Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ;

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Πολλοί καχύποπτοι, άλλοι αφελώς, έτεροι σκοπίμως εντάσσουν τους Έλληνες Βασιλείς στην μασονία. Σ΄ αυτό το άρθρο, με στοιχεία και πηγές, θα προσπαθήσω να καταδείξω ορισμένες άγνωστες πτυχές της ιστορίας όσον αφορά τους Βασιλείς μας και την μασονία. Προτού όμως ξεκινήσω θέλω να τονίσω ότι αυτοί που υποστηρίζουν πως ορισμένοι Έλληνες Βασιλείς υπήρξαν μασόνοι υποστηρίζουν ότι μασόνοι υπήρξαν οι απαράμιλλοι ήρωες του 1821 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης & Γεώργιος Καραϊσκάκης καθώς και ο πρώτος μας κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας!

Τι είναι η Μασονία & ποια η δράση της στην Ελλάδα
Η μασονία είναι παρακλάδι ("δούρειος ίππος") του σιωνισμού για τους πλουσίους και τους πολιτικούς, μυστικιστική παραθρησκευτική οργάνωση με σημαντική οικονομική & πολιτική επιρροή. Μήτρα της η Αγγλία και παραδοσιακά προστάτες της οι εκάστοτε Βασιλείς της Αγγλίας και τιμητικά ο εκάστοτε Πάπας της Ρώμης.
Η μασονία εισήχθη στην Ελλάδα με την ένταξη των Επτανήσων στην Ελλάδα, οπού εκεί (στα Επτάνησα) υπήρχαν μασονικές στοές. Μέχρι το 1867 λειτουργούσαν στην τότε Ελλάδα κιόλας 7 στοές! Ωστόσο ο Βασιλεύς Γεώργιος Α΄ και το επίσημο κράτος δεν τους παραχώρησε καμία αναγνώριση. Αναγνωρίστηκαν όμως ως "ίδρυμα" ("Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος") επί της επαράτου Αβασίλευτης Δημοκρατίας με το ΠΔ της 21-1-1927. Επίσης το ΒΔ της 19-7-1949 και το ΒΔ της 23-12-1955 παρά τις αντιρρήσεις του Βασιλέως Παύλου Α΄. Έτσι δραστηριοποιούνται ανενόχλητα στην κοινωνία μας, για την προώθηση και εκπλήρωση των σκοπών τους.
Στόχος της μασονίας είναι η άλωση της κοινωνίας και η πολιτική και πολιτιστική ισοπέδωση των λαών της γης. Τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί και εντατικοποιηθεί η δράση της Μασο­νίας, λόγω της παθολογίας και ρευστότητας της πολιτικοκοινω­νικής καταστάσεως της χώρας μας. Αυτό αποτελεί πράγματι απειλή γιατί κύριος εχθρός της είναι η Ελληνορθοδοξία.

Έλληνες Βασιλείς και μασονία
Οι Έλληνες Βασιλείς προτιμούσαν την μέση οδό για την διατήρησή τους στον θρόνο γιατί, αν μη τι άλλο, γνώριζαν ότι ο Σιωνισμός όλο και επεκτείνεται και είναι μία ανερχόμενη δύναμη κατάκτησης του πλανήτη. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συγκρούστηκαν με συμφέροντα και καταστάσεις που απειλούσαν την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ελλάδος. Οι περιπτώσεις είναι πολλές τις οποίες αν θέλετε να δείτε πατήστε εδώ: ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ (1) & ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ (2).
Άλλο ανέχομαι τον σιωνισμό και την μασονία, άλλο συμμαχώ-υποτάσσομαι μαζί τους. Οι Έλληνες Βασιλείς τι μπορούσαν να κάνουν να σταματήσουν τον σιωνισμό;;; Τίποτε. Γι΄ αυτό και τον ανέχτηκαν.
Ουδείς Έλλην Βασιλεύς εντάχθηκε στην μασονία, εκτός από τον Βασιλιά Γεώργιο Β΄.
To 1924 o Γεώργιος Β΄ εγκαθίσταται στην Μεγάλη Βρετανία. Εκεί ο τότε Βασιλεύς της Αγγλίας Γεώργιος Ε΄ υποχρέωσε τον Γεώργιο να μυηθεί στην μασονία, γεγονός που έβρισκε κάθετα αντίθετο τον, έκπτωτο πλέον, Έλληνα Βασιλιά. Τελικά στις 16 Σεπτεμβρίου 1930 μυείται ως μέλος στην ειδική Βασιλική Στοά. Ο Γεώργιος, καθ΄ όσον διέμενε στην Αγγλία (1924-1935), επηρεάστηκε κατά πολύ από την αγγλική νοοτροπία και κουλτούρα, που ενίοτε καταντούσε στα όρια της υπερβολής. Ο χαρακτήρας του ερχόταν σε αντίθεση με εκείνον των αδελφών του, του Παύλου και του Αλεξάνδρου. Ωστόσο, η μασονική του ιδιότητα δεν έκανε τον Γεώργιο ανθέλληνα. Δεν υπήρξε ποτέ ενεργό μέλος της Βασιλικής Στοάς και το 1935 με την επάνοδό του στον θρόνο παραιτείται και φεύγει. Όμως στα πρακτικά της η μασονία γράφει πως υπήρξε μέλος μέχρι τον θάνατό του. Δηλαδή ο Γεώργιος υπήρξε μασόνος ύστερα από πίεση από τον Σεπτέμβριο του 1930 μέχρι τον Νοέμβριο του 1935.
Τον καιρό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου, οι μυστικές Αγγλικές Υπηρεσίες ήταν αυτές που φρόντισαν να κρατήσουν μακριά από την Ελλάδα τον ηρωικό Βασιλιά Γεώργιο Β΄ για να μην μπορεί η Ελλάδα να προβάλει τις διεκδικήσεις της (Κύπρος, Βόρεια Ήπειρος, Ρωμυλία) στην Διάσκεψη Ειρήνης. Αν ήταν μασόνος θα άφηνε την Ελλάδα και τους Έλληνες στην κατοχική μοίρα τους κοιτώντας την πάρτι του. Όμως δεν το έκανε αυτό. Από χώρα σε χώρα για να ζητήσει βοήθεια για την Ελλάδα όπως ο Παύλος και η Φρειδερίκη, στα σχέδια των δήθεν συμμάχων για συντριβή του Άξονα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα από την Μέση Ανατολή κοντά στους Έλληνες στρατιώτες.

Υπήρξε ο Βασιλεύς Παύλος Α΄ μασόνος;
Η απάντηση είναι όχι. Ο Διάδοχος Παύλος ως αρχηγός της ΕΟΝ (1937-1940) προσπάθησε να απαλλάξει τον προσκοπισμό από την μασονική επιρροή και τα κατάφερε. Στα ίδια βήματα κατευθύνθηκε και ο γιος του Κωνσταντίνος ΙΓ΄.
Μπορεί ο Παύλος ως Βασιλεύς τώρα να υπέγραψε τα ΒΔ της 19-7-49 & της 23-12-55 που αναγνώριζαν την μασονία ως "φιλανθρωπικό ίδρυμα" αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήταν μασόνος. Το διάταγμα της 19-7-49 το εισήγαγε ο Κων/νος Καραμανλής, το ψήφισε η Βουλή και ο Βασιλεύς, παρά τις αντιρρήσεις του, το υπέγραψε. Όταν ξέσπασε θύελλα από την Ιερά Σύνοδο για το "μασονικό διάταγμα του 1949" ο Παύλος πήρε το μέρος της Ιεράς Συνόδου και τόνισε στον Καραμανλή να το αποσύρει, πράγμα που έκανε!
Όμως ο Καραμανλής που επεβλήθη ως πρωθυπουργός από την CIA & την αμερικάνικη πρεσβεία έφερε μετά από 2 μήνες άμα τη αναλήψει του ως πρωθυπουργός, νέο διάταγμα, το οποίο και πάλι αναγκάστηκε ο Παύλος να υπογράψει.
Ιδού το ΦΕΚ-ντροπή:
Οι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Βασιλέως Παύλου όπως ήταν ο πρωθιερέας των Ανακτόρων, μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος, μακαριστός Ιερώνυμος χαρακτηρίζει τον αείμνηστο Βασιλέα ως λάτρη του Θεού!!!
Έγραψε και ένα εκπληκτικό άρθρο που, όποιος το διαβάσει θα εντυπωσιαστεί. Θα εντυπωσιάσει κάθε Έλληνα ότι οι Βασιλείς νήστευαν όλην την Μ. Τεσσαρακοστή, ότι γνώριζε απ΄ έξω τις ευχές ιερών ακολουθιών (όπως του Μεγάλου Αποδείπνου), ότι με ευλάβεια και μετ΄ εξομολογήσεως προσερχόταν στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας για να πάρει το Σώμα και το Αίμα του ΧΡΙΣΤΟΥ, ότι φρόντισε να επανιδρυθεί και επαναλειτουργήσει το Παρεκκλήσιο των Ανακτόρων που είχε δημιουργήσει η γιαγιά του Βασίλισσα Όλγα προς τιμήν της Ανάστασης του Κυρίου. Αν αυτά δεν επαρκούν για να καταδείξουν ότι ο Παύλος δεν ήταν μασόνος τότε ευθύνεται η καχυποψία πολλών...
Αυτά δεν τα λένε αλλά κάποτε πρέπει να μαθευτούν, να γίνουν γνωστά. Και όλη αυτή η θρησκευτική ευλάβεια φρόντισε ο Παύλος να την μεταλαμπαδεύσει στα 3 υπέροχα παιδιά του: την Σοφία, τον Κωνσταντίνο και την Ειρήνη.
Όμως ο Κωνσταντίνος έγινε το μοιραίο πρόσωπο για την Βασιλευομένη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος που κατακρίθηκε, υβρίσθηκε και εξαπατήθηκε όσο κανένας άλλος αρχηγός κράτους!

Τι αποκαλύπτει ο ιστορικός Κων/νος Πλεύρης
Το κείμενο προέρχεται από τον "Εθνικό Αγωνιστή" (βλέπε προφίλ facebook). Δίνει μία άλλη όψη της δημοκρατίας και δείχνει την προσπάθεια του Μεταξά να καταργήσει την μασονία. Διαβάστε:
Κ. Πλεύρης αποκαλύπτει στιχομυθία (Μάιος 1937) του Μεταξά με το στενότατο φίλο και συυνεργάτη του Κ. Μανιαδάκη, στην οποία αναφέρθηκε στη συνάντηση εκείνη, αλλά και παρέθεσε τις σκέψεις του για τον τεκτονισμό και το σιωνισμό: 
«Η δημοκρατία εμποδίζει τη δημιουργία ισχυρού στρατού, προϋποθέσεως για την αναγέννησι της Αυτοκρατορίας, αφού με τις "ισότητες" και τις "ελευθερίες" εξουδετερώνει τις αξίες, όπως η πειθαρχία, η ιεραρχία, η οργάνωσι η τάξι, ή δύναμι. Η διακήρυξι "ελευθερία, ισότητα και αδελφότητα" είναι η μασονική τριλογία της γαλλικής επαναστάσεως του 1789. Οι τέκτονες είναι πίσω από τη δημοκρατία και εξυπηρετούν τα σκοτεινά σχέδια για παγκόσμια επικράτησι του σιωνισμού. Ο διεθνής εβραϊσμός δεν επιθυμεί να συγκροτηθή ισχυρό ελληνικό κράτος και οι μασόνοι είναι εθνικοί εχθροί της Ελλάδος. Ο διάδοχος είχε διατάξει εμένα να γίνω μέλος τους, για να παρακολουθώ τη δράσι τους, προς παντός στο Μακεδονικό. Έγινα τέκτονας και έπαιξα το ρόλο μου. Φυσικά, αργότερα τα παράτησα και ωφέλησα πολύ τη χώρα μου με τρόπο που δεν πρόκειται να γίνη ποτέ γνωστός. Και τώρα θα εφαρμόσουμε σχέδια παρακολουθήσεώς τους. Κτύπησέ τους. Έμμεσα. Πλάγια. Χωρίς να εμφανίζεται σαν επίσημη πολιτική. Επίσης, να προετοιμάσης τη διάλυση των (παραμασονικών) Χ.Ε.Ν. και προσκόπων. Θα πραγματοποιηθή όταν θα σου πω και για λόγους που εγώ γνωρίζω...» 
Αποχωρεί οριστικά το 1922 και το 1937 διαλύει τους προθαλάμους και τα παρακλάδια του τεκτονισμού, αλλά δεν κλείνει τη Μεγάλη Στοά, ύστερα από παράκληση του Γεωργίου Β’ «διά να μη δυσαρεστηθή ο Βασιλεύς της Αγγλίας» (ο οποίος υποχρέωσε τον Γεώργιο Β’ να γίνει μέλος της ειδικής Βασιλικής Στοάς) περιοριζόμενος να απαγορεύσει στους αξιωματικούς να γίνονται τέκτονες!!!"

Πηγές:
* Έγγραφο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας "king george.pdf".
* Περιοδικόν "Εικόνες", κείμενο του π. Ιερωνύμου Κοτσώνη δημοσιευθέν το 1965.
* ΦΕΚ 23-12-1955
* Ιστορία & Βλέψεις του Σιωνισμού, Κων/νου Μπαρμπή.
* Κείμενο του Κων/νου Πλεύρη.

Δεν μου αρέσει που ο Γεώργιος Β΄ υπήρξε μασόνος αλλά προηγείται η αλήθεια και επειδή ως Βασιλόφρων δεν έχω πρόβλημα και κόμπλεξ με την αλήθεια σας την καταθέτω.

10 σχόλια:

  1. Εθνικός Αγωνιστής: Oταν είπαν στον Φρανθίσκο Φράνκο ότι ο Χουάν Κάρολος ήθελε να παντρευτεί την τότε Πριγκίπισσα Σοφία της Ελλάδας, πρωτότοκη κόρη των Βασιλέων Παύλου και Φρειδερίκης, είπε: "δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει την κόρη ενός Μασόνου" .
    Τελικά όμως επαληθεύτηκε το "Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τύφλα να 'χει ο πεθερός" ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εθνικός Αγωνιστής: Μόνο ο Κωνσταντίνος ΙΓ' ήταν πραγματικά αποστασιοποιημένος από όλα αυτά , γι'αυτό και φρόντισαν να τον βγάλουν απο την μέση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να καταλάβετε κάποια στιγμή ότι η καταγωγή ενός Βασιλιά και το θρήσκευμά του, δεν παίζει καθοριστικό ρόλο στον Θεσμό της Βασιλείας (αρκεί να είναι Φιλέλληνας). Αφού ο Βασιλιάς είναι "διακοσμητικός".
    Με αλλα λόγια δεν μας ενδιαφέρει τι έκανε κάθε Βασιλιάς στην Ελλάδα !!! Αυτό που μας ενδιαφέρει ειναι να αποδειξουμε οτι ειναι το ιδανικό πολίτευμα και να το τεκμηριώσουμε !!!
    Όταν ο Βασιλιάς δεν διορίζεται απο την Βουλή όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλα είναι ένας σταθερός θεσμός για τον Λαό τότε είναι και μια σταθερή αντικειμενική και εθνικη αποψη.
    Είναι αυτονόητο ότι όταν το κοινό καλό ταυτίζεται με το ατομικό προοδεύει !!!
    ΜΟΝΟ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ. ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΩΝ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
    Σκεφτείτε πόσοι ξένοι φιλέλληνες θυσιάστηκαν για την Ελλάδα μας , που σήμερα κάποιοι Χρυσαυγίτες θα τους αντιμετώπιζαν ρατσιστικά !!! (Λουδοβίκος Α΄ της Βαυαρίας, Όθων-Φρειδερίκος-Λουδοβίκος, Λόρδος Βύρων,Ρίτσαρντ Τσωρτς, Κάρολος Φαβιέρος, Βιντσέντζο Γκαλλίνα, Δούκισσα της Πλακεντίας, Παύλος Μαρία Βοναπάρτης, Βικτόρ Ουγκό κτλ... κτλ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου, ουδέποτε ο Βασιλεύς δεν υπήρξε διακοσμητικός στα ελληνικά πράγματα. ΣΑΦΩΣ και ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ τι έπραξε ο κάθε Βασιλέας. Ξεκινάτε τον συλλογισμό σας από σαθρή βάση με αποτέλεσμα να σας είναι τουλάχιστον αδύνατον να τεκμηριώσετε πως η βασιλεία είναι ικανό πολίτευμα και θεσμός που μπορεί να υπηρετεί τον λαό... τον άνθρωπο, ως εκ τούτου? την χώρα! Δεν ειναι αυτονόητο τίποτε. Ούτε στη Δημοκρατία, ούτε στην Τυραννία ούτε και σε καμία άλλη παραλλαγή του οποιουδήποτε συστήματος διακυβέρνησης κι αν σκεφτείτε! Απο που κι ως που ένας Βασιλεύς εγγυάται την Δικαιοσύνη κι ενσαρκώνει ένα ολόκληρο έθνος? Μην λησμονείτε πως ο κι ο χειρότερος ακόμη δολοφόνος είναι ικανός για μία καλή πράξη και οφείλουμε να του την αναγνωρίσουμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως έπαψε πια να είναι δολοφόνος, άρα κι επικίνδυνος!

      Η τελευταία σας παράγραφος δεν έχει καμία σχέση με όλα τα προηγούμενα και συμφωνούμε σε αυτήν. Καλό όμως θα είναι να μελετήσετε τα έργα και τις ημέρες του κάθε ενός Βασιλέα της Ελλάδος με ιδιαίτερη προσοχή για να δείτε τι έπραξε ο καθένας, πως το έπραξε και γιατί. Επίσης θα δείτε πως οφέλησε τον λαό και την χώρα ο κάθε ένας από αυτούς ξεχωριστά ως "ενσαρκωτής του Έθνους" ή ως "εγγυητής της Δικαιοσύνης"...

      Δίχως καμία αμφιβολία, υπήρξαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν φωτισμένοι ηγεμόνες με αγάπη για την πατρίδα και τον λαό τους! Η Ελλάς, δεν στάθηκε τυχερή ούτε καν σε αυτό!

      Διαγραφή
  4. Εθνικός Αγωνιστής: Για την Ιστορία να πούμε ότι οι εν Ελλάδι Μασονικές Στοές νομιμοποιήθηκαν την 19/07/1949 με απόφαση του Βασιλέως Παύλου Β', την οποία εκτός απο τον Βασιλέα υπέγραψε και ώς υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας ο Κ.Καραμανλής !!! Η απόφαση αυτή ανακλήθηκε ύστερα απο σφοδρή αντίδραση της Εκκλησίας την 23/12/1949.
    Η Μασονία ξανανομιμοποιήθηκε επι Παύλου Β' , με πρωθηπουργό αυτή τη φορά τον Κ.Καραμανλή την 23/12/1955.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εθνικός Αγωνιστής: Και ο πρίγκιπας Ανδρέας ήταν Μασόνος, μέλος της Στοάς Ησίοδος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οἰ Ἕλληνες Τέκτονες ἦσαν πάντοτε πατριῶται καὶ εὐλαβεῖς Χριστιανοί. Ὑπάρχουν ὅλα τὰ ἐπιβεβαιωμένα στοιχεῖα ἐντὸς τῶν ἀρχείων τῆς Μεγ.Στοᾶς καὶ δύνασθε νὰ δεῖτε ποίοι ἦσαν ἐπιφανεῖς Τέκτονες. Ἐπίσης ὁ Ἐλευθεροτεκτονισμὸς δὲν εἶναι θρησκεία καὶ οὐδεμίαν σχέσιν ἔχει μὲ τὸν Σιωνισμόν.Ὁ ἰσχυρισμὸς περὶ ἀναμείξεως τῶν τεκτόνων μετὰ τῆς πολιτικῆς καὶ μάλιστα μὲ τὸν Σιωνισμόν εἶναι παντελῶς ἀνυπόστατος ἀλλὰ ἐπικράτησε μὲ τὰς χιλιάδες συνωμοσιολογικὰς συκοφαντίας. Σχετικῶς μὲ τὴν τεκτονικὴν ἰδιότητα τοῦ ἀειμνήστου Βασιλέως Γεωργίου Β' περιποιεῖ μεγάλην τιμήν ἡ ἰδιότης του καθὼς ἐγένετο Μέλος μιᾶς τετιμημένης ἑταιρίας τῆς ὁποίας Μ¨ελη ὑπῆρξαν οἱ μεγαλύτεροι προστάται τῆς ἐλευθερίας ,τῆς ἱσότητος καὶ τοῦ ἀνθρωπισμοῦ. Εἶναι ὀρθὸν νὰ κοιτάξετε ποίοι ἦσαν Μέλη διὰ νὰ βεβαιωθεῖτε περὶ τῆς πραγματικότητος καὶ νὰ μὴν εἶστε πεπλανημένοι. Παρατηρήστε ποίοι ἦσαν οἱ ἀνθέλληνες καὶ οἱ καταστροφεῖς τοῦ ἔθνους. Μεταξύ των οὐδεὶς ὑπῆρξε Τέκτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Λόρδος Βύρων τον οποίο εντάσσεις μέσα στους Φιλέλληνες, ήταν τέκτων. Ψάξε τις πηγές για να το επιβεβαιώσεις. Επίσης, δημοσιεύεις μία στιχομυθία από ένα βιβλίο του Κ. Πλεύρη, χωρίς να παραθέσεις μία πρωτότυπη πηγή. Ήταν μπροστά ο κ. Πλεύρης και τα άκουσε όλα αυτα; Τα διάβασε κάπου;

    Γράφεις ότι ο Γεώργιος Β' δέχτηκε πίεση από τον Γεώργιο Ε' για να μυηθεί στον Τεκτονισμό. Δεν παραθέτεις, όμως, τις πηγές σου. Πώς ξέρεις ότι τον πίεσε; Στο βιβλίο του καθηγητή Κρητικού που υπάρχει στη βιβλιογραφία σου, αναφέρεται ότι ο Γεώργιος Β' ζήτησε ο ίδιος να μυηθεί στον Τεκτονισμό. Και μάλιστα παραθέτει και την ίδια την επιστολή του Γεωργίου.

    Τέλος, ο Πάπας Ρώμης όχι μόνο δεν είναι ''τιμητικά προστάτης του Τεκτονισμού", όπως γράφεις, αλλά φανατικός πολέμιός του. Διάβασε λίγη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Βασιλεία ως πολίτευμα δεν προσδιορίζει την ελεγκτική αρχή, που ελέγχει την σωστή εκπλήρωση των καθηκόντων. Ποιος ελέγχει άραγε το Βασιλιά ότι εκπληρώνει σωστά τα καθήκοντα του; Ο Θεός; Η Βασιλεία ως πολίτευμα έχει νόημα μόνο εφόσον αναδεικνύει τον πραγματικά αξιότερο και όχι τον κληρονομικά διάδοχο. Ο πραγματικά αξιότερος όμως μπορεί να αναδειχθεί μόνο από συγκρουσιακές διαδικασίες όπως γινόταν επί εποχής Ρώμης και Βυζαντίου. Όπου όταν υπήρχε ανάξιος βασιλιάς, συχνά (αλλά όχι πάντα) ανατρεπόταν. Είμαστε όμως έτοιμοι να γυρίσουμε σε εκείνη την περίοδο; Δηλαδή να αναδεικνύουμε τον εκάστοτε βασιλιά με πραξικοπήματα (διότι περί αυτού πρόκειται). Θεωρώ πώς όχι, συνεπώς θα αναγκαστούμε να αποδεχθούμε ως ικανό κάποιον απλά και μόνο λόγω του επιθέτου του. Αυτό δε με βρίσκει προσωπικά σύμφωνο. Συνεπώς και παρά τις αδυναμίες του δημοκρατικού πολιτεύματος, δε θα θεωρήσω τη βασιλεία προτιμότερη. Αντίθετα η προεδρική (και όχι προεδρευομένη) δημοκρατία με απευθείας εκλογή δηλαδή του ανώτατου άρχοντα από το Λαό είναι μία κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει στην πράξη σε μία μοναρχία με ημερομηνία λήξης, χωρίς να υπάρχουν τρικλοποδιές από το κοινοβούλιο των "αρίστων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Σπύρος Μαρκεζίνης έγραψε στη Σύγχρονη Πολιτική Ιστορία της Ελλάδος ότι ο αείμνηστος Γεώργος Β' έγινε τέτκονας 33ου βαθμού στο εξωτερικό το Νοέμβριο του 1942. Επομένως ήταν λάθος η άποψη ότι υπήρχε μόνο 5 χρόνια τέκτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή