Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΚΟ "ΟΧΙ" ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Οι Έλληνες Κύπριοι αδελφοί μας απέδειξαν πόσο ΓΕΝΝΑΙΟΙ, πόσο ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ, πόσο ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ είναι!!!
Το ΟΧΙ της 19ης Μαρτίου 2013 της Κύπρου (Βουλευτών τε και λαού) θα μείνει στην Ιστορία διότι αρνήθηκαν να σκύψουν το κεφάλι και σ΄ έναν άλλο εισβολέα, αυτήν την φορά οικονομικό: την Γερμανία. Η οποία Γερμανία σ΄ όλους τους πολέμους πάντα ήταν ηττημένη. Παίρνοντας τα πάνω της, υποταγμένη στο Σιωνιστικό Κεφάλαιο της πιο βρώμικης απληστίας, άρχισε να γίνεται κυρίαρχος των υπολοίπων λαών, αυτών που βρέχονται κυρίως από την Μεσόγειο. Γιατί όμως τις Μεσογειακές χώρες και με επίκεντρο την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Γιατί έχουν υδρογονάνθρακες, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ορυκτό πλούτο, ιδίως η πρωτοπορία, η καινοτομία της Ορθόδοξης Ελλάδος, η φυσική και πολιτιστική της ομορφιά και η γεωγραφική της θέση.
Η Κύπρος είναι ένα πολυπαθές νησί. Είχαν τους Άγγλους, έπειτα τους Τούρκους εισβολείς, τον χοιρόμορφο Ντεγκτάς. Δεν ανέχονται και άλλον εισβολέα! Δίνουν μία ηχηρή απάντηση σ΄ όσους επιβουλεύονται τον Κυπριακό Ελληνισμό και την νήσο της Κύπρου. Ο λαός δεν κοιμάται, δεν είναι παθητικός παρατηρητής των γεγονότων αλλά καθοριστής των γεγονότων και αποδεικνύει την ενότητα και πόσο πραγματικά ενεργοί πολίτες είναι νοιαζόμενοι για το μέλλον του τόπου τους, το δικό τους και των παιδιών τους!!! Αξίζουν χίλια ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, χίλια ΜΠΡΑΒΟ. Έβαλαν τα γυαλιά σ΄ όλους εμάς τους υπναράδες Έλληνες!!!

Τράπεζες, καταθέσεις και κούρεμα
Οι Κυπριακές Τράπεζες είναι τρεις (3): Κύπρου, Λαϊκή & Ελληνική. Η Ελληνική είναι Εκκλησιαστική Τράπεζα. Η Κυπριακή Εκκλησία έχει μεγάλη περιούσια εν αντιθέσει με την Ελληνική που της έχει μείνει ένα 4%. Το πρόβλημα στην αδελφή Κύπρο το έχουν οι Τράπεζες, όχι το Κράτος, όπως στην Ισπανία.
Πριν λίγους μήνες, ο κομμουνιστής Πρόεδρος Χριστόφιας, χάνοντας την μπάλα (;) ή οδηγώντας προς την κατεύθυνση του ΔΝΤ την Κύπρο (;), βλέπει την χώρα του να μπαίνει στο ΔΝΤ. Κομμουνιστής ε, ο υπερασπιστής του λαού να υποδουλωθεί στο ΔΝΤ;  Η σκασμένη βόμβα πετάχθηκε στα χέρια του νεοκλεγέντος Αναστασιάδη. Ο Αναστασιάδης τουλάχιστον προσπαθεί εν αντιθέσει με τον Σαμαρά. Με αργά, έστω ενίοτε και δειλά, βήματα Ευρωπαϊκού προσανατολισμού αλλά προσπαθεί. Ωστόσο απέτυχε στις διαπραγματεύσεις του Eurogroup.
Οι καταθέσεις των πολιτών στις Τράπεζες δεσμεύτηκαν. Τι έγινε. Ο τάδε κύριος έχει στην Τράπεζα κατάθεση 2.500 ευρώ, μπορεί να αποσύρει μόνο μία φορά μέχρι 600 ευρώ, όχι παραπάνω! Το κούρεμα που επιχειρείται στην Κύπρο, όπως έγινε και στην Πατρίδα μας, δεν αποτελεί μείωση του χρέους. Ένα κούρεμα για να το κάνει μία χώρα, πρέπει να έχει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Εμείς έχουμε απολέσει όλα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σαν κράτος, σαν λαός και τα αφήνουμε όλα στο έλεος των Ευρωπαίων.
Το Eurogroup αποφάσισε για την Κύπρο κούρεμα. Ο περήφανος Κυπριακός λαός και η πλειοψηφία της Βουλής ΔΕΝ δέχθηκαν την ιταμή και ωμή παρέμβαση των Ευρωπαιών, ουσιαστικά του Γερμανογαλλικού άξονα που καταδυναστεύει τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξελιχθεί σε μία Γερμανική Ηγεμονία. Το λέμε από τότε που ιδρύθηκε αυτό το blog, από τον Αύγουστο του 2011. Ας μην υπάρχουν παρωπίδες και ψευδαισθήσεις. Η Κυπριακή Βουλή με 36 ΟΧΙ, 19 Αποχές και 0 ΝΑΙ (!!!) απέρριψε την γερμανική οικονομική εισβολή όσο και ψευδές ή απατηλό και να ακούγεται. Ναι, είναι μία Γερμανική Οικονομική Εισβολή. Θέλει τον ορυκτό πλούτο της Κύπρου, πετρέλαιο, χρυσό, φυσικό αέριο. Εδώ υποδούλωσαν την Ελλάδα, την κοιτίδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας, την χώρα των ηρώων, της αγιότητος και του πνεύματος, την Κύπρο θα αφήσουν που στο κάτω-κάτω της γραφής, το μόνο αδούλωτο μέρος του Ελληνισμού ήταν.
Ο λαός κατέκλυσε τους δρόμους με ακομμάτιστες και εθνικές διαμαρτυρίες με το μήνυμα του ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΜΑΣΤΕ!

Κυπριακή Εκκλησία-κ.κ. Χρυσόστομος Β΄
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ απέδειξε πόσο φιλόπατρις είναι και αυτός. Θυμίζοντας μας τον Πατριάρχη Σέργιο Α΄ το 626 μ.Χ. που έσπευσε προς βοήθειαν της Κων/πόλεως όταν κινδύνευε από τους πολιορκητές εχθρούς. Έθεσε την Εκκλησιαστική περιουσία στην διάθεση της Αυτοκρατορίας, έλιωσε τα χρυσά σκεύη της Εκκλησίας για να κόψει χρήμα! Έτσι και ο Χρυσόστομος Β΄, έθεσε την Εκκλησιαστική περιουσία στην διάθεση της κυβέρνησης για την πραγματική σωτηρία της Κύπρου. Έχει τόλμη, θάρρος, μιλά έξω από τα δόντια, καυτηριάζει Ευρωπαίους, τρόικα και τολμά να λέει πως η Κύπρος μπορεί να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, την λίρα. Δεν γλύφουν τους Ευρωπαίους σαν σκυλιά για λύση, όπως οι δικοί μας ξεπουλημένοι που για την καρέκλα πρόδωσαν Πατρίδα, λαό, ιερά και όσια της φυλής!!!
Ο κάθε Κύπριος Αρχιεπίσκοπος, διαχρονικά, έχει ρόλο συμμετέχοντας με τον λόγο στην επικαιρότητα και στις κρίσιμες στιγμές της Κύπρου. Αυτό γίνεται επειδή η Κυπριακή Εκκλησία, λόγω των κατακτητών και της όλης κατάστασης, ήταν ο μόνος Θεσμός που έσωσε και στάθηκε δίπλα και μαζί με τον Κυπριακό λαό.
Κόλαφος για την Ελληνική Εκκλησία η στάση του Κυπρίου Αρχιεπισκόπου και της Ελληνορθόδοξης Κυπριακής Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ προσφέρει έργο με τα συσσίτια και την συντήρηση των εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας. Όμως σήμερα, η Εκκλησία ΠΡΕΠΕΙ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να είναι στην πρώτη γραμμή. Ο κόσμος φωνάζουμε ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ, ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ! Ας φανεί αντάξιος του προκατόχου του ο Μακαριώτατος Αθηνών αλλιώς υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης και η ανάληψη της Αρχιεπισκοπής από έναν πιο δραστήριο Ιεράρχη-Παπαφλέσσα!

Ρώσοι-παρασκήνιο
Η Κύπρος έστρεψε το βλέμμα της προς την Ρωσία για βοήθεια, δανειοδότηση και αγορά των προβληματικών Κυπριακών Τραπεζών. Αυτό ξύνησε την Γερμανία, η οποία Γερμανία άρχισε να γίνεται εμπόδιο στις ΗΠΑ. Η Κύπρος στράφηκε προς την Ρωσία. Οι ΗΠΑ εμμέσως θα αντιδράσουν. Ήδη η ΕΕ και η Γερμανία κατεδίκασε την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης. Ότι δεν μπορούν να επιβάλλουν οι ισχυροί με τον οικονομικό πόλεμο, το επιβάλλουν με πόλεμο. Ίσως αυτή η περίπτωση να ισχύσει, ου μη γένοιτο, στην Κύπρο!...

Σχόλιο
Οι Κύπριοι είναι Έλληνες. Το απέδειξαν με τον γενικό ξεσηκωμό τους! Το απέδειξαν οι εκπροσώποι τους βουλευτές! Το απέδειξε ο Κύπριος Αρχεπίσκοπος και η Εκκλησία. Εμείς έχουμε μόνο το όνομα. ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΣ ΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ!

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στους Κύπριους αδελφούς μας, η γενναιότης των οποίων ωστόσο αποδεικνύει δυστυχώς περίτρανα και τον βαθμό της προδοσίας των Ελλαδιτών ομολόγων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή