Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΑΚΟΣ


Απεβίωσε ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Νάκος. Όπως μας πληροφορεί η Καθημερινή: Ο γεννηθείς το 1950 πολιτικός της Ν.Δ. είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με καρδιακά προβλήματα και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, χωρίς ωστόσο να ανανήψει. Μετά απο μακρά παραμονή στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου υπέκυψε σήμερα.
O Θανάσης Νάκος γεννήθηκε στον Βόλο τον Ιανουάριο του 1950 και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Εργάστηκε αρχικά στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκε με αναπτυξιακές μελέτες και μελέτες υδραυλικών έργων και στη συνέχεια στον Βόλο, όπου δραστηριοποιήθηκε στην κατασκευή οικοδομικών και βιομηχανικών έργων.
Το 1986 εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος της πόλης του.
Το 1990 υπέβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος Βόλου και συγκέντρωσε 45,5% των ψήφων των συμπολιτών του.
Το 1993 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου με τη Νέα Δημοκρατία. Από τότε και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, που ακολούθησαν, το 1996, το 2000, το 2004, το 2007 και το 2009 επανεκλεγόταν πρώτος βουλευτής Μαγνησίας.
Το 1996 ανέλαβε πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Έργου στον τομέα της Γεωργίας και ήταν ο βασικός εισηγητής των 7+1 προτάσεων για τη Γεωργία.
Από το 1997 έως το 2000 διετέλεσε πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Έργου στον τομέα Βιομηχανίας και αντιπρόεδρος στον τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Από τον Απρίλιο του 2000 ως τον Ιούλιο του 2001, διετέλεσε υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.
Το 2001 ορίσθηκε υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης.
Το 2004 ανέλαβε τα καθήκοντα του υφυπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση Καραμανλή, θέση στην οποία παρέμεινε έως τον Σεπτέμβριο του 2009.
Ήταν β΄αντιπρόεδρος της Βουλής.


Σχόλιο
Ευχόμαστε συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Κατηγορούμε τους βουλευτές για πολλούς λόγους. Για οσφυοκαμπτισμό, ενδοτισμό, μειοδοσία και προδοσία εις βάρος του Έθνους και της Πατρίδος. Ψήφισε μνημόνια προδοσίας και ξεπουλήματος ο Α. Νάκος αλλά υπήρξε ένας από τους πολιτικούς με εντιμότητα η οποία λείπει από την συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών. 
Ο ΘΕΟΣ αναπαύσοι την ψυχήν του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου