Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Μήνυμα της τριμελούς επιτροπής του «Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος».

    Χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των 12 μελών της ΔΙΣ τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στις 12:00 μ. η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου, παρουσία Βασιλέων, Δουκών, Πριγκίπων από ανά την οικουμένην Βασιλικούς Οίκους και των λοιπών προσκεκλημένων της Ελληνικής Βασιλικής Οικογενείας.

    Το σεπτό σκήνωμα του Βασιλέως από τις 5:30 το πρωί βρισκόταν στον Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου όπου εψάλη δέηση από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο. Ήδη από τις 4:30 τα ξημερώματα (!!!) κόσμος άρχισε να γεμίσει τον περιβάλλοντα χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, με σκοπό να τιμήσει, να προσκυνήσει και να αποτίσει φόρο τιμής στον αείμνηστο Βασιλέα Κωνσταντίνο. Τα πλήθη λαού, που ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδος στην κυριολεξία, ξεπέρασαν τις 40.000 (!!!) σύμφωνα με τα πραγματικά νούμερα. Τα πλήθη ξεπερνούσαν την Καπνικαρέα και έφταναν ως το Μοναστηράκι!!!

    Αποδοκιμάστηκαν οι υπουργοί Πικραμμένος και Μενδώνη κατά την προσέλευσή τους στον Ναό. Ο Βασιλεύς Παύλος Β΄ υποδέχθηκε με υποδειγματική ευπρέπεια και τάξη τους επισήμους προσκεκλημένους και όλο το κλίμα θύμισε παλιές καλές εποχές όπου η ευγένεια και το ήθος ξεχείλιζαν και περίσσευαν! Συγκινητικές ήταν οι στιγμές όταν μεταφέρθηκε το σκήνωμα του Βασιλέως Κωνσταντίνου από το Παρεκκλήσιο στην Μητρόπολη με τον Ελληνικό λαό να τον επευφημεί και να ψάλει τον Εθνικό Ύμνο καθώς και όταν προσήλθε στην Μητρόπολη η Βασίλισσα Άννα-Μαρία και μαζί με τον Παύλο έκαναν νεύμα ευχαριστίας προς τα συγκεντρωμένα πλήθη λαού!

    Με το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, ο Βασιλεύς Παύλος εκφώνησε έναν επικήδειο λόγο γεμάτο συγκίνηση και Ελλάδα και με πολλά μηνύματα αξιών που εξέλειπαν. Κατόπιν, η σορός του αειμνήστου Βασιλιά μας εξήλθε του Ιερού Ναού, τοποθετήθηκε στην νεκροφόρα και η Βασιλική μας Οικογένεια στεκόταν προσοχή με σεβασμό και τιμή. Την ίδια ώρα ο Ελληνικός λαός έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο και επευφημούσε τον Βασιλέα Παύλο.

    Η σορός, η Βασιλική μας Οικογένεια και οι λοιπές 11 Βασιλικές Οικογένειες κατευθύνθηκαν προς το κτήμα του Τατοΐου για την ταφή του Βασιλέως. Πριν την ταφή τελέσθηκε τρισάγιο στο Παρεκκλήσιο των Ανακτόρων, αφιερωμένο στην Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, όπου στο «Αἰωνία ἡ μνήμη» όλη η Βασιλική Οικογένεια γονάτισε! Στην συνέχεια, το φέρετρο του Βασιλέως, υποβασταζόμενο από τους Πρίγκιπες γιούς του και τους άρρενες εγγονούς του-πολύ συγκινητική εικόνα, κατευθύνθηκε προς το Βασιλικό Κοιμητήριο, δίπλα από τους αειμνήστους Βασιλείς μας Παύλο και Φρειδερίκη για να αναπαυθεί αιωνίως στην αγκαλιά του Θεού, μέχρι την ώρα της κοινής Αναστάσεως...

    Για να δείτε όλη την κηδεία και την ταφή του Βασιλέως, πατήστε εδώ: Η ΚΗΔΕΙΑ & Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΓ΄.

Φωτογραφίες (κυρίως από το πρώτο Θέμα)














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου