Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

ΦΙΑΣΚΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ & ΑΡΙΣΤΕΡΑ"!

Φιάσκο το συνέδριο "Εκκλησία & Αριστερά". Η Εκκλησία πρέπει να ανοίγεται, να συζητά αλλά εδώ διαφαίνεται η πολιτική σκοπιμότητα του φιάσκου-συνεδρίου αυτού. Προσέξτε τι γράφει το φιλικό blog  "Ελλάς-Ορθοδοξία":
"Υπάρχει περιθώριο συζήτησης και συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία και την Αριστερά, παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις τους έχουν περάσει από "σαράντα κύματα", όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις των δύο πλευρών στο επιστημονικό συνέδριο με θέμα “Εκκλησία και Αριστερά”, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Τμήματος Θεολογικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, στην αίθουσα τελετών της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που είχε προσκληθεί, δεν παρέστη και τον εκπροσώπησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος είπε ότι οι υποχρεώσεις κράτησαν τον Αρχιεπίσκοπο στην Αθήνα.
Από τις τοποθετήσεις στο συνέδριο φαίνεται ότι η συγκυρία της οικονομικής κρίσης δίνει την ευκαιρία να συναντηθούν πρωτοβουλίες της Εκκλησίας και της Αριστεράς, σε κοινωνικό επίπεδο, και ταυτόχρονα να παραμείνουν οι δύο πλευρές στις διακηρυγμένες θέσεις τους. "Σε αυτή τη δυσκολία είμαστε όλοι στον ίδιο δρόμο και πρέπει να είμαστε ενωμένοι χωρίς διχασμούς", είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Οι σχέσεις της Εκκλησίας με την Αριστερά είναι οι πιστοί Χριστιανοί που υπάρχουν στην Αριστερά τόνισε και υπολογίζει ότι περίπου το 95% του κόσμου της Αριστεράς ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται “εχθροί” για την Εκκλησία όσοι έχουν αριστερή συνείδηση και για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από ιεράρχες και δυνάμεις της Αριστεράς κατά του συνεδρίου είπε ότι δεν τον ταράζουν ούτε τον εκνευρίζουν.
Από το έργο της Αριστεράς στην Εκκλησία!!!
Το συνέδριο αυτό μπορεί να αποδειχθεί και “ιστορικό βήμα”, υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος παρατήρησε πως έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν και αναγνώρισε ότι έχει ευθύνες και η Αριστερά γι αυτή την καθυστέρηση. Τόνισε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α -ΕΚΜ επιμένει στις θέσεις του σχετικά με τον διαχωρισμό του Κράτους από την Εκκλησία και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και σημείωσε: "Μια ζωντανή και δημοκρατική Εκκλησία μπορεί να είναι ικανό στήριγμα και για την κοινωνική συνοχή και για την κοινωνική σταθερότητα. Νομίζω ότι μπορούμε να συλλειτουργήσουμε ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες διαδικασίες αλληλεγγύης, σε μια χώρα που βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση. Και να συζητάμε, πάντοτε τα μεγάλα επείγοντα θέματα, ακόμα κι αν έχουμε διαφορετικές γνώμες" [...]."

Σχόλια μας
Ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος άρχισε να φθείρει. Η γενναιότητα, η πυγμή και η αγωνιστικότητα που τον χαρακτήριζαν ως άνθρωπο αλλά κυρίως ως Ιεράρχη έχουν χαθεί. Δεν ανήκει πλέον στους Ιεράρχες που μιλούσαν για Ορθοδοξία-Ελλάδα-Μακεδονία! Συμμετέχει σε συνέδρια πολιτικών σκοπιμοτήτων και άρχισε να γίνεται εξπέρ στις δημοσκοπήσεις γνωρίζοντας το (κατά την άποψή του) "95% των αριστερών είναι χριστιανοί". Η Αριστερά υποβάθμισε την Εκκλησία από το πνευματικό της βάθρο και να χρησιμοποιούν ως "Κέντρα παροχής συσσιτίων". 
Η ΠΑΝΑΓΙΑ από τις ξιφολόγχες των κομμουνιστών!!!
Η Αριστερά, με το πρόσωπο του Κομμουνισμού, έδειξε όλη τη μανία της κατά της Εκκλησίας τόσο και κυρίως στο χώρο του άλλοτε “Σιδηρού Παραπετάσματος”, όπου κυριάρχησε, όσο και στο δικό μας εθνικό χώρο! Το βεβαιώνουν οι πολυπληθείς Μάρτυρες Κληρικοί μας, (βλέπε και τον Παπα-Ζαφείρη, τον κατά σάρκα πατέρα του Σεβ. Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου), οι οποίοι καρατομήθησαν και ανασκολοπήθησαν (ακόμα και Σταυρώθηκαν) από τους Κομμουνιστές, όσο και οι εικόνες των Αγίων μας σε τοιχογραφίες χωρίς μάτια, διότι τά μάτια τους τα έβγαλαν οι Κομμουνιστές με τις ξιφολόγχες των όπλων τους! Οι πολυπληθείς λοιπόν αυτοί Μάρτυρες Κληρικοί μας και οι χωρίς μάτια Άγιοί μας ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ τα εγκλήματα των Αριστερών κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας!
Ο λόγος μας δεν είναι διασπαστικός, είναι μη συμβατικός. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την ιστορία μας. Η Αριστερά, το ΚΚΕ δεν ζήτησε ένα τυπικό συγγνώμη τουλάχιστον για τα 230.000 θύματα τους!!! Να δώσουμε λήθη για εθνική ενότητα, για έναν κοινό αγώνα και τα 10.000.000 των Ελλήνων και των Ελληνίδων αλλά δεν ξεχνάμε την ιστορία μας και ούτε πρόκειται να την ξεχάσουμε. Εμείς δεν είμαστε συμβατικοί να λέμε αυτό που συμφέρει την Αριστερά, αυτό που συμφέρει τον Βασιλιά, αυτό που συμφέρει την Δεξιά. 
Scripta manent ψευτοκουλτουριάρηδες και θολοπροοδευτικοί της σάπιας διανόησης!!! Εσείς δεν έχετε ούτε ένα στοιχείο. Ακόμα και τα έγγραφά σας ΣΑΣ ενοχοποιούν, αντικατοπτρίζουν την αντεθνική σας δράση. Μιλάτε στον αέρα και χωρίς στοιχεία, τεκμήρια. ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ. Αλλά είστε κολλημένοι στην κρατικοδίαιτη λογική σας.

Συγχαρητήρια στον Αγωνιστή Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. κ. Αμβροσίου που τάχθηκε κατά του Συνεδρίου. Τόλμησε και είπε την αλήθεια: "Θερμά συλλυπητήρια για το Συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά"! Έφθασε η Εκκλησία να πριμοδοτεί τον Τσίπρα!"! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου