Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ & ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ

Ο Ιωάννης (Μιχαήλ) Μεταξάς γεννήθηκε στην Ιθάκη, στις 12 Απριλίου 1871 – και πέθανε στην Αθήνα, στις 29 Ιανουαρίου 1941. Έλληνας στρατιωτικός και στη συνέχεια πρωθυπουργός και δικτάτορας την περίοδο 1936-1941.

metaxas-iwannis
Ο Ιωάννης Μεταξάς υπήρξε ένας διορατικός στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης, διακεκριμένος επιτελικός αξιωματικός, με ικανότητα αιφνιδιασμού του εχθρού και γνώστης διπλωματικών χειρισμών. Ένας κατ’ εξοχήν πνευματικός άνθρωπος, του οποίου το όνομα έχει μείνει στην ελληνική και στην παγκόσμια ιστορία, για την αντίσταση της Ελλάδος κατά του Άξονος.

Σημειώνει το "Μακελειό.gr" για τον Ι. Μεταξά: "Ως άνθρωπος είχε τη φήμη προσώπου με ιδιαίτερο ήθος, πάθος για την πατρίδα του και σεβασμό στην ιστορία της. Τίμησε τον όρκο του σαν αξιωματικός στους Βαλκανικούς Πολέμους και ποτέ δεν ανέμειξε τον στρατό στην πολιτική ή στη δικτατορία. Με διορατικό πνεύμα προείδε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με επιτελικό πνεύμα και πρόνοια σε όλους τους τομείς, οργάνωσε την στρατιωτική και ηθική άμυνα της Ελλάδας και την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που προχώρησε στο καθεστώς της 4ης Αυγούστου 1936 [...] Ο περιορισμός των κομουνιστών, όπως και κάθε αυστηρό μέτρο που έλαβε κατά την δικτατορική διακυβέρνηση, είχε σχέση με την ετοιμασία και την ολοκλήρωση της άμυνας της Ελλάδος και την άρτια στρατιωτική προπαρασκευή. Η Εθνική Οργάνωση Νεολαίας, της οποίας ήταν αρχηγός, είχε στόχο την εθνική ομοψυχία, την κοινωνική και ηθική ετοιμασία και την εθελοντική οργάνωση των νέων για την άμυνα.
Η απάντηση που έδωσε στον Γκράτσι, ήταν για τους Έλληνες το έναυσμα, για να συνταχθούν με φρόνημα και πειθαρχία και να αγωνισθούν με ηρωισμό, ενωμένοι για τα ιδεώδη της φυλής.

Ωστόσο πολλά ερωτηματικά γεννά ο ύποπτος θάνατός του, την 29ην Ιανουαριου 1941.
Ο Ιωάννης Μεταξάς απεβίωσε εξαιτίας μιας απλής αμυγδαλίτιδας κάτω από την επίβλεψη Άγγλου στρατιωτικού γιατρού.

Την ίδια ώρα βρισκόταν στον αέρα το σενάριο που είχε προτείνει ο ελληνικής καταγωγής ναύαρχος του Χίτλερ Φον Κανάρης.


Η συνέχεια στο βίντεο-απόσπασμα της εκπομπής ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4 της 28ης Οκτωβρίου 2013:Σχόλιο ΔΕΡ
Παρακολουθείστε το βίντεο. Αποκαλύπτει, μιλά κόντρα στην επικρατούσα επίσημη κρατική γραμμή. Όσο για τον Βασιλέα Γεώργιο Β΄ που αναφέρει το βίντεο σας καλούμε να κρατήσετε επιφυλάξεις.

2 σχόλια:

 1. Εθνικός Αγωνιστής: η αλήθεια είναι οτι ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ (σύμφωνα με αρκετές μαρτυρίες) ήταν αφοσιωμένος σους Άγγλους !!!
  πχ. Κάποτε ο Στρατάρχης Παπάγος (το 41') είχε πεί στον Βασιλιά "Μεγαλειότατε, ποιο πολυ σκέφτεστε σαν Άγγλος, παρά σαν Έλληνας". Κάτι που ο Βασιλιάς δεν του το συγχώρεσε ποτέ !!! Μάλιστα ήταν και ένας απο τους λόγους που ο Βασιλιάς άφησε τον Στρατάρχη στην κατεχόμενη Ελλάδα, ενώ αυτός με τους υπόλοιπους πήγε στην Μέση Ανατολή.
  Βέβαια ο Παπάγος προς τιμήν του, δεν συνεργάστηκε με την Κυβέρνηση Γεωργίου Τσολάκογλου γιατί ήταν Έλληνας ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ και συνελήφθη απο τους Γερμανούς όπου οδηγήθηκε στο Νταχάου !!! Και βέβαια ποιός άλλος θα τον παρέδιδε στους Γερμανούς ; Το ΚΚΕ !!!
  Προσωπικά έχω τις αμφιβολίες μου για το αν ο Βασιλιάς θα συμφωνούσε με τον Μεταξά για το θέμα της ουδετερότητας (του σχεδίου Φον Κανάρη).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ Εθνικέ Αγωνιστή, την υπερβολική φιλοαγγλική γραμμή του Γεωργίου Β΄ ουδείς αμφισβητεί και το βάζω στο άρθρο μου "Τα λάθη των Βασιλέων" ως λάθος του. Κυρίως στο σημείο που μιλά το βίντεο για νομιμοποίηση του Θρόνου και για την στάση του στο θέμα της ουδετερότητας.
   Αλλά έκανες πολύ καλά που μου έδωσες την ευκαιρία, και σε ευχαριστώ, να το διευκρινίσω.

   Διαγραφή