Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΟΦΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΗΘΟΣ

Γράφει ο Π.Π., ένας από τους διαχειριστές του «Δημοκρατικοῦ Ἐθνικοῦ Ρεύματος».

    Δυστυχώς Βασιλείς, όπως ο Χουάν Κάρλος (πρώην Βασιλιάς της Ισπανίας) αποτελούν παραδείγματα κατά του Βασιλικού θεσμού. Κρίμα για την Βασίλισσα Σοφία που παρόλο που δεν έχασε το Βασίλειο της, όπως ο αδερφός της, δεν είχε όμως έναν επιτυχημένο και ευτυχισμένο γάμο σαν αυτόν. Εξαιτίας των σκανδάλων που είχε υποπέσει ο σύζυγός της αναγκάστηκε να κουβαλήσει μόνη της ολόκληρη την αξιοπρέπεια μιας αρχικά ξένης Βασιλικής οικογένειας, επιτυγχάνοντας την σωτηρία της διατηρώντας και προστατεύοντας την σταθερότητα του Βασιλικού θεσμού.

    Και με αυτό τον τρόπο η Βασιλική οικογένεια της Ελλάδος μας διδάσκει ήθος, το πρώτο παιδί του Βασιλέα Παύλου και της Βασίλισσας Φρειδερίκης είναι μια αξιοπρεπέστατη κυρία που, παρόλο την πίκρα και τον εξευτελισμό που αισθάνθηκε από την πολυτάραχη και άστατη ζωή του συζύγου της και πρώην Βασιλιά της Ισπανίας, δεν διαμαρτυρήθηκε ή έδειξε την λύπη της ποτέ δημόσια, για να σώσει την δυναστεία και την αξιοπρέπεια της χώρας της. Η προσφορά της, ο ευγενής βίος της κέρδισε την αγάπη του ισπανικού λαού έτσι ώστε να την αποκαλούν «Μητέρα της Ισπανίας» και να είναι μια από τις αγαπημένες Βασίλισσες της Ισπανίας των τελευταίων αιώνων.

    Μια πριγκίπισσα των Ελλήνων παντρεύεται, μετακομίζει σε μια ξένη χώρα, μαθαίνει την γλώσσα και τον πολιτισμό της, γεννά διαδόχους, γίνεται Βασίλισσα τους, αντιμετωπίζει με την αρετή της διακρίσεως τα πολλαπλά σκάνδαλα του συζύγου της που την πικραίνουν, αλλά και τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις της θέσεως της ως Βασίλισσα. Παράλληλα διδάσκει ήθος, υπομονή, δύναμη, διάκριση. Μια βασίλισσα που πρόσφερε πολλά και προσφέρει ακόμα όσο μπορεί και εκτιμήθηκε λίγο από το άμεσο της περιβάλλον (διχόνοια μεταξύ της Βασιλομήτορος Σοφίας και της νύφης της νυν Βασίλισσας Λετίθια πρώην δημοσιογράφου-ρεπόρτερ της ισπανικής τηλεόρασης).

4 σχόλια:

  1. Όλη η Βασιλική Οικογένεια Διδάσκει Ήθος αρχές αξίες Πίστη και Γνήσια αγάπη προς την Πατρίδα και την Θρησκεία, πατριωτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Σοφία(η οποία δυστυχώς και κακώς κατά την γνώμη μου ασπάστηκε τον καθολικισμό) λέγεται βασιλομήτωρ της ισπανίας αφού ο Φίλιππος(Φελίπε) ο γιος της βασιλεύει.
    Άρα ο σύζυγός της ο Χουάν Κάρλος πώς λέγεται;; Βασιλ(ε)οπάτωρ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Βασίλισσα-Μητέρα ονομάζεται Βασιλομήτωρ και ο Βασιλιάς-Πατέρας Βασιλοπάτωρ. Η Βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία δεν ασπάσθηκε τον Καθολικισμό. Αυτός ήταν ο λόγος που το 1962 έγιναν δύο ακολουθίες Γάμου, μία Παπική και μία Ορθόδοξη.

      Διαγραφή
  3. Μέλη της Επιτροπής-Ορθόδοξοι Έλληνες, αν η Σοφία δεν ασπάστηκε τον Καθολικισμό(ειλικρινά δεν ξέρω αν όντως τον ασπάστηκε, λένε όμως ότι τον ασπάστηκε), τότε γιατί συνοδεύει τα παιδιά της και τα εγγόνια της στις καθολικές εκκλησίες για το πάσχα των Καθολικών? Υπάρχει κάποια φωτογραφία να μεταλαμβάνει και να κοινωνάει σε ορθόδοξο Ι.Ναό;
    Υστερόγραφο: μπορεί να παντρεύτηκε και ορθόδοξα και καθολικά και μετά να έγινε(αν έγινε) καθολική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή