Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ!


Ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης Ρουπακιώτη έπειτα από ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ 
«Η ελληνική κυβέρνηση μελετά το θέμα και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της, ύστερα από διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου, σχετικά με το ερώτημα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης» αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη και Μαρίας Ρεπούση για τη θεσμική αναγνώριση της ελεύθερης συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. 
Οι δύο βουλευτές έχουν επισημάνει ότι με τον Ν. 3719/2008 δόθηκε δυνατότητα σύναψης συμφώνου συμβίωσης αποκλειστικά σε άτομα διαφορετικού φύλου και ότι η διάταξη αυτή δημιουργεί συνθήκες διάκρισης κατά των ατόμων του ιδίου φύλου που επιθυμούν να συνάψουν το συγκεκριμένο σύμφωνο. 
Ο κ. Ρουπακιώτης πάντως επισημαίνει ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αγνοεί ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ρυθμίζεται το ζήτημα της συμβιωτικής σχέσης ομόφυλων προσώπων, καίτοι υφίστανται μεγάλες διαφορές μεταξύ των εθνικών νομοθεσιών των κρατών μελών της ΕΕ, οι οποίες προβλέπουν τον θεσμό της καταχωρημένης συμβίωσης, εν τούτοις σε επίπεδο ΕΕ δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο για το εν λόγω ζήτημα». 
Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ είχαν επίσης επισημάνει ότι δημιουργούνται ερωτήματα αν με τον Ν. 3719/2008 παραβιάζεται το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και ότι μερίδα Ελλήνων πολιτών προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) με αναφορές και για την έλλειψη δυνατότητας αποτελεσματικής προσφυγής σε εθνικά δικαστήρια. 
Στο ερώτημα πώς προτίθεται το υπουργείο να αντιμετωπίσει πιθανή καταδικαστική απόφαση από το ΕΔΑΔ, ο κ. Ρουπακιώτης επισημαίνει ότι «πάγια, και προκειμένου η χώρα μας να συμμορφωθεί σε καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ και εν προκειμένω για τις αποφάσεις αρμοδιότητας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πέραν των ατομικών μέτρων συμμόρφωσης με την καταβολή των τυχόν επιδικαζόμενων ποσών και την λήψη και κάθε άλλου πρόσφορου μέτρου για την αποκατάσταση της νομιμότητας, ως προς τους εκάστοτε προσφεύγοντες, λαμβάνονται κατά περίπτωση και γενικά μέτρα συμμόρφωσης προς αποφυγή μελλοντικών παραβιάσεων, τα οποία ποικίλουν αναλόγως της διαπιστωθείσας παραβίασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου». 
Ως προς την έλλειψη δυνατότητας αποτελεσματικής προσφυγής σε εθνικά δικαστήρια, ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρει ότι «η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου φρονεί ότι εν ανυπαρξία ειδικού ενδίκου βοηθήματος δύνανται ενδεχομένως να τύχουν εφαρμογής οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα περί προσβολής της προσωπικότητας». 

Πηγή: Το Βήμα

Σχόλιο
Η κυβέρνηση της ανωμαλίας...

6 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω πως βρέθηκα σε αυτό το μπλογκ αλλά έχω μία απορία. Για ποιο λόγο η θρησκεία εμπλέκεται στο κράτος? Φιλικά, Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτον αγαπητέ Βαγγέλη να επισκέπτεσαι να παρόντα ιστότοπο. Δεύτερον ρωτάς γιατί εμπλέκεται η θρησκεία στο Κράτος.
      Η Εκκλησία δεν εμπλέκεται στο κράτος. Σαν θεσμός διατήρησε το Έθνος στην 500ετή τουρκική τυραννία. Η Εκκλησία πρέπει να έχει λόγο. Μην ξεχνάμε πως εκτός από πολίτες πάνω απ΄ όλα είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες. Ο λόγος του Ευαγγελίου είναι πάντα επίκαιρος και εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες θέλουμε την Εκκλησία μπροστά. Όταν βλέπει το κράτος να παραστρατεί, να ξεφεύγει από τις εντολές του ΘΕΟΥ επεμβαίνει. Δηλαδή πρέπει να αλωθεί τελείως από την αθεία, την απληστία και την διαφθορά.
      Εκκλησία σημαίνει: Σώμα ΧΡΙΣΤΟΥ, σχέση με τον ΘΕΟ άρα και με τον συνάνθρωπο, Λόγος του Ευαγγελίου, ρήξη. Πρέπει να έχει λόγο. Πιστεύω να σε κάλυψα.

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση, έχετε δίκιο ότι η εκκλησία διατήρησε τον Ελληνισμό, όχι μόνο τότε, αλλά και σήμερα είναι ο συνδετικός κρίκος με την ομογένεια σε όλη την υφήλιο.
    Αλλά αυτό που περιγράψατε είναι ο ορισμός της Θεοκρατίας και όχι της Δημοκρατίας. Στην Ελλάδα δεν είμαστε μόνο Χριστιανοί (πόσο μάλλον Ορθόδοξοι) αλλά και Εβραίοι, Μουσουλμάνοι, Βουδιστές, Άθεοι ή ότι άλλο θέλει ο καθένας.
    Εγώ είμαι Έλληνας από τον Καναδά, στην οικογένεια μου έχουμε συγγενείς από όλο τον κόσμο. Ιταλία, Η.Π.Α., Νότια Αφρική, Κύπρο. Οι περισσότεροι είμαστε χριστιανοί αλλά έχουμε Εβραίους συγγενείς και μερικοί από εμάς είμαστε άθεοι. Αυτό δεν μας στερεί τίποτα από την αγάπη μας για την Ελλάδα, γιατί όλοι έχουμε ρίζες στην Ελλάδα.
    Οπότε για ποιο λόγο η εκκλησία επιζητεί πολιτική εξουσία όταν είναι κατεξοχήν πνευματικός πολιτιστικός οργανισμός.
    Ο λόγος που σας έγραψα ήταν το τελικό σχόλιο του μπλογκ,Σχόλιο
    Η κυβέρνηση της ανωμαλίας...
    Δεν γνωρίζω εάν είστε ιερέας ή αν εργάζεστε στην εκκλησία, απλά με στεναχώρησε ένας άνθρωπος του θεού εκφράζεται με γλώσσα μίσους για μία άλλη ομάδα ανθρώπων.
    Δεν υπάρχει λόγος ανάλυσης για το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας. Απλά η απορία μου είναι για ποιο λόγο γίνεται πολιτικό σχόλιο με θρησκευτικό πρίσμα, από το γεγονός ότι η θρησκευτική πίστη είναι θεμελιώδες δικαίωμα, για όλους, οπότε για ποιο λόγο μία εκκλησία να έχει περισσότερη επιρροή από μία άλλη ομάδα.
    Μήπως αυτό ξεπερνά τα θρησκευτικά όρια και μπαίνει στην πολιτική.
    Απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ.
    Ίσως αυτό είναι το κλειδί για να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΘΕΟΣ έπλασε την γυναίκα ως "βοηθό" για τον άνδρα με την βαθύτερη έννοια της βοήθειας. Ο Αδάμ χαρακτήρισε την γυναίκα σάρκα από την σάρκα του, εξαιτίας της οποίας θα εγκαταλείψει τους γονείς του. Έτσι εκδηλώνεται η έλξη των δύο φύλων και καθαγιάζεται το μυστήριο του γάμου.
      Ο ΘΕΟΣ δεν ευλόγησε σε καμία περίπτωση την ομοφυλοφιλία. Μιλούν για γάμους ομοφυλοφίλων, υιοθετήσεις παιδιών από ζευγάρια ομοφυλοφίλους, gay party κλπ αισχρότητες που δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά σε μία χώρα που εγκολπώθηκε όσο καμία άλλη την Ορθοδοξία και το μήνυμα του ΧΡΙΣΤΟΥ.
      Τώρα μπορεί να οφείλεται και σε φυσικά αίτια (π.χ. χαμηλή τεστοστερόνη). Αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω αρκετά σκληρή γλώσσα διότι η ομοφυλοφιλία δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί αλλά κυρίως δεν ευλογήθηκε από τον ΘΕΟ. Ας το σκεφτούν όλοι.

      Διαγραφή
    2. Και με την λέξη "ανωμαλία" δεν αναφέρουμε μόνο στην ομοφυλοφιλία αλλά και στις πράξεις ξεπουλήματος, εξαθλίωσης και χρεοκοπίας που πραγματοποιεί. Απλά άδραξα την ευκαιρία, ας το λέγαμε, από το άνωθεν γεγονός.
      Καλά που μου το επισημάνατε για να εξηγούμεθα για να μην παρεξηγούμεθα.

      Διαγραφή
  3. Η απάντηση για την ομοφυλοφιλία ήταν μεγαλύτερη από το θέμα της ερώτησης. Αλλά είναι άσχετο με την ερώτηση.
    Είχα κάποτε ένα πολύ καλό φίλο στο γυμνάσιο, μάρτυρα του Ιεχωβά, και πάντοτε μιλούσαμε για αυτό το θέμα.
    Όσα χρόνια και αν πέρασαν, δεν μπόρεσε ποτέ να μου εξηγήσει την ανάγκη του για Θεοκρατία.
    Και εκείνος μου ανέφερε τα ίδια επιχειρήματα για το πως η Θρησκεία θα διαδραματίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνία αλλά και πολίτευμα.
    Πάντοτε του ανέφερα ότι οι άνθρωποι δεν είναι μόνο ένα πράγμα και δεν θα ήταν λειτουργικό αυτό το σύστημα. Στο τέλος καταλήγαμε ότι το θρησκευτικό συναίσθημα είναι κάτι το προσωπικό, αλλά το κράτος πρέπει να συμπεριφέρεται το ίδιο σε όλους τους πολίτες.
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά όπως καταλάβατε και εσείς, συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, να είστε πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή