Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Μια ιστορία από τα παλιά
Κατά την περιοδεία τους στις Κυκλάδες, οι Βασιλείς μας Κωνσταντίνος και Άννα-Μαρία έγιναν ενθουσιωδώς δεκτοί από τους κατοίκους της περιοχής, αυτό αποτελεί μία ηχηρή απάντηση στους κυβερνώντες και στους οποιουσδήποτε που αμφισβητούν το μεγάλο ρεύμα που έχει ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος. Πιστοί, όπως πάντα στον Ύψιστο ΘΕΟ επεσκέφθησαν τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο και την Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Τήνο. Οι περιοδείες τους έλαβαν χώρα από τις 29 Σεπτεμβρίου του 1965 ως τις 2 Οκτωβρίου. Οι Βασιλείς μας γονυπετείς, με ευλάβεια και κατάνυξη, προσκύνησαν την Ιερά Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Τήνου:

Η περιπέτεια της υγείας του Κωνσταντίνου και το τάμα του Νικόλαου

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, πριν από 3 χρόνια (Μάιος-Ιούνιος 2009) επισκέφθηκε το Ιερό Ναό της Παναγίας στην Τήνου. Αφορμή στάθηκε το τάμα στην Μεγαλόχαρη της Τήνου, που είχε κάνει ο δευτερότοκος υιός της Βασιλικής μας Οικογένειας πρίγκιπας Νικόλαος στάθηκε αφορμή για τον Βασιλιά Κωνσταντίνο, τη σύζυγό του Βασίλισσα Άννα-Μαρία και το δευτερότοκο γιο τους να επισκεφτούν και πάλι το νησί και να προσκυνήσουν την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Τήνου.
Ο Νικόλαος έκανε το τάμα το 2009 για την υγεία του πατέρα του όταν ο Βασιλιάς μας Κωνσταντίνος υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Έτσι την Παρασκευή 14 Μαίου 2010 το πρωί στις 10:30 η οικογένεια έφτασε στο λιμάνι της Τήνου με την ιδιωτική θαλαμηγό τους. Στο νησί τους υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου Δωρόθεος ο Β'. Εκεί ο πρίγκιπας Νικόλαος πραγματοποίησε το τάμα του γονυπετής αφιερώνοντας στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τήνου ένα χρυσό σταυρό. Ο Μητροπολίτης χάρισε δώρα σε κάθε ένα μέλος της Βασιλικής οικογένειας. 

Άλλες εικόνες είναι οι εξής από την επίσκεψη:




Η Εικόνα της Παναγίας της Τήνου είχε μεταφερθεί στην Αθήνα για τους Βασιλείς πολλές φορές.
Πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1915 όταν ο Στρατηλάτης Κωνσταντίνος ΙΒ΄ έπαθε πλευρίτιδα-πνευμονία. Με θαύμα, όταν τον εξομολογούσε Ιερεύς ανέρρωσε!!!
Δεύτερη φορά τον Οκτώβριο του 1920 στον Βασιλέα Αλέξανδρο τον Α΄ και τρίτη και τελευταία φορά τον Μάρτιο του 1964 στον Βασιλέα Παύλο τον Α΄, κρατώντας την ο Βασιλεύς δια των χειρών του. 
Τι ευλογία και τιμή να κρατήσεις με τα ανάξια σου χέρια μία Θαυματουργή Εικόνα. Και έρχεται τώρα ο κάθε ανιστόρητος, κάθε πολιτικάντης, κάθε ανθρωποχασάπης να πει πως ο Βασιλιάς δεν είναι Έλληνας. Είναι γερμανός, είναι έτσι, είναι αλλιώς. 
Δείτε αυτές τις εικόνες και μετά μιλήστε.

ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!! ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Χρόνια πολλούς σ΄ όλο τον εν Χριστώ Ελληνισμό ενταύθα και απανταχού της γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου