Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

 Θαύματα Αγίου Ανδρέα!


ΟΤΑΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΣΩΖΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ... 
Στα 807 μ.Χ. η πόλη των Πατρών πολιορκήθηκε από τους Σλάβους και τους Αβάρους, αποτυγχάνοντας να την καταλάβουν. Η ήττα τους, η οποία αποδόθηκε από τους κατοίκους σε θαύμα του Αποστόλου Αγίου Ανδρέα, ανάγκασε του Σλάβους να εγκαταλείψουν την Πελοπόννησο και έτσι εδραιώθηκε η Βυζαντινή κυριαρχία. Μάλιστα, στους επόμενους αιώνες στην ευλογημένη πόλη αναπτύσσεται η μεταξουργία και το εμπόριο!ΟΤΑΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΣΩΖΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ...
«Ηταν αρχές Ιουλίου του 1993, όταν ένας φοβερός μεσημεριάτικος σεισμός, μας ταρακούνησε και μας τρόμαξε. Ζημιές, καταστροφές, τραυματισμοί, ένα χάος.
Τήν ώρα του σεισμού, ο γέροντας Παϊσιος, στο κρεββάτι του πόνου, έναν χρόνον πριν κοιμηθεί, είδε το εξής όραμα: Τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα, προστάτη και πολιούχο της πόλεως μας (πόσοι το θυμόμαστε άραγε;), να παρακαλεί θερμώς και με δάκρυα τον Κύριον μας Ιησού Χριστό, λέγοντάς του: Σώσε την πόλιν μου, σώσε την πόλιν μου.
Αμέσως ο γέροντας Παϊσιος, επικοινώνησε με τον τότε Μητροπολίτη Πατρών, κυρό Νικόδημο και του ανέφερε το γεγονός, το οποίο και γνωστοποίησε στο χριστεπώνυμο ποίμνιο του ο μακαριστός Μητροπολίτης μας. Και για αυτό η πόλις μας από τον σεισμό βλάφτηκε ελάχιστα σε σχέση με το μέγεθος και το επίκεντρο του σεισμού».
Ηλίας Βουτσινάς.


Πηγή: facebook "Μαρμαρωμένου Βασιλιά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου