Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑ 3%


image
Περίπου 1.000.000 ασφαλισμένοι αναμένεται να δουν νέες μειώσεις στις επικουρικές τους συντάξεις, οι οποίες θα φτάσουν και στο 3%, προκειμένου να καλυφθεί το ταμειακό έλλειμμα που εμφανίζει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. Παρά τις περικοπές της τάξεως του 5,2% -που τέθηκαν σε εφαρμογή τον περασμένο μήνα- το ΕΤΕΑ εμφανίζει έλλειμμα 274 εκατομμυρίων ευρώ.
Το Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, το Ταμείο δεν μπορεί να λάβει ενίσχυση από τον κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και εφόσον τα έσοδα δεν επαρκούν θα γίνονται αυτόματες περικοπές στις συντάξεις. Η ρήτρα ενεργοποιείται αυτόματα και η αναπροσαρμογή των συντάξεων γίνεται κάθε τρίμηνο με πρόταση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.
Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Εργασίας έχει δημιουργήσει «ατομική μερίδα» για τον κάθε ασφαλισμένο, ώστε το ύψος των επικουρικών συντάξεων να είναι ανάλογο με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί, ενώ ο ασφαλισμένος θα μπορεί να παρακολουθεί ηλεκτρονικά τις εισφορές που έχουν συγκεντρωθεί στην ατομική του μερίδα.

Πηγή: "GreekMoney".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου