Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

ΟΙ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

    Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν την Τετάρτη το μεσημέρι οι τρεις γιοι του Bασιλιά Κωνσταντίνου, Πρίγκιπες Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, όπου είχαν συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της κηδείας του πατέρα τους. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για το θέμα της κηδείας του Βασιλέως.

    Οι Πρίγκιπες ζήτησαν από τον Υπουργό Επικρατείας η κηδεία του Βασιλέως Κωνσταντίνου να τελεσθεί στην Μητρόπολη Αθηνών από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και όσους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες το επιθυμούν, το οποίο και ζήτησε από την Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο η Βασιλική οικογένεια. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία διεξήγαγε χθες και σήμερα προγραμματισμένη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θετική προς το αίτημα της Βασιλικής Οικογένειας.

    Σε απόσπασμα της ανακοίνωσής της, η ΔΙΣ σημειώνει: «Σήμερα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β', η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας».

    Πηγές: «Ναυτεμπορική» και «Καθημερινή».

Ευχόμαστε καλή δύναμη και την εξ Ύψους παρηγορία σε όλη την Βασιλική μας Οικογένεια.

Φωτογραφίες:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου