Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΛΟΙ:

Προλογίζει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".
Στο mail μου ήρθε μία επιστολή από έναν μαθητή, του οποίου το όνομα για ευνόητους λόγους δεν θα γραφεί, με θέμα "ΤΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΩ;" Ο μαθητής μας ζητά να δημοσιευθεί η επιστολή του και κατόπιν αποφάσεως της τριμελούς επιτροπής του blog μας αποφασίσαμε να την δημοσιεύσουμε. Του ανταποκριθήκαμε θετικά και μου την συνέταξε κατάλληλα. Είναι συνταρακτική και αποκαλυπτική. Ένας 18χρονος μαθητής μιλά για το Πολυτεχνείο. Ας διαβάσουμε την επιστολή του. Αξίζει! 

Επιστολή προς το "Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα" μαθητή της Γ΄ Λυκείου 
Ευχαριστώ κατ΄ αρχήν το blog αυτό με την ονομασία "Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα" για την ευκαιρία που μου δίνει να ακουστεί γραπτώς η φωνή ενός 18χρονου μαθητή της Γ΄ Λυκείου μέσω μίας επιστολής την οποία ζητώ να δημοσιεύσει αν φυσικά μπορεί και θέλει.
Με αφορμή την 40η επέτειο από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, σ΄ αυτήν την επιστολή γνωστοποιώ τις απόψεις μου- διαφορετικές ούσες από το επίσημο κράτος. Οι απόψεις αυτές δεν είναι αρεστές και στα σχολεία που υποτίθεται πως "καλλιεργούν την δημοκρατία, τον πολιτισμό και τον διάλογο". Σε βαφτίζουν φασίστα, οι βαθμοί του τετραμήνου είναι χαμηλότεροι και είσαι στο μάτι ορισμένων καθηγητών...
Πιστεύω στην Δημοκρατία, αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία κατ΄ επίφαση Δημοκρατία όπως αντιλαμβάνομαι. Στο όνομά της εκδιώκονται άνθρωποι μη αρεστοί στο υφιστάμενο καθεστώς, γίνονται τα μεγαλύτερα  εγκλήματα σε βάρος της χώρας και του λαού βαφτιζόμενα ως "σωτηρία" και επιβάλλονται μέτρα επί μέτρων και φόροι επί φόρων. όμως, θεωρώ, ότι δύναμη της δημοκρατίας είναι να ακούει όλες τις απόψεις, είτε μας συμφέρουν, είτε όχι. Προϋπόθεση της Δημοκρατίας, είναι η ελευθερία, η πολυφωνία και να καρποφορήσει χρειάζεται ευθύνη και συνειδητοποίηση, πράγμα που αποδεικνύει ότι δεν έχει, όλο και καθημερινά, το πολίτευμά μας.
Ως μαθητής γαλουχήθηκα από το σχολείο (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) για το Πολυτεχνείο. Έμαθα πως, η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε η "η καθολική αντίσταση των νέων απέναντι στην παπαδοπουλική τυραννία", ότι ο λαός "ο λαός ξεσπάθωσε και επαναστάτησε αφού υπέφερε επί 6 χρόνια κάτω από τον δικτατορικό ζυγό" και διοργανώνονται πομπώδεις εκδηλώσεις για το συγκεκριμένο γεγονός. Όμως πρέπει να ακουστεί και η άλλη άποψη γιατί ένα νόμισμα έχει δύο όψεις.
Τα σχολεία, μαθητές και καθηγητές, εορτάζουν την "ηρωική" γενιά του Πολυτεχνείου. Αυτή η γενιά όμως εξαθλιώνει σήμερα με τα κοινωνιοκτόνα μέτρα της τον λαό και κάθε φτωχή και μικρομεσαία ελληνική οικογένεια. Αυτή η γενιά στερεί το ρεύμα και την θέρμανση από χιλιάδες πολίτες που θα περάσουν φέτος έναν εφιαλτικό χειμώνα. Αυτή η γενιά είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα της Siemens, του Χρηματιστηρίου, της Αριάδνης, του Κοσκωτά, των υποβρυχίων και άλλων αναρίθμητων. Εξαιτίας αυτής της γενιάς δεν θα έχω εγώ και η γενιά μου ένα καλύτερο μέλλον. Αυτή η γενιά εξωθεί με τα μέτρα της χιλιάδες συνομιλήκους μου στην οδό της μετανάστευσης! Αυτή η γενιά καταδικάζει τις επόμενες γενιές σε πενία και υπέρογκα χρέη! Να γιορτάσω, λοιπόν ,τι; ΤΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΩ;!;!;
Είναι γνωστά πλέον ότι οι επικεφαλής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου υπήρξαν άνθρωποι που είχαν συνεχή επαφή και σχέση με την αμερικανική πρεσβεία (Δαμανάκη, Λαλιώτης, Τζουμάκας). Γιατί δεν μας λένε ότι ενώ η κ. Δαμανάκη φώναζε από το ραδιόφωνο "Αδέλφια μας στρατιώτες", άλλοι φοιτητές έξω φώναζαν "μπάτσοι, φαντάροι θα σας σκίσουμε". Ε; Γιατί δεν μας λένε ότι κάποιοι φοιτητές έβαφαν τα ρούχα τους κόκκινα για να δείξουν ότι έπεσε αίμα (!); Γιατί δεν μας λέμε για εκείνον που πετούσε πατάτες με ξυραφάκια εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άσχημα πολλοί αστυνομικοί; Γιατί δεν μας λένε ότι στην εκκένωση του Πολυτεχνείου συμμετείχαν 1000 κομάντος του αμερικανικού στρατού τα οποία έγιναν κύριοι της κατάστασης; Γιατί δεν μας λένε ότι ο Παπαδόπουλος ετοίμαζε εκλογές τον Φεβρουάριο του 1974, γεγονός που μας επανέφερε σε ομαλότερο δημοκρατικό, πολιτικό βίο;
Να γιορτάσω τι; Την γενιά που μας κατέστρεψε; Την γενιά της μίζας και των σκανδάλων; Ο εορτασμός της αποτελεί κατάλοιπο παραλογής και προσβολή της ιστορικής μνήμης και του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού που υποφέρει από την "γενιά του Πολυτεχνείου". Μπολιάζουν τις συνειδήσεις των μαθητών και συμμαθητών μου με-συγχωρήστε με-μπαρούφες και ανοησίες. Η δημοκρατία, η ελευθερία, τα δικαιώματα ήταν η επίφαση του επιτελείου των εξεγερμένων (που πίστεψαν πολλοί), όμως το ρεζουμέ ήρθε μετά...
Για μένα το Πολυτεχνείο αποτελεί την απαρχή της αντίστροφης μέτρησης για την Ελλάδα και τον λαό. Άποψη. Μακάρι να βγω ψεύτης, τα γεγονότα όμως δεν με διαψεύδουν δυστυχώς.

Σχόλιο ΔΕΡ
Το Πολυτεχνείο από την οπτική γωνία ενός 18χρονου. Που, φέτος, αγωνίζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις και θα κληθεί να δώσει τον σκληρό αγώνα για τα προς το ζην. Αυτά τα λόγια είναι ΛΟΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ. Η γλαφυρότητα του κειμένου αυτό δείχνει. Εμείς ευχόμεθα στον 18χρονο "Καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία στις προσπάθειές του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου