Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΕΣ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΩΝ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του «Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος».

    Μετά την κοίμηση του Βασιλιά Κωνσταντίνου ΙΓ΄ (ή Β΄) έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο φιλοβασιλικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, το οποίο ΔΕΝ πρέπει να μείνει αναξιοποίητο. Κατά την λαϊκή παροιμία «στην βράση κολλάει το σίδερο», δηλαδή οι μνήμες μας από την ελληνοπρεπέστατη, χριστιανική και αρχοντική στάση της Βασιλικής μας Οικογένειας κατά την εξόδιο ακολουθία του αειμνήστου Βασιλιά μας πρέπει να διατηρηθούν μέσα μας. Πως;

Η πρόταση του «Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος»

    Το «Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα» θα συνεχίσει να μιλά ενωτικά και μη συμβατικά και προτείνει την διάλυση όλων των φιλοβασιλικών οργανώσεων εν Ελλάδι και την δημιουργία ενός ενιαίου πανελληνίου Συλλόγου Βασιλοφρόνων. Που θα έχει παράρτημα σε κάθε πρωτεύουσα Νομού (πλέον Περιφερειακής Ενότητας), ακόμα και κωμόπολη. Που θα έχει εκλεγμένο Πρόεδρο από τα μέλη του και συμβούλιο. Που θα έχει τμήμα ιστορίας, τμήμα διαδικτύου και τμήμα Ανακοινώσεων και Δελτίων Τύπου. Πρέπει ο ιστορικός πλούτος και το διαδίκτυο να τα εκμεταλλευτούμε και οι ιστορικοί συγγραφείς να επιστρατευτούν. Είναι πρότασή μας από τον Σεπτέμβριο του 2014! Δείτε εδώ: ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΕΣ: «ΕΝΙΑΙΑ ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ».

    Το μέλλον είναι η Βασιλευομένη Δημοκρατία. Όσοι λοιπόν θέλουμε Βασιλευομένη Δημοκρατία πρέπει να συγκροτήσουμε νομικά κατοχυρωμένο σύλλογο που θα εκφράζει τους Βασιλόφρονες, την επιθυμία μας για αποκατάσταση του βασιλικού θεσμού και θα φυλάσσει την ιστορία μας ανόθευτη. Όνομα αυτού του συλλόγου μπορεί να είναι «Έκφραση Βασιλοφρόνων», «Ένωση Βασιλοφρόνων», «Ενότητα Βασιλοφρόνων», «Φωνή Βασιλοφρόνων», «Βασιλευομένη Δημοκρατία». Προσωπικές προτάσεις είναι αυτές.

    Το ζητούμενο είναι η ενότητα! Και να λάβουμε την πρωτοβουλία ώστε οι φιλοβασιλικές οργανώσεις να γίνουν ΕΝΑ, χωρίς λαμόγια που θέλουν να αυτοπροβληθούν. Μία ακομμάτιστη οργάνωση που θα έχει όλους εμάς τους Βασιλόφρονες δίπλα της με καρδιακό πρόταγμα: ΧΡΙΣΤΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ. Και που θα προβάλλει ως πολιτειακή λύση την αποκατάσταση της Βασιλευομένης Δημοκρατίας στην Πατρίδα μας μέσα από μία νέα ολοκληρωμένη μορφή Συντάγματος.

Νέο Σύνταγμα

    Αυτός ο σύλλογός μας θα προτάσσει νέο Σύνταγμα, όχι απλά και μόνο διενέργεια δημοψηφίσματος για το πολιτειακό. Θα πάμε υπεύθυνα: Με προτάσεις, όχι με φωνές, συνθήματα και φωτογραφίες πλέον. Αυτά να τα κρατήσουμε για μετά. Τώρα χρειάζονται προτάσεις. Και η πρόταση ονομάζεται Νέο Σύνταγμα. Απλό, ευέλικτο, το πολύ με 90-100 άρθρα, Βασιλευομένης Δημοκρατίας, νέων θεσμών, προασπίσεως της Ορθοδοξίας, περιφύλαξης της Ρωμιοσύνης, προστασίας της έννοιας «έθνους» και «πατρίδας». Να καθίσουμε να δούμε πως θέλουμε να είναι ο Βασιλιάς στην χώρα μας, υπεύθυνος ή ανεύθυνος πολιτικά. Με αρμοδιότητες αυξημένες ή όχι. Μία ολοκληρωμένη πρόταση Συντάγματος είναι αυτή του μελετητή κ. Χρήστου Αντωνιάδη μέσα από το βιβλίο του «Προτάσεις για την μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος».

Η Αβασίλευτη Δημοκρατία ξέφτυσε

    Η Προεδρευομένη Δημοκρατία ξέφτυσε. Ο τίτλος «Πρόεδρος της Δημοκρατίας» προσβάλλει την ανθρώπινη νοημοσύνη. Είναι μία απάτη ότι ο πολίτης έχει την δυνατότητα να γίνει Αρχηγός Κράτους. Έτσι όπως λειτουργεί το προεδρευόμενο πολίτευμα, ο πολίτης που θέλει να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συνδέεται με κόμματα, με το σύστημα, με το κατεστημένο, με την διαπλοκή. Ακόμα και η Προεδρική Δημοκρατία έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Ο αρχηγός του κράτους και Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ταυτοχρόνως και αρχηγός κόμματος. Ο Αρχηγός του Κράτους δεν πρέπει να μπαίνει σε κατάσταση κομματολογίας, ρουσφετολογίας και παρατάξεων. Ο Αρχηγός του Κράτους οφείλει να είναι σύμβολο. Σύμβολο που δεν θα πειράζεται και δεν θα λοιδορείται. Και αυτό μόνο ένας Βασιλιάς μπορεί να το πραγματοποιήσει και δη η δική μας Ορθόδοξη Ελληνική Βασιλική Οικογένεια.

Επίλογος

    Η Βασιλευομένη Δημοκρατία έχει να προσφέρει σταθερότητα στο πολίτευμα και στο κράτος και συνέχεια και συνοχή στην εθνική ενότητα. Οι συγγένειες των βασιλικών οίκων εξασφαλίζουν διπλωματική ασφάλεια και αποτελούν ισχυρό χαρτί για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής μίας χώρας. Αποδείχθηκε πριν λίγες ημέρες περίτρανα, όταν τόσοι Βασιλείς, εν ενεργεία και μη, ήρθαν να τιμήσουν τον Βασιλιά μας. Αποδείχθηκε όταν ο Βασιλιάς Κάρολος Γ' της Αγγλίας έβαλε φρένο για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, επειδή συμπεριφέρθηκε η ελλαδική κυβέρνηση με τέτοιον απαξιωτικό τρόπο στον εξάδελφό του Βασιλιά Κωνσταντίνο!!!

    Οι Βασιλόφρονες ξεπερνούμε το 1.000.000 των Ελλήνων! Κρατήστε καλά το νούμερο. Δώσαμε μία πολύ ωραία εικόνα στην κηδεία του Βασιλιά μας στις 16 Ιανουαρίου. Δεν λέγαμε κομματικά συνθήματα, δεν γεμίσαμε κόκκινες σημαίες, αλλά τιμήσαμε την ιστορία μας χωρίς κόμπλεξ και με επιχειρήματα, ψάλλαμε τον Εθνικό Ύμνο και είχαμε μαζί μας την Σημαία μας, τόσο την εν ισχύι, όσο και την παλιά μας Σημαία, εκείνη που δόξασε την Ελλάδα στους Βαλκανικούς Πολέμους, στο έπος του 1940, στα οχυρά του Ρούπελ, αυτή που υψωνόταν κάθε φορά σε κάθε καινούργιο έδαφος όταν αυτό προσαρτείτο στον εθνικό κορμό!

Υ.Γ.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να συσπειρωθούμε και τα κόμματα, ιδίως η ΝΔ, μας εκμεταλλεύεται. Ακούς ανθρώπους, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. ΝΔ για να μην έρθει ο κομμουνισμός. Ας σοβαρευτούμε, υπάρχουν κι άλλες λύσεις για όσους θέλουν να είναι και να λέγονται «δεξιοί» και για όσους θέλουν να λέγονται «αριστεροί», κι όλα αυτά τα κόμματα είναι εκτός Βουλής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου