Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

«ΑΥΤΩΝ ΣΚΗΠΤΡΟΝ ΘΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΚΥΠΡΟΝ».

Γράφει ο "Μαρμαρωμένος Βασιλιάς" (προφίλ facebook).

Το γαμήλιο δώρο του προέδρου της Κύπρου, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στον Κωνσταντίνο και την Άννα-Μαρία ήταν ένας ασημένιος δίσκος με λεπτή διακόσμηση και ένα εθνικό μήνυμα. Στο κέντρο του υπήρχαν ανάγλυφοι και επίχρυσοι χάρτες της Ελλάδος και της Κύπρου. Κάτω από τους χάρτες ήταν η επιγραφή: «Εύχομαι όπως Κύριος ο Θεός δώση τω Βασιλεί των Ελλήνων Κωνσταντίνω και τη Βασιλίσση Αννη-Μαρία ευδαίμονα βίον επί μήκιστον και υπό κραταιόν αυτών σκήπτρον θη Ελληνικήν Κύπρον. Ο Κύπρου Μακάριος».

2 σχόλια:

  1. αργότερα ο ρασοφόρος δικτάτορας ξέχασε τα λόγια του και πήγαινε στον ΟΗΕ και ζητούσε να προστατευθεί η καρέκλα του και η τουρκική μειονότητα! να μη θυμηθούμε ότι επί προεδρίας του δεν έγιναν 2 φορές προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, γιατί δήθεν δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μακάριος πρόδωσε το Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950 με ποσοστό 95,7% υπέρ της ένωσης !!!
    Ο Μακάριος διαπραγματευόταν τις συνταγματικές προτάσεις των αποικιοκρατών με αντάλλαγμα τον τερματισμό της εξορίας του.

    ΜΑΚΑΡΙΟΣ : «Καλώ το Συμβούλιον Ασφαλείας να χρησιμοποιήσει όλους τους τρόπους και τα εις την διάθεσίν του μέσα ώστε η συνταγματική τάξις εις Κύπρον αποκατασταθεί άνευ καθυστερήσεως. Τα γεγονό­τα στην Κύπρο δεν αποτελούν εσωτερικών υπόθεσιν των Ελλήνων της Κύπρου. Οι Τού­ρκοι της Κύπρου επηρεάζονται επίσης. Το πραξικόπημα της Ελληνικής Χούντας είναι μία ΕΙΣΒΟΛΗ και Θα υποφέρουν Έλληνες και Τούρκοι. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ και είναι πολύ περισσότερο επι­κίνδυνοι από τους Τούρκους. Εις τα κρατικά κτήρια έχουν αναρτηθεί Ελληνικές Σημαίες. Σήμερον κινδυνεύει και η Τουρκοκυπριακή Κοινότης»!!! Με λίγα λόγια, ο τρίτος κατά σειρά ΕΘΝΑΡΧΗΣ, πήγε για τρέλες στις Σεϋχέλλες... https://www.youtube.com/watch?v=dZIVeGAMBUs

    ΑπάντησηΔιαγραφή