Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ & ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΝΕΧΩΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Γράφει ἕνας ἐκ τῶν διαχειριστῶν τοῦ «Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος».

    Δύο αδικημένες προσωπικότητες αναχώρησαν για τον ουρανό την ίδια ημέρα (10 Ιανουαρίου)! Ο Πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος και ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος. Και μάλιστα κατά σύμπτωση(;;;) ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ακριβώς 100 χρόνια αργότερα από τον παππού του μεγάλο Βασιλιά και αδικημένο Στρατηλάτη Κωνσταντίνο ΙΒ' (10 Ιανουαρίου 1923). Ο παππούς Κωνσταντίνος σήμερα συναντά και γνωρίζει πρώτη φορά τον εγγονό και οι γονείς μεγάλοι και αείμνηστοι Βασιλείς Παύλος και Φρειδερίκη ξανασυναντούν και υποδέχονται τον γιο τους για να απολαύσουν την παραδείσια μακαριότητα.

    Όπως και ο Πατριάρχης Ειρηναίος, αυτός που έπεσε θύμα πολιτικών και παρεκκλησιαστικών δολοπλοκιών και έχασε τον Πατριαρχικό θρόνο των Ιεροσολύμων, αυτός που τον φυλάκισαν σαν ποντίκι σε κατ΄ οίκον περιορισμό, που γνώρισε τις καθαιρέσεις και τον εξευτελισμό με τις ψευδείς και βρώμικες κατηγορίες, θα τον υποδέχονται ο ιερός Χρυσόστομος, ο τόσο αδικημένος Πατριάρχης της Εκκλησίας μας, και ο Άγιος Νεκτάριος, ο κατασυκοφαντημένος...

    Ποιος νομίζει ότι η χριστιανική ζωή είναι έπαινοι, δόξα, προβολές, τιμές; Οι δικοί μας έπαινοι είναι οι κακολογίες των άλλων, η δική μας δόξα είναι η Ανάσταση, η δική μας προβολή είναι το πρόσωπο του Χριστού, η δική μας τιμή είναι ο Σταυρός! Μη ξεχνάμε ποτέ τον λόγο της Αγίας Γραφής: «Διὰ πολλῶν θλίψεων δεῖ ἡμᾶς εἰσελθεῖν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ» (Πραξ. ιδ', 22). Όλες αυτές τις θλίψεις, τις δοκιμασίες, τίς υπέμεινε τόσο ο μακαριστός Πατριάρχης, όσο και ο αοίδιμος Βασιλιάς με καρτερία και σιωπή! Μπορούσαν να μιλήσουν γιατί ήξεραν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ και θα «έκαιγαν» πολλούς... όμως επέλεξαν τον δρόμο της ευλογημένης σιωπής! Τέτοια παραδείγματα στερείται η γη ΣΉΜΕΡΑ για να κοσμήσουν τον ουρανό, ο οποίος βοά με αυτές τις απώλειες περισσότερο για ΜΕΤΑΝΟΙΑ!

    Και τώρα λίγο στα καθ΄ ημάς: Η επόμενη μέρα για όλους εμάς τους Βασιλόφρονες στην Ελλάδα είναι η εξής: Η δημιουργία Σωματείου ή τουλάχιστον η υπεύθυνη κατάρτιση από Συνταγματολόγο ενός Σχεδίου Συντάγματος Βασιλευομένης Δημοκρατίας. Όχι μία Δημοκρατία αόριστη, αλλά με βάσεις, ασφαλιστικές δικλείδες, παιδεία ελληνοορθόδοξη, άμεση. Όχι έναν βασιλικό θεσμό αόριστο, αλλά με καθορισμένο πλαίσιο αρμοδιοτήτων, πηγή ενότητος, ελληνο-ρωμαίικος και Ορθόδοξος. Η Βασιλευομένη Δημοκρατία δεν θα έχει μέλλον στην Ελλάδα εάν εμείς δεν ενδιαφερθούμε όχι για τον θρόνο, αλλά για την Πατρίδα μας. Και θέλοντας έναν Ορθόδοξο βασιλικό θρόνο, ενδιαφερόμαστε για την Πατρίδα μας, την συνοχή και την ασφάλειά της, την ζωή και την παράδοσή της.

    Περιμένουμε να δούμε τι σημαίνει και πως θα εκπληρωθεί η προφητική ρήση του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου: «Ο κόσμος, τόσο απογοητευμένος θα είναι τα χρόνια εκείνα απ΄ τους πολιτικούς των μεγάλων κομμάτων, που θα τους σιχαθεί όλους. Θα ζητήσουν να φύγουν όλοι οι πολιτικοί και να έρθει ο βασιλιάς. Και ο βασιλιάς δεν θα αρνηθεί το κάλεσμα του λαού»... Τα γεγονότα πλησιάζουν...

ΠΡΟΣΕΥΧΗ & ΜΕΤΑΝΟΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου