Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1912 - 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940: 2 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΡΟΣΗΜΑ

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Η 26η Οκτωβρίου 1912 και η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελούν ημερομηνίες-ορόσημα για την Ελληνική Ιστορία. 
26 Οκτωβρίου 1912: Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους τούρκουςΗ 26η Οκτωβρίου είναι η ημέρα που εορτάζει ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Δημήτριος ο Μυροβλήτης και θαυματουργός, προστάτης και πολιούχος της Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα η ημέρα κατά την οποία, πριν από 101 χρόνια, το 1912, απελευθερώθηκε το κάλλος της Μακεδονίας από τον 500ετή τουρκικό ζυγό. Και την απελευθέρωσε ο Άγιος Δημήτριος του οποίου η λάρνακα "εξαφανίστηκε" από τον Ιερό Ναό και καταδίωκε ως καβαλάρης τους Τούρκους! Και μπήκε ο Στρατός μας με επικεφαλής τον πανάξιο Στρατηλάτη Διάδοχο Κωνσταντίνο ΙΒ΄ που παρέλαβε, κατ΄ απαίτησιν του άνευ όρων, από τον Τούρκο διοικητή την Θεσνίκη. 
Η δε 28η Οκτωβρίου 1940 η ημέρα που άλλαξε το ρουν του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας λαός, μικρός πληθυσμιακά αλλά τιτάνιος σε πολιτισμό, ιστορία και ιδανικά, κατευξετέλισε 8.000.000 του Μπενίτο Μουσολίνι στα βορειοηπειρωτικά βουνά. Συντελεί όμως και το εθνικό φρόνημα και το ηθικό τα οποία φρόντισαν να εξυψώσουν ο Βασιλιάς Γεώργιος Β΄ και ο Ιωάννης Μεταξάς. Και οι Έλληνες έφθασαν σε κολοφώνα δόξης, ιστορικού μεγαλείου και παγκοσμίου θαυμασμού.
Όμως δεν πρέπει να λησμονούμε το πολίτευμα το οποίο ήταν βασιλευόμενο και στις 2 αυτές εθνικές επετείους, αλλά προ πάντων την αρωγή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και την σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Δεν χρειάζονται πομπώδεις λέξεις και κείμενα άνευ ουσίας. Η Ιστορία έχει αποδείξει πως το Ελληνικό Έθνος μεγαλουργεί όταν έχει ηγεσία να τον εμπνεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου