Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ ΤΟ 1980 (1)

Προλογίζει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Έλαβα πρόσφατα στα χέρια μου το δίτομο έργο του ιστορικού συγγραφέως κ. Κων/νου Μπαρμπή "Παύλος-Φρειδερίκη, Οι Βασιλείς του Μέτρου και της Κατανοήσεως". Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό το πραγματικά σπουδαίο έργο δεν πρέπει να λείψει από καμία φιλοβασιλική βιβλιοθήκη!
Μέσα σ΄ όλα τα άγνωστα, σπουδαία και συγκλονιστικά που αποκαλύπτονται και περιγράφονται, υπάρχει και η σπάνια συνέντευξη της αειμνήστου Βασιλίσσης Φρειδερίκης το 1980 από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Μπαρμπή όταν συναντήθηκε μαζί της στο Λονδίνο. Αν θέλετε την γνώμη μου, αγάπησα περισσότερο την Φρειδερίκη από τα λεγόμενά της, διείδα την μόρφωση, το ήθος, το βίο της, την πραγματική και αυθεντική φιλοπατρία της, την ζέουσα πίστη της στον Θεό, την αγάπη για τον Ελληνικό λαό, τις αρχές και τις αξίες της. Τώρα, καταλαβαίνω καλύτερα γιατί έγινε στόχος συκοφαντιών, ύβρεων, αισχρολογιών και λοιδοριών. Επειδή υπήρξε ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΕΛΛΗΝΙΔΑ! Ενώ σήμερα υπάρχει και έλλειψη ανθρωπιάς και φιλοπατρίας!
Σ΄ αυτά τα άρθρα θα χρησιμοποιούσαμε αποσπάσματα από την συνέντευξη της Βασιλίσσης Φρειδερίκης για την Ελλάδα, την πίστη της στον Θεό, την άποψή της για μεγάλα ιστορικά γεγονότα.

"Μου ήταν και τότε, στην ιταλική και συνεχίζει και τώρα να είναι αδύνατο στην αγγλική πρωτεύουσα, όσο και αν έχω κοντά μου τα δυό μου παιδιά και τα αξιολάτρευτα εγγόνια μου, να διαγράψω από την ψυχή, την καρδιά και τη μνήμη μου όσα έχουν μείνει πίσω μου: τα πανέμορφά μου χρόνια στο πλευρό του Παύλου΄ την τόσο θερμή οικογενειακή μας εστία΄ τα βασιλικά μου καθήκοντα στο πλευρό ενός τόσο σοφού, σώφρονα και καλοσυνάτου Ηγεμόνα΄ την δεύτερη Πατρίδα μου, την Ελλάδα, που από την στιγμή της "γνωριμίας" μας έγινε η μία και μοναδική μου Πατρίδα -η ωραιότερη στον πλανήτη΄ και, βέβαια, εκείνες τις τόσο σκληρές και δύσκολες ημέρες που βιώσαμε τόσο στην πικρή ξενιτιά (από τον Μάιο του 1941 μέχρι την επιστροφή μας στα άγια Ελληνικά χώματα, μετά από 64 μήνες), όσο και στη χώρα μας, όταν την κατέτρωγαν οι φλόγες της κομμουνιστικής ανταρσίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου