Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΣ-ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι εν εξελίξει. Προβλέπονται διαμελισμοί κομμάτων. 
Στην ΝΔ υπάρχουν οι Σαμαρικοί, οι Καραμανλικοί και τώρα άρχισαν να επανεμφανίζονται οι Μητσοτακικοί.
Τον ΣυΡιζΑ αποτελούν 12 συνιστώσες και δεν μπορεί να βρεθεί μία σωστή πρόταση και μία ακολουθούμενη πολιτική γραμμή. Η πλειοψηφία των προτάσεών του ΣυΡιζΑ είναι αντιγραφή του προγράμματος του Γ. Παπανδρέου το 2009!
Στο ΠαΣοΚ ξεκίνησαν παραιτήσεις και διαφωνίες με την Πρόεδρο της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας ενός από τα ληστρικότερα κόμματα τα τελευταία 180 χρόνια να παραιτείται. Επίσης στο ΠαΣοΚ υπάρχουν οι Βενιζελικοί, οι πιο αριστεροί, οι "εκσυγχρονιστές" και οι Παπανδρεικοί
Στους ΑνΕλ αποσχίσθηκε ομάδα βουλευτών και ίδρυσε την "Ελλήνων Πρωτοβουλία" που θα αποτελεί έμμεσα φωνή του ΛαΟΣ στο υπάρχον Κοινοβούλιο. Οι ΑνΕλ χαρακτηρίζονται από 3 τάσεις. Αυτούς που θέλουν συνεργασία με το ΣυΡιζΑ, αυτούς με την ΝΔ και αυτούς με την Χρυσή Αυγή. Ωστόσο ο Καμμένος συγκλίνει προς ΣυΡιζΑ. 
Ακόμα και στην Χρυσή Αυγή άρχισαν παραιτήσεις όταν κατάλαβαν ότι βρίσκονταν στο αυγό του φιδιού ορισμένους από τους παραιτηθέντες.
Στην ΔημΑρ οι αριστερότεροι και εκείνοι που θέλουν συνεργασία με ΠαΣοΚ, ενώ, και στο ΚΚΕ ενόψει του Συνεδρίου για την διαδοχή της Αλ. Παπαρήγα άρχισαν οι διαφωνίες και οι... διασπάσεις!
Ο ΛαΟΣ ετοιμάζεται να μετεξελιχθεί (ίσως μετονομασθεί) με κύρια πρόσωπα δίπλα στον Γ. Καρατζαφέρη τους ανεξάρτητους Ν. Νικολόπουλο, Ν. Σταυρογιάννη και ίσως Π. Ψωμιάδη. Καθόλου έκπληξη δεν θα αποτελέσει αν στο νέο ευρύτερο αντιμνημονιακό σχηματισμό που ονειρεύεται ο Πρόεδρος του ΛαΟΣ, συμμετάσχει η "Ελλήνων Πρωτοβουλία" υπό τον Ζώη, Σταμάτη κλπ.

Παιχνίδια ξεκίνησαν και με τον σάπιο φορέα του θεσμού της Αβασίλευτης Δημοκρατίας: τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το παρασκήνιο θέλει ως υποψηφίους Κ. Καραμανλή υποστηριγμένο από την ΝΔ, Γ. Αρσένη από το ΣυΡιζΑ και Φ. Κουβέλη από την ΔημΑρ. 

Αυτή είναι η κατάντια της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας. Καθημερινά ζούμε σ΄ αυτήν την ακρότητα, σ΄ αυτό το καθεστώς, σ΄ αυτόν τον εφιάλτη χωρίς διέξοδο και πνίγεσαι όταν καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να πάρεις τις τύχες στα χέρια σου και δεν υπάρχει ένας προστάτης.
ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΔΟΞΟ ψηφίζοντας Βασιλευομένη Δημοκρατία: Πολιτεύματα - Galop.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου