Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!

Η Ρεπούση, μετά τις προκλητικότατες "προοδευτικές" δηλώσεις της, ξαναχτυπά. Η βουλευτής με το πορνοκαλτσόν, ζητά μαζί με την Μαρία Γιαννακάκη την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών. Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με την χορήγηση απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, απηύθυναν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστερ'ας, Μαρία Ρεπούση και Μαρία Γιαννακάκη.

Αποσπάσματα από το κείμενο της ερώτησης:

«Σχετικά με την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών.
Κύριε Υπουργέ, [...] Συγκεκριμένα, η αξίωση γνωστοποίησης θρησκευτικών πεποιθήσεων ως προϋπόθεση άσκησης δικαιωμάτων κρίνεται αθέμιτη, αφού κατά αυτόν τον τρόπο ανακοινώνονται αθελήτως, προσωπικά δεδομένα. Επομένως, με τις εγκυκλίους αυτές δεν δημιουργείται υποχρέωση για αιτιολόγηση της επιθυμίας απαλλαγής.
Η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών κρίνεται απαραίτητη δεδομένου του ομολογιακού-κατηχητικού χαρακτήρα της θρησκευτικής εκπαίδευσης. Άλλωστε, η αιτιολογία για λόγους συνείδησης, ορίστηκε βάσει του μη γνωσιολογικού περιεχομένου του μαθήματος των Θρησκευτικών. [...]
Οι ερωτώντες Βουλευτές: Μαρία Γιαννακάκη, Μαρία Ρεπούση».

Σχόλιο
Αν δεν θέλουν τα Θρησκευτικά να μην τα διδαχθούν τα παιδιά τους. Αν θέλετε άθεο κράτος, σηκωθείτε και πηγαίνετε όπου αλλού θέλετε. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ, ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου