Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ο ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!

Προκαλεί ο αριστερούλης του ΣυΡιζΑ Τάσος Κουράκης προτείνοντας στο "συνέδριο" Εκκλησία & Αριστερά την φορολόγηση των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών για την μισθοδοσία των κληρικών. 
44597-kourakisthumblarge
Ο Κουράκης παραθέτει το σχετικό απόσπασμα, που έχει ως εξής:
«Προτείνουμε να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος. Είναι προφανές ότι, όταν ζητούμε τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, δεν νοείται μισθοδοσία ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος από την Πολιτεία. Θα έλεγα ότι εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια εναλλακτική πρόταση. Η εναλλακτική πρόταση είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία [...] Πάρα πολλές αστικές δημοκρατίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μισθοδοτούν τους κληρικούς. Πιο συγκεκριμένα, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία) δεν τους μισθοδοτούν διόλου, έχουν όμως επιβάλει τον λεγόμενο "εκκλησιαστικό φόρο" που τον καταβάλλουν οι δεδηλωμένοι πιστοί και τον αποδίδει το κράτος στις αντίστοιχες Εκκλησίες». 

Τις αντιδράσεις των κομμάτων ΝΔ & ΑνΕλ προκάλεσαν οι δηλώσεις Κουράκη. Η ΝΔ έκανε λόγο για "έκπληξη και αναβρασμό" ενώ οι ΑνΕλ για "υπέρβαση των εσκαμμένων".
Προκαλεί την αγανάκτηση και απέχθεια στους Ορθόδοξους Έλληνες η θέση του Κουράκη, αυτή η αναίσχυντη θέση της αριστεράς. Αντιδρούμε και αγανακτούμε στις προκλητικότατες αυτές θέσεις και δηλώσεις. Ο Τ. Κουράκης μας φέρνει ως παράδειγμα την "πολιτισμένη" Δύση η οποία πάντα επιδίωκε την εξόντωση μας. Ιστορικά: το σχίσμα, η άλωση της Κων/πολης το 1204, η 2η άλωση από τους Τούρκους το 1453, το 1821 και το 1922.
Η Εκκλησία ήταν αυτή που διατήρησε και έσωσε το Έθνος μας των Ελλήνων από την 500ετή τουρκική τυραννία που κάποιοι άλλοι από το κόμμα του Κουράκη τα έλεγαν ως μία "άψογη σχέση" και τον Κολοκοτρώνη "ομοφυλόφιλο"! Δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού μας σ΄ όλη την οικουμένη και το αντάλλαγμα μας είναι η εξόντωση. 
Ήδη οι νέοι κληρικοί δεν μισθοδοτούνται από το Κράτος. Π.χ. στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης 6 κληρικοί δεν μισθοδοτούνται από το Κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου