Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ: 2000 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΑΙ

9

Πολύς κόσμος, είχε την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσει, παράλληλα με την εικόνα της Θεοτόκου, το τίμιο ξύλο από τον σταυρό του Χριστού μας, το οποίο συνόδεψε ο Μητροπολίτης κ. Παύλος από την Κοζάνη όπου βρίσκετε και θα παραμείνει όπως είπε προς ευλογία του κόσμου για 7 ημέρες στο ναό του Ψυχικού.

Καθ’ όλη την διάρκεια της ακολουθίας των χαιρετισμών ο κόσμος δεν σταμάτησε να προσκυνάει το τίμιο ξύλο.
Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Κοζάνης μίλησε προς τον λαό του Ψυχικού και είπε για την σημασία της παρουσίας της Παναγίας μας, στην ζωή κάθε Έλληνα.
«Χρειάζεται άνοιγμα της καρδιάς μας στην εποχή που ζούμε, για να μπορεί να έρθει ο Θεός και να μας αποκαλύψει τα θαύματα του» είπε συγκεκριμένα ο κ. Παύλος.
1
Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε για την συκοφαντία που δέχεται καθημερινά η Εκκλησία μας λέγοντας: «Δύο χιλιάδες χρόνια η Εκκλησία μας συκοφαντείται, όμως μένει σταθερή στο ύψος της» ενώ συνέχισε «Το φιλότιμο, η ευγένεια και ο Πολιτισμός είναι έμφυτα στον Ελληνικό λαό, απλά πρέπει να τα χρησιμοποιούμε».

Λίγο πριν το τέλος, ο προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμ. Ιωαννίκιος, ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους της ενορίας, τον Μητροπολίτη Κοζάνης, για την μεγάλη ευλογία που προσφέρει στην περιοχή ενώ ευχήθηκε η Αγία Σοφία να του δίνει δύναμη στο έργο του.
Μετά την ακολουθία των χαιρετισμών, τελέστηκαν οι χαιρετισμοί του τιμίου ξύλου και αμέσως μετά ιερά αγρυπνία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κοζάνης κ. Παύλου.

2

3

4

6

4343

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου