Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Φαίνεται πως ο Πρόεδρος του ΛαΟΣ έχει αποφασίσει να προχωρήσει στο "ευρύ πλατύ κίνημα" που επαγγελόταν. Έχει ακουστεί το όνομα Ε.Λ.Π.Ι.Δ.Α. αλλά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Φαρέτρας», το όνομα στο οποίο κατέληξε να μετονομάσει τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι Πατριωτικά Ιδανικά (ΠατρΙδα) και λίαν συντόμως αναμένεται να το ανακοινώσει. Ο ΛαΟΣ θα είναι η βασική συνιστώσα του νέου αυτού σχήματος.

Κουμπαριά ΠατρΙδα-ΑνΕλ
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο «κουμπάρος» μεταξύ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και των Πατριωτικών Ιδανικών είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος, όμως, την ίδια ώρα δεν προσβλέπει μόνο στους Στέλιο Παπαθεμελή και Παναγιώτη Ψωμιάδη, αλλά φέρεται στις κλειστές και αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχει (ακόμη και με τον Αλέξη Τσίπρα) να προτείνει και να προκρίνει την ένθερμη συνεργασία με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ στα πρότυπα του πάλαι ποτέ ΕΑΜ.

Το νέο ΕΑΜ 
Ελπίζουμε αυτό το ΕΑΜ να μην σφάξει 375 Γερμανούς και 50.000 Έλληνες. Με την σημερινή λογική θα λέγαμε διώχνει με ύπουλο τρόπο την τρόικα και κλπ και εκμεταλλευόμενοι την υποστήριξη των δεξιών ο ΣυΡιζΑ γίνεται κυβέρνηση... (και ο νοών νοείτω).
Τώρα, το ΕΑΜ θα μπορούσε κάλλιστα να έχει την ερμηνεία και τον ρόλο του Εθνικού Αντιμνημονιακού Μετώπου, όπως αμφότεροι υποστηρίζουν οι Νίκος Νικολόπουλος και Γιώργος Καρατζαφέρης. Για του λόγου το αληθές, πλέον, πιο συχνά βλέπει κανείς τον Αχαιό πολιτικό να αρθρογραφεί στην «Αυγή» κατά της μνημονιακής τριμερούς κυβερνητικής πολιτικής, παρά στον λεγόμενο παραταξιακό κεντροδεξιό Τύπο, προκαλώντας την επίσημη αντίδραση ακόμη και του (προσκολλημένου στο παρελθόν) ΚΚΕ!

Εθνική Ελπίδα και... ΠατρΙδα
Πρόταση-έκκληση για συνεργασία στον Πρόεδρο του κόμματος των Βασιλοφρόνων "Εθνική Ελπίδα" Γ. Παπαδόπουλο απηύθυνε ο Γ. Καρατζαφέρης. Ο κ. Παπαδόπουλος, σύμφωνα με την συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό "Εγνατία TV", αρνήθηκε την σύμπτυξη της Εθνικής Ελπίδας στον νέο καρατζαφερικό σχηματισμό γιατί (όπως δήλωσε) "όπως και τότε, έτσι και τώρα θα προδώσει τις αρχές και τις αξίες του πατριωτικού χώρου".

Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά τον νέο σχηματισμό του Γ. Καρατζαφέρη καθώς και για το νέο μνημονιόδουλο κόμμα Σαμαρά που θα αγκαλιάσει το χρεοκοπήμενο ΠαΣοΚ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου