Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μήνυμα της τριμελούς επιτροπής του «Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος».

    Η ορθόδοξη ελληνική παράδοση και ζωή έχει μέσα της την τιμή προς τους κεκοιμημένους. Η λέξη «κηδεία» προέρχεται από το ρήμα «κήδομαι» που σημαίνει «φροντίζω». Τον κεκοιμημένο τον φροντίζουμε και τον προπέμπουμε στην αιωνιότητα με ειδική ακολουθία, στην αντίπερα όχθη της ζωής για να συναντήσει είτε τον Χριστό, για το οποίο προσευχόμαστε και τελούμε μνημόσυνα και τρισάγια, είτε την κόλαση επειδή η ζωή του ήταν μέσα στην μιζέρια, στην γκρίνια, με μία λέξη στο ΕΓΩ του.

    Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος δεν ήταν τέτοιος άνθρωπος. Οι αντίπαλοί του στην συντριπτική πλειοψηφία ήταν και είναι. Κατ' αρχήν ο άνθρωπος αυτός δεν έβλεπε ποτέ κανέναν αντίπαλο· οι άλλοι τον έβλεπαν έτσι. Πάντα μιλούσε για ενότητα και ομοψυχία· οι άλλοι καλλιεργούσαν πάντα την διχόνοια και το μίσος. Πάντα μιλούσε για Ελλάδα και έθνος δακρύζοντας πάντα γι΄ αυτήν· αυτοί πάντα την λήστευαν ή το έπαιζαν βο(υ)λευτές ή έγλυφαν το σύστημα όντας «δημοσιογράφοι» της δημιοκαφρίλας. Πάντα είχε στην καρδιά του τον Χριστό και ήταν ενσυνείδητο μέλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, όντας ο τελευταίος Ορθόδοξος Βασιλιάς στον κόσμο· οι άλλοι πήγαιναν στον Ναό για να τους δούμε ώστε να μαζέψουν ψήφους και προσκυνούσαν σε στοές για να πάρουν καμιά θέση παραπάνω. Πάντα ήταν αξιοπρεπής, ευγενής, προσιτός και βαθιά ειλικρινής· οι άλλοι είχαν χάσει κάθε αξιοπρέπεια, ευγένεια και ειλικρίνεια αφού μέσα στο σύστημα υπηρετούν κάθε λογής διαπλοκή, όσο για το προσιτοί μόνο πριν τις εκλογές είναι γιατί μετά έχουν καβαλήσει τον κάλαμο και το ύφος τους αγγίζει το ύφος 100 καρδιναλίων... Πάντα κράτησε την οικογένειά του ενωμένη, ελληνική και Ορθόδοξη· οι άλλοι έκαναν αντίσταση στην χούντα σε σουηδικές σουΐτες ή άλλαζαν συζύγους σαν τα πουκάμισα....

    Έρχεται η βρωμιά λοιπόν να σπιλώσει το καθαρό;; Η βρωμιά και η λασπολογία ανήκει σε αυτόν που την εκτοξεύει. Ο Βασιλεύς υβριζόταν, λοιδορούταν, επί μισό περίπου αιώνα. Και σε όλα δεν ακούσαμε ποτέ ένα παράπονο από το στόμα του. Με αρχοντιά και ευγένεια κάθε απάντησή του. Φυσικά δεν λείπουν και τα σφάλματα και οι παραλείψεις που ΚΑΘΕ άνθρωπος έχει, αλλά δεν επέτρεψε να κυριαρχήσουν πάνω του.

    Ακούμε από διαφόρους που το μόνο που τους χαρακτηρίζει είναι το κόμπλεξ και μόνο το κόμπλεξ και τολμούν να έχουν άποψη για τον Βασιλιά, όταν δεν ξέρουν Ιστορία, πικρόχολα και απάνθρωπα σχόλια. Διαβάσαμε ένα φρέσκο-φρέσκο τίτλο άρθρου: «Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι νεκροί δεδικαίωνται, ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ ποτέ… Δεν θα ξεχάσουμε τον βίο και την πολιτεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και το κακό που έκανε στην πατρίδα μας». Ο Βασιλιάς θα βρει ανάπαυση στην αγκαλιά του Θεού, εσείς με την μικροψυχία μας θα δούμε... Η άλλη ζωή είναι κοινή Πατρίδα όλων....

    Με αυτό θα δώσουμε τελική απάντηση σε όλους τους πικρόχολους σχετικά με το «κακό που έκανε στην Πατρίδα μας» ο αείμνηστος Βασιλιάς. Διαβάζοντας τα σχόλια στην έγκριτη και δυναμική στο facebook ομάδα «Βασιλόφρονες της Ελλάδος», όταν ο Βασιλιάς μας αντιμετώπιζε ακόμα την περιπέτεια της υγείας του, ένα σχόλιο μας έκανε εντύπωση, της κ. Άννας Δελακά-Σφακιανάκη: «Περαστικά σας. Όταν ο πατέρας μου ήταν στην Γιάρο, σας έγραψα παιδί τότε επιστολή να κάνετε κάτι να γυρίσει σε εμάς... και πράγματι με δική σας παρέμβαση τον άφησαν... Ποτέ δεν σας ξέχασα και τώρα προσεύχομαι για εσάς. Ο Θεός μαζί σας..». Αυτό είναι το κακό του λοιπόν.... Το κακό ήταν ότι υπηρέτησε την εθνική ενότητα. Το κακό ήταν προσπάθησε να σώσει την Ελλάδα από τα παπανδρεϊκά νύχια που ήθελαν να την μετατρέψουν σε σοβιετικό προτεκτοράτο δια του ΑΣΠΙΔΑ. Χαρείτε την Μεταπολίτευσή σας λοιπόν που μας αφαίμαξε παντελώς και σας παρατάμε, γιατί ούτε κεκοιμημένο σέβεστε, ούτε ζωντανό υπολογίζετε.

    Βασιλιά μου, να αγιάσεις σου ευχόμαστε· (να αγιάσεις σημαίνει να πετύχεις στον στόχο της ζωής που είναι η θέωση). Σημασία έχει ότι σε ενδιέφερε να αρέσεις στον Θεό και θυσίαζες πολλές φορές το προσωπικό καλό και συμφέρον για την ευημερία της Πατρίδας. Δεν περιμένουμε από τους ανθρώπους και κανένας μας ας μην περιμένει. Αυτός ο κόσμος δεν τίμησε τον ίδιο τον Θεό και τον ύψωσε πάνω στον Σταυρό, το ίδιο και τους μάρτυρες. Καλύτερα έτσι, παρά κάτι δήθεν ψεύτικες τιμές. Δεν σε είχαμε για Αρχηγό Κράτους γιατί δεν μας άξιζες ως λαός να έχουμε καλό Βασιλέα. Αφού μια ζωή μόνο τα λαμόγια ψηφίζαμε!

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ, ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου