτοι χριστιανοί στις κατακόμβες. Είχαν το ΙΧΘΥΣ, το Α και το Ω, την άγκυρα που συμβολίζει την ελπίδα, το πτηνό φοίνικας που συμβολίζει την ανάσταση των σωμάτων. Ο Φοίνιξ αναπαριστά τον Κύριο μας Ιησού ΧΡΙΣΤΟ, που επίσης πεθαίνει και ανασταίνεται σε τρεις μέρες όπως και ο φοίνιξ αναγεννιέται πλήρως σε τρεις μέρες. Ο συμβολισμός μπορεί να γίνει εμφανής σε πολλούς Ιερούς Ναούς της Ελλάδος!
Ο Ηρόδοτος τον 5ο αιώνα π.Χ., αναφέρεται σε αυτό και στη μοναδική του ικανότητα να αναγεννιέται από τις στάχτες του, οι οποίες προέρχονται από την ίδια του τη φωτιά. Όταν ο Φοίνιξ έχει φτάσει σε μία ηλικία και θέλει να ανανεωθεί παραδίδεται στις φλόγες χρησιμοποιώντας ιερά και εξαγνιστικά βότανα όπως το μύρο. Ο Φοίνιξ πεθαίνει και αναγεννιέται μόνος του. Είναι πάντα ένας κάθε φορά και κατέχει εξαιρετικές δυνάμεις εκτός από τη μοναδική του ικανότητα να είναι αθάνατος.
Το σύμβολο αυτό το χρησιμοποιεί τώρα η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, δηλ. οι μασόνοι, ήδη από τον 19ο αιώνα.

* Το "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" αποτελεί ατυχές σύνθημα; Ποιο ήταν το έργο της Εκκλησίας τότε;
- Στο πρώτο σκέλος της ερώτησης: Ναι. Όπως είχε πει και ο Παπαδόπουλος "αυτό είναι το ιδανικό μας ως επανάσταση". Μία Ελλάδα που θα ανήκει σε Έλληνες Χριστιανούς. Η συχνή χρήση όμως του όρου αποτελεί πολιτικοποίηση της θρησκείας. Η θρησκεία δεν πρέπει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο να αναμειχθεί με τα πολιτικά. Αποτελεί εν μέρει ατυχές σύνθημα. Έπρεπε όμως να την προστατεύει την Εκκλησία. Με τον Καταστατικό Χάρτη του 1969 ήταν "υποτελής" στο κράτος η Εκκλησία.
Ο Ιερώνυμος ο Α΄ επέδειξε πλουσιότατο φιλανθρωπικό έργο, κατά την εξαετή θητεία του ως Αρχιεπίσκοπος (1967-1973). Ίδρυσε το νοσοκομείο των κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, 186 φιλόπτωχα ταμεία, 47 ομάδες υπερηλίκων, 64 σπίτια «Γαλήνης Χριστού» υπερηλίκων, στέγη κατάκοιτων υπερηλίκων, 3 κέντρα απασχόλησης υπερηλίκων, 5 κινητές μονάδες περιθάλψεως κατακοίτων, θέρετρο ιερέων, θερινή εξοχή γερόντων, κέντρο συμπαραστάσεως οικογενείας, εόρτιες συνάξεις, κατασκηνώσεις για τα παιδιά των εκκλησιαστικών υπαλλήλων, συνεστιάσεις, εκδρομές ιερέων, τιμή στους «κοιμηθέντας κληρικούς», «Ημέρα Αγάπης» για τους φτωχούς της Αρχιεπισκοπής κ.ά. Ίδρυσε το «Κίνημα Αγάπης», το οποίο συνέλεγε και εκποιούσε άχρηστα είδη και με αυτό τον τρόπο κατόρθωσε να συγκεντρώσει σε δύο χρόνια το τεράστιο για την εποχή ποσό των 50 εκατομμυρίων δραχμών.
Η Εκκλησία είναι αυτή που διατήρησε το Έθνος και της αρμόζει όχι η υποτέλεια και ο πόλεμος αλλά ο σεβασμός απ΄ όλους και μία τεράστια ευγνωμοσύνη. Αν κάνουν λίγοι ιερείς το κακό, δεν πάει να πει πως όλοι οι Ιερείς, οι Αρχιερείς και οι Διάκονοι είναι και το αυτό. Υπάρχουν φωτισμένοι Αρχιερείς και Ιερείς που ποιμαίνουν τον λαό εν ευσεβεία και ταπεινότητι και φόβω ΘΕΟΥ, ανησυχούν για τις πνευματικές αλλά και υλικές ανάγκες του ανθρώπου και προσπαθούν να βρίσκονται κοντά του. Η Εκκλησία επί Σεραφείμ παρέμεινε υποτελής στο κράτος και αδρανοποιημένη, διχασμένη και διηρεμένη επί μία 24ετία, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κατεστραμένος από μία ανίατη ασθένεια. Από το 1998 με την άνοδο στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο του Χριστοδούλου άρχισε μία νέα σελίδα, ας επιτραπεί η έκφραση, στην ιστορία μεταξύ Εκκλησίας-Κράτους-Κοινωνίας. Ο λαός και η νεολαία ήλθαν στην Εκκλησία, ο Χριστόδουλος κοντά στον αγωνιζόμενο λαό. Το πρώτο κόμμα-ληστοσυμμορία που άρχισε να τον πολεμά ήταν το ΠαΣοΚ με τους παράφρονες "εκσυγχρονιστές" του. Τέλος, εμμέσως οι παρασκηνιακές δυνάμεις, τον δολοφόνησαν!!!

* Ισχύει ότι αξιωματικοί από την 21η Απριλίου ήταν μασόνοι όπως Σπαντιδάκης, Παττακός;
- Ίσως ναι, ίσως όχι. Δεν το γνωρίζω. Πολλοί το υποστηρίζουν, πολλοί το αμφισβητούν. Ο Παττακός πλέον είναι ένας άνθρωπος ήσυχος και επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά την Εκκλησία!!! Δεν συνταξιοδοτείται γιατί έκανε εσχάτη προδοσία. Ναι αλλά εκατοντάδες νόμοι της επταετίας ισχύουν μέχρι και σήμερα. Ο Παττακός πολέμησε εναντίον των Ιταλών, των Γερμανών, αντιστάθηκε κατά την κατοχή, πολέμησε τον σλαβόλαγνο κομμουνιστοσυμμοριτισμό, έγινε αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και αυτοί που δεν υπηρέτησαν καν, του στερούν την σύνταξη και πόσους άλλους!!! Κατά την επταετία λειτουργούσαν μασονικές στοές κανονικά.

Οι ερωτήσεις συνεχίζονται. Δημοσιεύσε τις μέσω σχολίων.

14 σχόλια:

  1. Αγαπητό ΔΕΡ, νομίζω πως το άνωθι κείμενο τουλάχιστον στο θέμα του σαμποτάζ του Έβρου είναι εντελώς ανιστόρητο. Τα στοιχεία μάλλον τα πήρατε από την Βικιπαίδεια και τα παραχαράξατε για να βγάλετε λάδι τον Παπαδόπουλο.

    Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ο Παπαδόπουλος οργάνωσε την σκευωρία του "σαμποτάζ του Έβρου". Έβαλε δίκους του στο στρατό να κατηγορήσουν ΑΘΩΟΥΣ στρατιώτες για κομμουνιστική δολιοφθορά και ύστερα αφού τους ΒΑΣΑΝΙΣΕ φριχτά (ξυλοδαρμοί, τοποθέτηση του προσώπου στον υπόνομο κ.ά) τους έβαλε να υπογράψουν τις δήθεν ομολογίες τους για το στημένο συμβάν. Το δικαστήριο το παραδέχθηκε και τον καταδίκασε για ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ σε βασανιστήρια αλλά μόνο για 15 μέρες χάριν στην παρέμβαση του νονού του, Γεωργίου Παπανδρέου ο οποίος έλεγε "Δεν είναι σωστό να γίνει ντόρος ότι ένας αξιωματικός στήνει προβοκάτσιες με δολιοφθορές στο στράτευμα". Αυτά είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Δείτε εδώ: http://www.patridamou.gr/?p=1708 και εδώ http://farosthermaikou.blogspot.gr/2014/05/blog-post_7599.html.

    Και σας ρωτώ: Αυτή η συμπεριφορά του Παπαδόπουλου δεν δείχνει ότι ήταν ένας παράφρων που κατάφερε να γίνει και δικτάτορας; Και επίσης: Πως είναι δυνατόν ένα ΟΡΘΟΔΟΞΟ blog σαν και το δικό σας να υπερασπίζεται τέτοιες παρανοϊκές προσωπικότητες;; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτάξτε, υπάρχει και η άλλη άποψη που πρέπει να εξετάσουμε. Δεν υπερασπιζόμαστε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, ούτε το καθεστώς της 21ης Απριλίου. Θέλουμε, όμως, τα ψέματα γύρω από την 21η Απριλίου να διαλευκανθούν. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος δεν υπήρξε παρανοϊκή προσωπικότητα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί λίγο στις εκφράσεις μας.
      Ευχαριστούμε για το σχόλιο και τις επισημάνσεις.

      Διαγραφή
    2. Το παρανοϊκός δεν το εβαλα για να τον υβρίσω (πρόκειται για άνθρωπο που δεν είναι εν ζωή) αλλά ώς παθολογική διαπίστωση. Πως θα χαρακτηρίζατε εσείς έναν αντισυνταγματάρχη που διατάζει αδιανόητα βασανιστήρια για να υπογράψουν αθώα φανταράκια ομολογίες ενοχής;

      Και πέρα από αυτό νομίζω ότι δεν παρουσιάσατε όλα τα στοιχεία στην έκτασή τους που ενοχοποιούν τον Παπαδόπουλο ώς ενορχηστρωτή της σκευωρίας αλλά εξωραΐσατε τον ρόλο του αφήνοντας να εννοηθεί ότι το σαμποτάζ ήταν αληθές και ότι οι "υπαίτιοι" ομολόγησαν αν και είναι βέβαιο ότι ομολόγησαν μετά από συνεχείς βασανισμούς που μόνο οι τζιχαντιστές θα ζήλευαν. Άν έχετε λοιπόν εσείς στοιχεία που να αποδεικνύουν την αλήθεια των ισχυρισμών του μετέπειτα δικτάτορα καλό θα ήταν να τα παρουσιάσετε, γιατί πάνω από όλα είναι η Αλήθεια...

      Διαγραφή
    3. Και ορθόδοξοι και χουντικοί δεν κολλάει δυστυχώς αγαπητέ/ή συντάκτη...όσα ''καλά'' και αν θεωρείς ότι έκανε(που δεν έκανε) οι θηριωδίες που έγιναν υπό τις διαταγές του δεν θα ξεχαστούν και δεν ΠΡΕΠΕΙ να ξεχαστούν...ακριβώς γιατί βγαίνουν κάτι άνθρωποι σαν εσάς και τον αγιοποιούν...αλλά καταλαβαίνω έχετε τους λόγους σας που το κάνετε...δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταϊζει

      Διαγραφή
    4. Μετα το ψευτοπροοδευτικο σου παραληρημα Ανωνυμε πηγαινε να προσκυνησης τους αριστερουληδες που σε "κυβερνανε" εδω και 40 χρονια.....χωρις σαλιο. Εχεις για κυβερνηση αυτο που σου αξιζει. Τα εργα και τις ημερες του Παπαδοπουλου εισαι ανικανος να συκοφαντησης. Ο κοσμος πρεπει να μαθη την αληθεια οσο κι αν σε ποιναει εσενα και ολους τους θολοκουλτουριαρηδες.

      Διαγραφή
  2. Γιατι φιλε τα παραπανω καλά που αναφερονται τα αμφισβητεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας υποθεσουμε οτι εχουμε τωρα αριστερη χουντα.Θα υπηρχε αυτο το σαιτ?Θα μπορουσες να γραψεις ελευθερα τη γνωμη σου για τον Παπαδοπουλο και τον Πρωην ?Θα σε σερνανε σε καποιο τμημα για Ανακριση?Αν δεν υποσχοσουν πιστη στην αριστερη χουντα θα σε μαυριζαν στο ξυλο και θα σε πετουσαν σε καποιο ξερονησι μακρυα απο τους δικους σου και τηνοικογενεια σου?.Αν ησουν δημοσιος υπαλληλος θα σε εδιωχναν απο τη δουλεια?Αν δουλευες στον ιδιωτικο τομεα θα εκβιαζαν το αφεντικο σου να σε διωξει?Θα μπορουσες ελευθερα να πεις την γνωμη σου? Να ψηφισεις?Αδελφε παρα τις παθογενειες της δημοκρατιας μας , δεν υπαρχει καλυτερο πολιτευμα. Αν ησουν πραγματι χριστιανος δε θα εβγαζες λαδι τον Παπαδοπουλο .ΒΑΣΑΝΙΣΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημοκρατια συμφωνω το καλυτερο πολιτευμα αλλα βασιλευομενη γιατι η αβασιλευτη σημαινει κομματοκρατια φαυλοτητα και πολιτικη ασυδοσια οπως αποδειχθηκε απο το 1974 που διωξαμε τον βασιλια εως σημερα σε τι μαυρο χαλι βρισκεται η χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ, ΑΓΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ? ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΕΥΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΟΜΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ? ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ (ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ) ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ ΝΤΕΜΕΚ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ? ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ..ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΕΜΙΣΕ Η ΑΜΟΙΡΗ ΠΑΤΡΙΔΟΥΛΑ ΜΑΣ, ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ, ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ, ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ, ΑΘΛΙΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ... ΟΤΙ ΣΠΕΙΡΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ...ΟΜΩΣ ΜΗ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ..ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΠΟΝΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδιά ξέρει κανεις για τον στρατιωτη μπροστά απ τον φινικα τι συμβολιζε δεν το λέει κανεις??? Τον αγώνα κατα της μασονίας!!! Οι άλλοι ηταν ο Παπαδόπουλος όχι ήξερε τον πραγματικό εχθρό της Ελλάδας την μασωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιά ξέρει κανεις για τον στρατιωτη μπροστά απ τον φινικα τι συμβολιζε δεν το λέει κανεις??? Τον αγώνα κατα της μασονίας!!! Οι άλλοι ηταν ο Παπαδόπουλος όχι ήξερε τον πραγματικό εχθρό της Ελλάδας την μασωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ Δ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ,ΔΙΚΑΣΘΗΚΕ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967,ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,ΘΑ ΤΟΝ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΓΗΝΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ν.ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΞΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΗ ''ΧΟΥΝΤΑ'' ΕΝΩ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ Δ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ'' ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ'' ΤΟΥ Φ.ΓΚΙΖΙΚΗΣ,Γ.ΜΠΟΝΑΝΟΣ ΚΛΠ ΑΥΤΆ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ Ο Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. .VARDIS8 Ιουλίου 2018 - 10:16 π.μ.

    Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ Δ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ,ΔΙΚΑΣΘΗΚΕ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967,ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,ΘΑ ΤΟΝ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ν.ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΞΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΗ ''ΧΟΥΝΤΑ'' ΕΝΩ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ Δ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ'' ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ'' ΤΟΥ Φ.ΓΚΙΖΙΚΗΣ,Γ.ΜΠΟΝΑΝΟΣ ΚΛΠ ΑΥΤΆ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ Ο Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η περίπτωσις Ντερτιλή, η σκευωρία που εξύφαναν εναντίον του ηρωικού αυτού αξιωματικού, με κατασκευασμένους ψευδομάρτυρες και ψευδορκίες, αποτελεί άγος για την Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή