Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΒ΄ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΑ;

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, γνωστός για τις αντεθνικές του πράξεις στην Κρήτη, υπήρξε ο παράκλητος του "Στρατιωτικού Συνδέσμου" μετά το στρατιωτικό κίνημα του τελευταίου στο Γουδί. Ο Βενιζέλος με την ρητορική του δεινότητα έπεισε ξεγελώντας τον Βασιλέα Γεώργιο Α΄ για τις προθέσεις του και διορίσθηκε πρωθυπουργός. Πίεσε τον Γεώργιο να προβεί σε αντισυνταγματική κίνηση: να διαλύσει την Βουλή και να προχωρήσει σε εκλογές. Τα αντιβενιζελικά κόμματα (Ράλλης, Μαυρομιχάλης, Θεοτόκης) ως ένδειξη διαμαρτυρίας απείχαν και ο εβραιοκρητικής καταγωγής πρωθυπουργός νίκησε άνετα και με μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές του 1912.

Το έργο του Βενιζέλου την διετία 1910-12
Ο Βενιζέλος την διετία 1910-1912 προχώρησε σε αναθεώρηση του Συντάγματος (Σύνταγμα 1911), καθιέρωσε την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα εργοστάσια, αναδιοργάνωσε την τοπική αυτοδιοίκηση, τεμάχισε τεράστιες εκτάσεις στη Θεσσαλία μοιράζοντας αυτές σε 4.000 οικογένειες, βελτίωσε την απονομή δικαιοσύνης, αναμόρφωσε το φορολογικό σύστημα, έλαβε αξιόλογα μέτρα για την παγίωση της δημοσίας τάξεως και της αγροτικής ασφάλειας, υπέρ της εργατικής τάξης καθώς και στον τομέα των γυναικείων δικαιωμάτων. Συνολικά την διετία 1910-12 ψηφίστηκαν 337 νόμοι!
Αυτά τα μέτρα έκαναν δημοφιλέστατο τον Ελ. Βενιζέλο και σιγά-σιγά ξεχάστηκε ο αντεθνικός ρόλος του στην Κρήτη, με εξαίρεση την Κρητική εξέγερση του 1896.
Αυτή είναι η μία πλευρά του Βενιζέλου, η μεταρρυθμιστική, η άλλη όμως που την βίωσε ο Ελληνισμός στο πετσί του, ιδίως αυτός της Μικράς Ασίας και του Πόντου που τον ξερίζωσε μετά από 3.500 χρόνια ελληνικής ιστορίας στα εκεί εδάφη, ήταν ο συνηθέστερος εαυτός του.

Η Γαλλία χρηματοδότης εκστρατείας κατά της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας
Στα σκοτεινά χρόνια 1915-1917: Τον Δεκέμβριο του 1915 η Γαλλία, διά του πρωθυπουργού της Αριστείδη Μπριάν έστειλε στον Γάλλο πρεσβευτή στην Αθήνα το ποσό των 350.000 Γαλλικών φράγκων «για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία του Ελευθερίου Βενιζέλου κατά της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας». Στις 29 Δεκεμβρίου εμβαζόταν το ποσό των 7.000.000 Γαλλικών φράγκων, προερχόμενο από τον μεγαλέμπορο όπλων και πετρελαιά σερ Μπάζιλ Ζαχάροφ (Εβραίος μεν, αλλά δεν μας ενδιαφέρει για την ώρα...), το οποίο προοριζόταν «για την άσκηση συμμαχικής προπαγάνδας στην Ελλάδα», με διαχειριστή φυσικά τον ψευτοΕθνάρχη... Ποιον άλλον περιμένατε;  Και ο επιτετραμμένος της Γαλλικής κυβέρνησης στην Αθήνα Ανρί Τιρό μεταφέρει στο Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών την την... απειλή του Βενιζέλου: «Είμαι έτοιμος να ξεσηκώσω τρομερή επανάσταση στην Αθήνα για να συντρίψω τον Βασιλιά»... Αυτός ήταν ο Βενιζέλος, ο παρανοϊκός, αρχομανής και ψυχοπαθής πολιτικός «πατέρας» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!

Βενιζελικές διαδηλώσεις αξίας 10.000 φράγκων...
Στα σκοτεινά χρόνια 1915-1917: Στις 11 Απριλίου 1916 ο Τιρό τηλεγραφεί από την Αθήνα στο Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών: «Οι πρόσφατες διαδηλώσεις των Βενιζελικών στους Αθηναϊκούς δρόμους κατά της κυβέρνησης και του Βασιλιά δεν μας κόστισαν ακριβά, μόλις 10.000 φράγκα». 

Το οπλοστάσιο του Βεινζέλου
Στα σκοτεινά χρόνια 1915-1917: Στην προσπάθειά του να «κλέψει» την εξουσία (αυτό έκανε, άλλωστε, ΠΑΝΤΑ στην καριέρα του), ο Ελευθέριος Βενιζέλος έχει φέρει στην Ελλάδα Γαλλικά στρατεύματα, τα οποία φέρονται στην πατρίδα μας σαν να είναι κανονική αποικία, Σενεγάλη, Μαρόκο ή Κογκό! Στην διάρκεια συγκρούσεων στην Αθήνα και επειδή οι Έλληνες Επίστρατοι (πιστοί στην νόμιμη κυβέρνηση και στον Βασιλέα Κωνσταντίνο ΙΒ΄) δέχθηκαν πισώπλατα σφαίρες ριγμένες από τα παράθυρα και τις ταράτσες σπιτιών (!), έγιναν έρευνες, με αποτέλεσμα να ανακαλυφθούν ολόκληρα οπλοστάσια, με μεγαλύτερο αυτό που υπήρχε στην κατοικία ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!!!!!  Διαβάστε όλοι εσείς οι ψευτοδημοκράτες ποιος ήταν ο πρώτος διδάξας στο μίσος και στον διχασμό στην πατρίδα μας: 4 πολυβόλα, 170 τουφέκια, 60 περίστροφα, 4.500 σφαίρες, χαλύβδινοι θώρακες, μασούρια δυναμίτιδας και πολυάριθμα «δημοκρατικά σήματα αναγνώρισης». Κανονική γιάφκα ο ψευτοΕθνάρχης έτσι;;;;!!!

Γαλλικά φράγκα για τον Βενιζέλο...
Στα σκοτεινά χρόνια 1915-1917: Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα Ντεμίντοφ, με τηλεγράφημά του προς την Αγία Πετρούπολη (8/21 Φεβρουαρίου 1916) ανακοινώνει στον προϊστάμενό του υπουργό: «Σύμφωνα με εμπιστευτική πληροφορία από απόλυτα ασφαλή πηγή, η Γαλλική κυβέρνηση έχει θέσει στην διάθεση του κ. Βενιζέλου το ποσό των 2.000.000 Γαλλικών φράγκων, που προορίζονται για προπαγάνδα στον ελληνικό στρατό».

Η απειλή του Κάιζερ στην αδελφή του
Όταν η Βασίλισσα Σοφία ήρθε στην Ελλάδα στα μέσα του 19ου αιώνα και παντρεύτηκε τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο (μετέπειτα Βασιλέα Στρατηλάτη), δέχθηκε εντολή από την οικογένειά της (Βασιλικός Οίκος της Πρωσίας, Χοεντσόλερν) να μην ασπασθεί την Ορθοδοξία και να παραμείνει πιστή στο δόγμα του Προτεσταντισμού. Αυτή δεν το έπραξε, ακολούθησε την καρδιά της και τον Ρωμιό άνδρα της, και έτσι οι σχέσεις με τους δικούς της πίσω στην Γερμανία και ειδικά με τον αδερφό της Κάιζερ Γουλιέλμο Β΄ ψυχράνθηκαν και δεν θα ήταν ποτέ ξανά οι ίδιες…

Ο δήθεν Γερμανόφιλος Κωνσταντίνος
Για το αν ο Κωνσταντίνος ΙΒ΄ ήταν υποχρεωμένος στους Γερμανούς διαβάστε τα απομνημονεύματα του αδερφού του πρίγκηπα Νικολάου: "Καμία υποχρέωση δεν έχει στον Κάιζερ" κλπ. Είναι εύκολο να τα βρείτε. Προσέξτε: Ο Κωνσταντίνος ήταν πρώτος ξάδερφος (από τον πατέρα) με τον Βασιλιά της Αγγλίας Γεώργιο, πρώτος ξάδερφος (από την μητέρα) με τον Τσάρο Νικόλαο Ρομανώφ της Ρωσίας και γυναικαδερφός του Κάιζερ της Γερμανίας Γουλιέλμου (είχε παντρευτεί την αδερφή του Σοφία)!
Δηλαδή είχε α΄ βαθμού συγγένεια με όλους τους εμπόλεμους, όχι μόνο με τον Κάιζερ όπως τονίζουν σκόπιμα οι πολιτικάντηδες!!!! Πίστευε ότι ο συγκεκριμένος πόλεμος ήταν καθαρή αυτοκτονία και πλιάτσικο και γι΄ αυτό από την πρώτη στιγμή είπε: ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ!!!

Το ΟΧΙ του Κωνσταντίνου στον Κάιζερ και η αχαριστία της Αντάντ
Δεκαέξι ημέρες μετά την αποδοχή των επαίσχυντων αξιώσεων της Αντάντ από την ελληνική κυβέρνηση (οι φίλοι του Ελευθερίου Βενιζέλου, βλέπετε, είχαν μπαστακωθεί στην Θεσσαλονίκη, λες και η Ελλάδα ήταν προτεκτοράτο τους!), ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών ανακοινώνει τελεσιγραφικά στον πρεσβευτή Θεοτόκη (8/21 Δεκεμβρίου 1915) την απόφαση της κυβέρνησής του να εκδιωχθούν οι Αγγλογάλλοι από την ελληνική επικράτεια. Κρατώντας το κρυπτογραφικό τηλεγράφημα του πρεσβευτή στο χέρι, ο πρωθυπουργός Στέφανος Σκουλούδης σπεύδει θορυβημένος στο Βασιλικό Θέατρο, όπου βρίσκονταν ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος, η Βασίλισσα Σοφία και ο πρίγκηπας-διάδοχος Γεώργιος για να ανακοινώσει στον Βασιλιά το περιεχόμενό του.
Ο Κωνσταντίνος ΙΒ΄ αντιδρά, αλλά περιέργως για τους λάτρεις του ψευτοΕθνάρχη Βενιζέλου και των ψεμάτων του, όχι… φιλοΓερμανικά! Φεύγει αμέσως από το Θέατρο και με προσωπικό τηλεγράφημα στον Κάιζερ της Γερμανίας (και γυναικαδερφό του) Γουλιέλμο Β΄ του απαγορεύει την είσοδο Γερμανικών στρατευμάτων στο ελληνικό έδαφος, γιατί διαφορετικά η Ελλάδα θα εισερχόταν αμέσως στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον της Γερμανίας. Αντίγραφο του τηλεγραφήματος επιδίδει ο Ν. Θεοτόκης στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας. Ο Γουλιέλμος ακυρώνει την διαταγή προέλασης και κάποιοι πέφτουν από τα σύννεφα για την οργίλη και περήφανη απάντηση του Ελληνα Βασιλιά.
Χάρη σε αυτήν την στάση του Κωνσταντίνου μόνο σώθηκε από την συντριβή και την αιχμαλωσία ο στρατός του ανεκδιήγητου και κομπλεξικού Σαράιγ. Πως θα αντάμειβε η Αντάντ των Κωνσταντίνο; Διώχνοντάς τον από τον θρόνο και χωρίζοντας την Ελλάδα στα δυο!

Η έκπληξη του Γάλλου Κοσέν
Βρισκόμαστε στον Δεκέμβριο του 1915. Η Γαλλική κυβέρνηση, προσπαθώντας να «βγάλει» την Ελλάδα στο «σφαγείο» του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο πλευρό της Αντάντ, στέλνει στην χώρα μας τον Γάλλο φιλέλληνα αξιωματούχο Ντενί Κοσέν για να δει αν όντως οι Έλληνες είναι φιλοΓερμανοί. Ο Κοσέν πέφτει από τα σύννεφα όταν οι βασιλόφρονες της Πάτρας – ιδιαίτερης πατρίδας του Δημητρίου Γούναρη- του επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή. Στην Αθήνα συμβαίνει το ίδιο μέσα στην νύχτα. Ο ίδιος απορεί: Ο Βενιζέλος τους τα είχε πει αλλιώς τα πράγματα. Στην Γαλλία όλοι έλεγαν και έγραφαν ότι οι πιστοί στον θρόνο Ελληνες – δηλαδή τότε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού- ήταν… Γερμανόφιλοι. Πως γίνεται τώρα να ζητωκραυγάζουν υπέρ της Γαλλίας στις δυο τα ξημερώματα; Ο Κοσέν συναντιέται με τον… Γερμανόφιλο Βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος του λέει τα εξής με πικρό χιούμορ:
«Είμαι βέβαιος ότι ξεκινώντας για την Ελλάδα θα πιστεύατε ότι θα φτάνατε σε μια χώρα υποκατάστατο της Γερμανίας. Ασφαλώς τώρα θα έχετε συνειδητοποιήσει ότι σας εξαπάτησαν. Είδατε πως σας υποδεχθήκαμε. Δυστυχώς, στην πατρίδα σας με κρίνετε άδικα και με προκατάληψη. Νομίζετε ότι είμαι δεμένος στο άρμα της Γερμανίας και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια. Τρέφω αισθήματα μεγάλης συμπάθειας για την Γαλλία, αλλά δεν είμαι ούτε Γερμανός, ούτε Γάλλος. Είμαι αποκλειστικά και μόνο Ελληνας. Εδώ είναι η πατρίδα μου, εδώ γεννήθηκα, εδώ έζησα όλη μου την ζωή, είμαι ένα κομμάτι αυτού του λαού, τον αγαπώ, τον πονώ, συμμερίζομαι τους πόθους και τις αγωνίες του. Και είναι παράλογο να μου ζητούν να υπηρετήσω οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα εκτός από τα ελληνικά
Που οφείλονται οι παρεξηγήσεις και που υπάρχουν μεταξύ μας; Και πέρσι τον Αύγουστο και φέτος τον Μαϊο ανέθεσα σε υπουργούς μου να σας διαβιβάσουν φιλικές προτάσεις, ακόμη και για στρατιωτική συνεργασία. Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί η Γαλλία αρνήθηκε να μου εγγυηθεί την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μου; Και γιατί προτιμήσατε αντί να διαπραγματευτείτε μαζί μας, να προσφέρετε δικά μας εδάφη στην Βουλγαρία, για την οποία σας ενημέρωσα από τον περασμένο Φεβρουάριο ότι είχε ήδη αποφασίσει να συμμαχήσει με την Γερμανία; Πως θα ήταν δυνατό να δεχθούμε να της παραχωρήσουμε την Καβάλα και άλλες περιοχές, που ποτίσαμε με το αίμα μας και που ο πληθυσμός και οι παραδόσεις τους είναι ολοκληρωτικά ελληνικές; Ας επαναλάβω, λοιπόν, τις θέσεις μου: 
Η ανεξάρτητη και ελεύθερη Ελλάδα αποφάσισε να παραμείνει ουδέτερη. Δεν είναι δικαίωμά της; Δεν επιθυμώ να γίνει πεδίο μαχών και να παρασυρθεί στη δίνη του πολέμου. Νομίζω ότι είναι καθήκον μου. Πάντως, όπως σας διαβεβαίωσα πολλές φορές, τα στρατεύματά μου δεν θα επιτεθούν ποτέ κατά των δικών σας. Γιατί δεν με πιστεύετε; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι με θίγετε και με προσβάλλετε, όταν αμφισβητείτε την ευθύτητα και την ειλικρίνειά μου; Έχετε τον λόγο ενός Βασιλιά κύριε και δεν επιτρέπεται να μην με εμπιστεύεστε».

Επίλογος ΔΕΡ
Ευχαριστώ θερμώς και ιδιαιτέρως τους "Μαρμαρωμένο Βασιλιά" και "Εθνικό Αγωνιστή" (προφίλ facebook) για τον συγκροτημένο τεκμηριωμένο υλικό που παρείχαν στο blog μας για τα ιστορικά του άρθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου