Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ (6)

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Κατόπιν αποφάσεως της τριμελούς Επιτροπής του παρόντος blog διαγράφηκε σχόλιο από το άρθρο μου "Β. Λεβέντης: "Καλώς εκτελέστηκαν οι Έξι"!" Το σχόλιο δεν είχε καμία ιστορική υπόσταση απλά ο σχολιαστής είναι βενιζελογενές στοιχείο που παρείσφρυσε στον ιστότοπό μας για να μας εξυβρίσει. Δεν είναι ούτε άξιο απάντησης αλλά πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στις μπούρδες περί διπλασιαστή Βενιζέλου και ήρωα Πλαστήρα κλπ.
Όποιος ξέρει ιστορία τα καταρρίπτει απ΄ ευθείας, αλλά θα δώσουμε αποστομωτική απάντηση στον "αγαπητό" σχολιαστή γιατί υποδείξεις και ύβρεις από αγράμματους-αστοιχείωτους ΔΕΝ ανέχομαι.

Ιδού το σχόλιο:
"Ποια νίκη στον Σαγγάριο ρε ανεγκέφαλοι και ποιός στρατηλάτης Κωνσταντίνος;;; Την Μεγάλη Ελλάδα την έκανε πράξη ο Βενιζέλος και ο Πλαστήρας με τις νικηφόρες μάχες και την διπλωματία.Ο στρατός είχε την δυνατότητα να απελευθερώσει τα παράλια της Μ.Ασίας όπως και έκανε. Τί δουλεια είχαν χιλιάδες κακόμοιροι στρατιώτες που πολεμούσαν 10 χρόνια να πάνε να καταλάβουν τα βάθη της Ανατολής;;; Ας είναι καλά ο Πλαστήρας που γλίτωσε την Ελλάδα τότε απο ένα νέο 1897 και τιμώρησε τους μισότρελους φασιστοεθνικιστές.
Υ.Γ. Το ''Δημοκρατικό'' τ'ι το θέλετε ρε γελοίοι. Δηλώνετε σφογγοκωλάριοι του βασιλέως και απο πάνω μας λέτε πως είστε και Δημοκράτες;;; Αλλα ξέχασα πως να μην είστε και βασιλόφρωνες αφου ως γνωστόν ο βασιλέας είναι ο αντιπρόσωπος του Κυρίου πάνω στην γή, είστε και κοτζάμ ελληνορθόδοξοι... Ο Κάρολος Μαρτέλος τί κάνει καλά είναι εκεί στο 8ο αιώνα που διανύετε;;;"

Απάντηση:
Τον χαρακτηρισμό "ανεγκέφαλοι" σου το επιστρέφουμε. Δεν λέμε αν ήταν σωστή η απόφαση για επίθεση στο Σαγγάριο. Ο Σαγγάριος είναι 50 χλμ έξω από την Άγκυρα. Αλλά αφού επελέγη, εάν νικούσαμε στον Σαγγάριο θα άνοιγε ο δρόμος για την Άγκυρα και θα καταλαμβάναμε την πόλη-στρατηγείο του Κεμάλ. Που θα πήγαινε ο Κεμάλ αν καταλαμβανόταν η Άγκυρα; Θα έχανε το κέντρο του. Αλλά ο κάματος των στρατευμάτων αλλά κυρίως Γαλλία & Ιταλία ενίσχυσαν τον Κεμάλ. Υπάρχουν πάντα οι προδότες και κυρίως βρίσκονται στον χώρο τον οποίον ανήκεις. Και ιδού οι πρωταίτιοι και υπαίτιοι της μικρασιατικής καταστροφής:
* Μεγάλες Δυνάμεις: Αγγλία, Γαλλία, Σοβιετικό κράτος, Ιταλία με το υποκριτικό τους προσωπείο. Αποκλειστικός στόχος τους: να κερδίσει χρόνο ο Κεμάλ.
* Άμυνα Β΄ αποτελούμενη από 200 αξιωματικούς υπό τον Κονδύλη με σκοπό την εκδίωξη του Βασιλέως Κωνσταντίνου. Χρηματοδότες: ο Ελ. Βενιζέλος το εν Λονδίνω Κέντρο των Φιλελευθέρων και ο Εμμανουήλ Μπενάκης, συγγενής του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Αποτέλεσμα: λιποταξία φιλοβενιζελικών στρατιωτών, καταρράκωση του μετώπου,
* Ελευθέριος Βενιζέλος που χρηματοδοτούσε την Άμυνα Β΄ και προσπάθησε να σαμποτάρει κάθε προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για χρηματοδότηση του μετώπου.
* ΚΚΕ με τα αντιπολεμικά και αντεθνικά συνθήματά τους στους στρατιώτες όπως "Πετάξτε τα όπλα και λιποτακτήστε". Το ΚΚΕ στήριζε η εφημερίδα "Αβάντι" του Εβραίου Αβραάμ Μπεναρόγια και μέσω αυτής έγραφε τα προπαγανδιστικά της μηνύματα!
* Βενιζελικοί αξιωματικοί λιποτακτούσαν και άλλοι υποχωρούσαν. Ο Πλαστήρας π.χ. περιφερόταν από μονάδα σε μονάδα για να ασκήσει αμυνίτικη προπαγάνδα ("Μην πολεμάτε γι΄ αυτόν τον Βασιλιά", "Γυρίστε πίσω στην Αθήνα") και συντάσσονται πρωτόκολλα στασιαστικού περιεχομένου που κάνουν τον γύρο των Συνταγμάτων και υπογράφονται από βενιζελικούς αξιωματικούς. Κέντρο τους η Σμύρνη.
* Πτολεμαίος Σαρηγιάννης. Βενιζελικός αξιωματικός του οποίου οι συμβουλές και η επιμονή του και το διπλωματικό αδιέξοδο του Λονδίνου, παρέσυραν την Κυβέρνηση και οδήγησαν στην αποτυχημένη επίθεση του Μαρτίου του 1921, όπου ο Ελληνικός στρατός είχε απώλειες 5.000 νεκρούς αγνοούμενους και τραυματίες και το ηθικό των Κεμαλιστών ανέβηκε χάρις την νίκη αυτή. Διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο και στην επίθεση προς την Κιουτάχεια και το Εσκή Σεχίρ, αλλά κυρίως και στην τελική μοιραία προέλαση προς την Άγκυρα. Στο πολεμικό συμβούλιο της Κιουτάχειας, ο Σαρηγιάννης υποστήριξε με θέρμη την προέλαση προς την Άγκυρα, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ο Κεμάλ είχε ήδη συντριβεί και η νίκη ήταν εξασφαλισμένη. Ο Σαρηγιάννης αποστρατεύθηκε έξι μήνες (πολύ αργά πλέον) πριν την Μικρασιατική Καταστροφή.
Η Μικρασιατική Καταστροφή είναι απότοκος των βενιζελικών επιλογών με αποτέλεσμα οι μετανοεμβριανές κυβερνήσεις να παγιδευθούν σε μη επιτεύξιμες λύσεις. Ούτε ανεξάρτητο Ιωνικό κράτος υπήρχε δυνατότητα να συγκροτηθεί όπως ήθελαν οι Μεγάλες Δυνάμεις και ορισμένα στελέχη του "Κόμματος των Φιλελευθέρων", ούτε να επιστρέψουν οι στρατιώτες από το Μέτωπο όπως λανθασμένα υποστήριξε η "Ηνωμένη Αντιπολίτευσις" υπό τον Δ. Γούναρη (ο οποίος το μετάνιωσε) πράγμα το οποίο θα οδηγούσε σε αντίποινα των Τούρκων εις βάρος του εν Μικρά Ασία Ελληνικού πληθυσμού με αποτέλεσμα μία διαφορετικής μορφής μικρασιατική καταστροφή. Εάν οι Έλληνες ήταν ενωμένοι, θα είχαμε πετύχει περισσότερα.

Τώρα θυμήθηκες τους Στρατιώτες. Τους Έλληνες στρατιώτες στην Ουκρανία κατά των μπολσεβίκων τους ξέχασες;;; Βλέπω έχεις και επιλεκτική μνήμη.
Ο Πλαστήρας λιποτάκτησε! Οι Τούρκοι διασπούν τις γραμμές μας στο Αφιόν-Καραχισάρ, εκμεταλλεύτηκαν το ρήγμα, επικράτησαν στις μάχες της Κιουτάχειας και του Ντουμλού Μπουνάρ, ο Πλαστήρας και ο Γονατάς εγκατέλειψαν τις θέσεις τους αντί να συμμορφωθούν προς τις διαταγές των ανωτέρων τους, το μέτωπο κομματιάστηκε, το μεγαλύτερο μέρος του Στρατού μας αιχμαλωτίστηκε, οι μονάδες των 2 προαναφερομένων Συνταγματαρχών διαφεύγουν στην Χίο και την Μυτιλήνη και, σχεδόν ακέραιες, και ετοίμαζαν για το κίνημα τους. Που το ετοίμαζαν από καιρό.
Το ξέρεις αυτό;;;
Ξέρεις επίσης ότι Συνθήκη των Σεβρών υπογράφηκε μεν, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ;;; Γνωρίζεις ότι τα Συντάγματα των κρατών προβλέπουν ότι μία συνθήκη για να ισχύει πρέπει να υπερψηφιστεί από το οικείο Κοινοβούλιο; Το ξέρεις ότι η Ελληνική Βουλή (των "Λαζάρων") δεν κλήθηκε να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει την Συνθήκη αυτή; Για ποια Μεγάλη Ελλάδα μιλάς;;; Ο Βενιζέλος από που διπλασίασε την Ελλάδα;;; Από τα σαλόνια; Την Ελλάδα την διπλασίασε ο Στρατηλάτης Κωνσταντίνος στο πεδίο της μάχης.

Αφού μνημόνευσες και το 1897 θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αν δεν ήταν ο Βασιλεύς Γεώργιος Α΄ να πείσει στον Τσάρο Νικόλαο Β΄ να μεσολαβήσει στον Σουλτάνο, οι Οθωμανοί θα έμπαιναν στην Αθήνα και θα "παιζόταν" αν θα υπήρχε Ελληνικό κράτος μετέπειτα. Πάλι ένας Βασιλιάς έσωσε την Ελλάδα από βέβαιο χαμό που την οδηγούσαν οι Μεγάλες Δυνάμεις, είτε θέλεις να το χωνέψεις, είτε όχι.

Εσύ δεν ξέρεις τι σημαίνει "Δημοκρατία" θα μας κατηγορήσεις ότι δεν είμαστε Δημοκράτες κιόλας; Και δείγμα δημοκρατίας είναι ότι: ενώ μπορούσαμε άνετα να διαγράψουμε το σχόλιο σου, αφιερώνουμε ειδικό άρθρο για να σε απαντήσουμε αλλά και να δει ο κόσμος το ποιόν των κατηγόρων και των υβριστών μας! Γι΄ αυτό να μην κάνεις υποδείξεις. Και αν θέλεις να απαντήσεις και θέλω πολύ να απαντήσεις, να το κάνεις με επιχειρήματα γιατί αυτό το σχόλιο σου είναι άξιο γελώτων.

Εμείς είμεθα Ελληνορθόδοξοι και το υπερηφανευόμεθα. Τι θα είμαστε Τούρκοι;;; Εσύ κοίταξε να μάθεις ιστορία και να μη μας πλασάρεις βενιζελικές ασυναρτησίες ως ιστορία. 
Μείνε εσύ με τον Παπούλια σου και τον Βενιζέλο σου. Τώρα όμως που θα έρθει το χαράτσι και τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός σου να πας στον Παπούλια να σου δανείσει χρήματα. Είχε δανείσει και τον Ανδρέα Παπανδρέου για την ροζ βίλα της Μιμής στην Εκάλη.
Για τον Μαρτέλος δεν ξέρω, ξέρω όμως ότι φοράς παρωπίδες και δεν μπορείς να αντιληφθείς την πραγματικότητα. Συνέχισε να μασουλάς το γλυκό σου κουτόχουρτο.
ΚΑΛΟ ΞΥΠΝΗΜΑ.

1 σχόλιο:

  1. Εθνικός Αγωνιστής : Δεν έχω κάτι να προσθέσω !!! ;-) Μπράβο στους Διαχειριστές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή