Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Μία από τις πληγές που μαστίζουν το νεοελληνικό κράτος από την ίδρυση του είναι τα κόμματα. Που συγκροτήθηκαν με βάση τα συμφέροντα των αρχηγών τους, την εξουσιομανία και το ρουσφέτι. Το κόμμα κομματιάζει, διχάζει τον λαό και καλλιεργεί το μίσος και τον φανατισμό. Πλέον έχουν καταστεί κράτος με τις επιχορηγήσεις, με τους τομεάρχες, με τις δικτυώσεις με τα συμφέροντα και το σύστημα
Είναι καιρός ως Έλληνες να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για το μέλλον μας ως Έθνος, ως Δημοκρατία, ως Κοινωνία. Και το μέλλον μας σίγουρα δεν είναι η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Δύο φορές εφαρμόστηκε στην χώρα μας και βρεθήκαμε σε σημείο χρεοκοπίας, διεθνούς ρεζιλέματος και μηδενικής αξιοπιστίας. Την πρώτη φορά μάλιστα 9 στους 10 Έλληνες έφεραν πανηγυρικά τον Βασιλέα Γεώργιο Β΄ (1935). Σήμερα, μετά από τόση λάσπη και προπαγάνδα, ο μουδιασμένος Ελληνικός λαός φοβάται να κάνει το μεγάλο βήμα που θα φέρει στην Πατρίδα το χαμένο κύρος και την κλεμμένη αξιοπρέπεια: Να ζητήσει δυναμικά την αποκατάσταση της Βασιλευομένης Δημοκρατίας στον τόπο και την επανενθρόνιση του Βασιλέως Κωνσταντίνου ΙΓ΄. Το "Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα" από το 2011 αυτό προτείνει στον Ελληνικό λαό ως λύση σε πολιτικό και πολιτειακό επίπεδο. Και μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2012 έριξε μία σκέψη στο μυαλό του φίλου αναγνώστη: "Κοινοβουλευτική Δημοκρατία χωρίς κόμματα". Αυτήν την πρόταση επαναλαμβάνουμε και σήμερα.
Το "Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα" δεν στηρίζει πλέον κανένα κόμμα, και όταν λέμε κανένα εννοούμε κανένα! Ότι εφαρμόστηκε τόσες φόρες και αποτυγχάνει συνεχώς συμπαρασύροντας μαζί τους έναν ολόκληρο λαό ΠΡΕΠΕΙ να καταργηθεί! Τα κόμματα είναι άχρηστα! Απαιτείται να καταργηθούν. Προάγουν το στενό πολιτικό συμφέρον αρχηγών και ημετέρων. Εξαρτώνται από συμφέροντα και μίζες. Υποκαθιστούν το κράτος με τα ρουσφέτια και τους διορισμούς! Διασπούν τον λαό σε αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους με αποτέλεσμα να τοποθετούνται ιδεολογικά και κομματικά κριτήρια στις ανθρώπινες σχέσεις! Άρα: τραβάμε ένα μεγάλο Χ στα κόμματα, τα βγάζουμε από το πολιτικό παιχνίδι και τα πετάμε στο κάλαθο των αχρήστων.
Θα σταυροδοτούμε, ανάλογα με τον πληθυσμό της εκλογικής μας περιφέρειας τους βουλευτές που θέλουμε. Σε κάθε εκλογική περιφέρεια θα υπάρχουν 2 ψηφοδέλτια. Ένα που θα έχει ΟΛΟΥΣ τους υποψηφίους βουλευτές της συγκεκριμένης περιφέρειας και το άλλο θα είναι λευκό. Όποιος βουλευτής (ή όποιοι βουλευτές) συγκεντρώσουν τους περισσότερους σταυρούς εκλέγονται βουλευτές. Χωρίς να μπαίνουν στη μέση πονηρά και ιδιοτελή εκλογικά συστήματα, πριμοδότηση 50 εδρών στο πρώτο κόμμα κα τερτίπια.
Θα προτιμούσαμε σε ένα νέο Σύνταγμα να καθιερωθεί μόνιμο εκλογικό σύστημα η Απλή αναλογική, που δεν νοθεύει τα εκλογικά αποτελέσματα και δεν αλλοιώνει το μήνυμα που στέλνει ο Ελληνικός λαός μέσα από τις κάλπες. Οι βουλευτές να μειωθούν σε 150 από 300 και να παραταθεί η θητεία της Βουλής σε 5 χρόνια από 4. Μία Κοινοβουλευτική Δημοκρατία χωρίς κόμματα!
Οι βουλευτές όλοι θα είναι ανεξάρτητοι, δεν θα φοβούνται την διαγραφή, δεν θα καλύπτονται από κομματικά συμφέροντα και δεν θα τους απασχολεί η κομματική θέση. Βέβαια, τίποτα δεν είναι άσπρο και τίποτε μαύρο. Υπάρχει και το γκρι. Ήρθε όμως η ώρα να κοιτάξουμε πως θα βελτιώσουμε το δημοκρατικό μας πολίτευμα και να το προασπίσουμε από λάθη, παραλείψεις που μας οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: την καταστροφή και τον αφανισμό.

2 σχόλια:

  1. Πολὺ σωστὴ ἡ πρότασι. Κινεῖται στὸν ἄξονα ποὺ προέτεινε στὸ σχέδιο Συντάγματος ὁ ἀείμνηστος Ἱωάννης Μεταξᾶς - βλ. http://ioannismetaxas.gr/Politevma.html. Ἀξίζει νὰ δοῦμε μὲ προσοχὴ καὶ τὴν ὕπαρξι ἄνω Βουλῆς-συγκλήτου-γερουσίας μὲ διαφορὰ στὶς ἐκλογὲς γιὰ βουλευτές, γερουσιαστές καὶ πρωθυπουργὸ ἀνὰ 1 χρόνο. Ἔτσι, δὲν θὰ ὑπάρχῃ κυβερνητικὴ ἀστάθεια, ἀλλὰ οὔτε καὶ μονοκρατορία τοῦ ἑκάστοτε πρωθυπουργοῦ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό άρθρο. Μπράβο στους διαχειριστές σας. Έχω ακριβώς τις ίδιες απόψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή