Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΑΝΤΙΑ! ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ


anthopoulosΑντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικής φύσεως είναι ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Ανθόπουλος, ο οποίος, εξαιτίας υπόθεσής του που εκκρεμεί στην ανάκριση, κατέβαλε το ποσό των 200.000 ευρώ ως χρηματική εγγύηση, προκειμένου να παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
200.000 ευρώ κατέβαλε ο Γιάννης Ανθόπουλος για να παραμείνει ελεύθερος.
Τα αδικήματα που του έχουν καταλογιστεί είναι άμεση συνέργεια σε τοκογλυφία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ενώ περισσότερα από δέκα άτομα, μέλη των διοικητικών συμβουλίων εμπλεκόμενων εταιρειών, κατηγορούνται κατά περίσταση για φυσική αυτουργία σε τοκογλυφία, απάτη και άλλα.
Στο στόχαστρο
Ο πρώην βουλευτής Σερρών και δικηγόρος, η πολιτική σταδιοδρομία του οποίου έληξε το 2004, μπήκε στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης έπειτα από καταγγελίες που στη συνέχεια οδήγησαν και στην άσκηση ποινικών διώξεων, με τις διατάξεις του νόμου περί διαφθοράς κρατικών λειτουργών. Σύμφωνα με την κατηγορία που του αποδίδεται, ο Ιω. Ανθόπουλος φέρεται να προέταξε τις γνωριμίες του και να μεσολάβησε σε επτά συμβάσεις πώλησης το χρονικό διάστημα 2002-2005, λαμβάνοντας αντίτιμο που φτάνει τα 1.757.800 ευρώ.
Το «σχέδιο» -όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο- ήταν απλό: ως δικηγόρος και πρόσωπο «που κατείχε δημόσια θέση», μεσολάβησε προκειμένου να δανειοδοτηθεί εταιρεία που εμπορευόταν καπνά στην Καβάλα από μία άλλη επιχείρηση. Κατά την έρευνα, όμως, προέκυψε ότι η ιδιοκτήτρια της εταιρείας καπνού σχεδόν παράλληλα με το δάνειο κατάφερε να πουλήσει καπνά -πάλι με τη βοήθεια του κατηγορούμενου υπουργού- σε μονοπρόσωπη ΕΠΕ, της οποίας ιδιοκτήτρια εμφανίζεται η ανήλικη κόρη της. Κι όλα αυτά ενώ το εμπόρευμα φέρεται να πουλήθηκε κατά 10% ακριβότερο από την τιμή αγοράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής που διερευνά υποθέσεις διαφθοράς προσώπων που άσκησαν δημόσια διοίκηση από θέση εξουσίας και χειρίζεται και αυτή τη δικογραφία ερευνά το κατά πόσον αυτό το 10%, το οποίο ανέρχεται στα 1.757.800 ευρώ, αποτελεί το «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για τον Ιω. Ανθόπουλο. Μάλιστα, η πραγματογνωμοσύνη που έχει διαταχθεί καταλήγει -κατά τις ίδιες πληροφορίες- στο συμπέρασμα ότι οι πωλήσεις «ήταν εικονικές». Οπως έχει προκύψει από τα στοιχεία της μέχρι σήμερα έρευνας, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του ιδίου και της συζύγου του φαίνεται πως έχουν εντοπιστεί εμβάσματα, το συνολικό ύψος των οποίων φτάνει περίπου τα 700.000 ευρώ.
Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, πάντως, κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες. Φέρεται μάλιστα να ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στους επίμαχους λογαριασμούς αποτελούν δάνειο για την κατασκευή του σπιτιού του, αν και δεν έχει προκύψει από την έρευνα αν και πότε τα επέστρεψε στους δανειστές του.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι εκτός από το ποινικό σκέλος υπάρχει και αστική αντιδικία, καθώς από το 2007 έχουν κατατεθεί αγωγές μεταξύ των κατηγορούμενων.
Πηγή:enet.gr 

Σχόλιο
Ω ρε μπουμπούκια, ηγέτες, άξιους κυβερνήτες που βγάζει η Αβασίλευτη Δημοκρατία των Καραμανλήδων, Σαρτζετάκηδων και Παπούλιαδων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου