Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΙΜΕΝΑ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Την τελευταία εβδομάδα αναπτύχθηκε μία έντονη παραφιλολογία και σχολιασμός των κουτσομπολίστικων εκπομπών των ΜΜΕ για την τηλεοπτική εμφάνιση του Γέροντος Ποιμένα. 
Κοιτάξτε, σεβόμενοι την απόφαση και τας εγκυκλίους του Σεβασμιωτάτου (άμισθου) Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου θεωρήσαμε να λάβουμε θέση ως προς αυτό το θέμα. Η θέση μας είναι η εξής:
Δεν είναι κακό που ένας Μοναχός εμφανίστηκε στα ΜΜΕ, κακό είναι πως δεν διευκρίνισε ορισμένα πράγματα για την ιδιότητά του, ορισμένες σπόντες του και η εμφάνισή του. Έτσι, αναμείχθηκε όλη η Εκκλησία στην δημιουργηθείσα από τα ΜΜΕ ιστορία. Έτσι, βρήκαν και πάλι την ευκαιρία να σκυλιάσουν τα ιδιωτικά ΜΜΕ κατά Ιερωμένου. 
Ο συγκεκριμένος μοναχός έπρεπε ευθύς εξαρχής να πει ότι δεν έχει σχέση με την Ελλαδική Εκκλησία και είναι Ηγούμενος της παλιοημερολογίτικης Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρελαίου εχούσης επαφή με τον Ρώσο Μητροπολίτη κ. Ιλαριώνα υπό την σκέπη του οποίου βρίσκεται από τις 15 Αυγούστου 2013. Επίσης, η εμφάνιση (κόκκινο ράσο) και οι σπόντες, ενίοτε και σεξουαλικού περιεχομένου δεν συνάδουν στο σχήμα ενός Ορθοδόξου Μοναχού καθώς και διάσημη τραγουδίστρια σε έναν ιερό χώρο παραβιάζει τον απαιτούμενο σεβασμό που πρέπει να έχουμε ευρισκόμενοι σ΄ αυτόν.
Βέβαια, δεν ξεφτιλίζει την Ορθοδοξία, αλλά ως Ηγούμενος θα πρέπει να ήταν περισσότερο υποδειγματικός και συγκρατημένος. Δεν μπορεί να αναμειγνύει το ιερό μυστήριο του Γάμου με τα καλαμαράκια και τα χταπόδια ή να τραγουδά "Αν είναι να κολαστώ". Αν είναι δυνατόν. Ένας Ορθόδοξος μοναχός πρέπει να αποπνέει σεβασμό και ταπεινοφροσύνη στο χριστεπώνυμο πλήρωμα. Και πρέπει να απαντήσει περί των 5 βουλγάρων μοναχισσών, της συγκατοίκησης με αστυνομικό και του κόκαλου ζώου που το παρουσίαζε ως λείψανο του Αγίου Νεκταρίου γιατί δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι αλήθεια και ούτε μας ενδιαφέρει βέβαια ως προς το δεύτερο, αλλά για να μην σπιλωθεί η προσωπικότητά του.
Η παρουσία στην εκπομπή "Κάτι ψήνεται" δεν έγινε δημοφιλίας αλλά φιλανθρωπίας. Ήθελε να τοποθετήσει μία πόρτα σε Πτωχοκομείο που διατηρεί η Μονή του.
Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας υποφέρει τα ΜΜΕ της διαφθοράς και του ψεύδους ασχολούνται την τηλεοπτική εμφάνιση ενός Ηγουμένου. Άκουσα πολλούς κουτσομπόληδες παρουσιαστές αλλά ο Γιώργος Λιάγκας έδειξε το πραγματικό του ποιόν. Από "Φλωρινιώτη" μέχρι "γκέι" τον είπε συνεπικουρούμενος και από μία θαμώνα που νόμιζε ότι τα ήξερε όλα. 
Πρέπει να κατανοήσουν όλοι τους εκεί, όπως και εμείς, ότι δεν είμαστε άξιοι να κρίνουμε τον οποιονδήποτε. Ποιοι είναι αυτοί που δικαιοδοτούνται να βλασφημήσουν έναν Ηγούμενο; Όλες αυτές οι εκπομπές τροφοδοτούν την ηλιθιότητα και το κουτσομπολιό και το πόσο χαμηλό επίπεδο και την ανωριμότητα των παρουσιαστών του. Ας μάθουν πρώτα τι σημαίνει οι λέξεις: σεβασμός, ιεροκατηγορία, δικαίωμα γιατί έχουν ξεφύγει από τα όρια της λογικής και του μέτρου.
Ας σοβαρευτούν γιατί η Ελλάδα υποφέρει.
Όλα τα σχόλια δεκτά, αρκεί να τεκμηριώνονται με επιχειρηματολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου