Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΚΚΕ, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Με την εισβολή και κατοχή των Γερμανών στην Ελλάδα, από το θέρος του 1941 σχηματίστηκαν εθνικές αντιστασιακές οργανώσεις. Στην Ανατολική Μακεδονία οι "Εθνικαί Ανταρτικαί Ομάδες" (ΕΑΟ) και τον Ιανουάριο του 1942 στην Ήπειρο ο "Ελληνικός Δημοκρατικός Εθνικός Σύνδεσμος" (ΕΔΕΣ). Το ΚΚΕ προς το παρόν απέχει από την Εθνική Αντίσταση και περιμένει διαταγή από το Κρεμλίνο.

Τα 2 ΟΧΙ σε Ιταλία & Γερμανία και το... ΚΚΕ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgk3NHLHu6KIj3LydC_9gZdPaso2tClrkMngxMcZ7OJ_ksax7KmZkTrhxKrSATvi00sa_fUww6Hx1PQxD3CImxP1steEMnfvq5lMY765osOLyFTdrEkO4BZxvsrX9RTMaI80tTcEYpu2yE/s1600/kke+prod.jpgΑκούμε πολλάκις ότι το ΚΚΕ υπήρξε "πρωτοπόρο στον αντιστασιακό αγώνα". Αυτό αποτελεί ψεύδος ασύστολο. Όταν κηρύχθηκε ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος την 28η Οκτωβρίου 1940 οι κομμουνιστές τάχθηκαν κατά προτρέποντας μάλιστα τους στρατιώτες να αφήσουν το μέτωπο, να επαναστατήσουν ώστε να ρίξουν τον Βασιλιά Γεώργιο Β΄ και τον πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά και να διώξουν την αστική τάξη και τους Άγγλους! Προπαγάνδιζαν με μανιφέστό τους την 7ην Δεκεμβρίου 1940 να σαμποτάρουν τα εργοστάσια και οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες την μεταφορά όπλων και τροφίμων στο μέτωπο! Ο ανθελληνισμός σ΄ όλο του το μεγαλείο. Την ίδια στάση τήρησαν και στον Ελληνογερμανικό πόλεμο μέχρι τις 23 Ιουνίου 1941. Γι΄ αυτό, σεβόμενοι την αλήθεια, λέμε: "Η εορτή της 28ης Οκτωβρίου είναι για Έλληνες και όχι για κομμουνιστές" και αναφερόμαστε πάντα και κυρίως στην ηγεσία του ΚΚΕ και τα παρακλάδια του και όχι στην βάση που είχε εξαπατηθεί με τα συνθήματα του υπέρ των φτωχών και την ιδεολογία του κομμουνισμού.
Ερώτηση:
- Γιατί όμως το ΚΚΕ δεν συμμετείχε μαζικά ενάντια στον φασίστα και ναζιστή εισβολέα κατά τους Ελληνοϊταλικό και τον Ελληνογερμανικό πολέμους;
Απάντηση:
- Γιατί ίσχυε η συνθήκη φιλίας μεταξύ χιτλερικής Γερμανίας και σταλινικής Ρωσίας [(30 Αυγούστου 1939 - 23 Ιουνίου 1941) Σύμφωνο Γκριμπέροφ-Μολότοφ]. Το ΚΚΕ ως γνωστόν από το 1918 που ιδρύθηκε μέχρι το 1989 υπάκουε στην Σοβιετική Ένωση: μητέρα όλων των κομμουνιστικών κομμάτων και κρατών. Το ΚΚΕ θα πολεμούσε τον σύμμαχό του Χίτλερ; Όχι. Μόνο όταν θίχτηκε, δέχθηκε επίθεση η Σοβιετική Ένωση από την Γερμανία.

Ρόλος και στόχοι του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ
http://erodotos.files.wordpress.com/2011/06/eam.jpgΤο ΚΚΕ, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας, η Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας (ΕΛΔ) και το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΕ) δημιούργησαν τον Σεπτέμβριο του 1941 μία αντιστασιακή ομάδα με ένα εύηχο όνομα: "Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο" (Ε.Α.Μ.). Ορισμένοι ιστορικοί τοποθετούν την δημιουργία ΕΑΜ-ΕΛΑΣ περί τας αρχάς του 1942.
Βασικοί στόχοι του ΕΑΜ όπως καταφαίνεται από το ιδρυτικό του, είναι:
1. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία της χώρας.
2. Η επιβίωση του λαού.
3. Η οργάνωση του λαού για να επιζήσει και να ελευθερωθεί.
Πολλοί αγνοί πατριώτες εξαπατήθηκαν από το όνομα "Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο", την διακήρυξή του και τους σκοπούς του. Το ΕΑΜ αποτελεί τον Δούρειο Ίππο του ΚΚΕ για την επίτευξη των στόχων του τελευταίου. Στόχος των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήταν η καθυπόταξη των άλλων αντιστασιακών οργανώσεων, η μη συμμόρφωσή τους προς τις διαταγές του Γενικού Στρατηγείου Μέσης Ανατολής (ΓΣΜΑ) και η απόσχιση από την Ελλάδα και ανεξαρτητοποίηση της Μακεδονίας.
Τον Ιανουάριο του 1942 πραγματοποιήθηκε η 8η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ η οποία μεταξύ άλλων αποφάσισε: "Το Κόμμα μας σχετικά με το καθεστώς, που πρέπει να επικρατήσει ύστερα από την απελευθέρωση της χώρας από τους κατακτητές, αγωνίζεται για την εγκαθίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας" (εννοεί την μποσελβική δικτατορία). Αυτή την γραμμή διατήρησε το ΕΑΜ και το μόλις ιδρυθέν ένοπλο τμήμα της ο ΕΛΑΣ (Εθνικός Απελευθερωτικός Λαϊκός Στρατός). Οι καθαρώς πολιτικές επιδιώξεις του ΚΚΕ καλύφθηκαν πίσω από την λεοντή του "εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα".
Ο παππούς ενός φίλου μου ήταν ενταγμένος στο ΕΑΜ και μου διηγήθηκε μία ιστορία. Μετά από μία μάχη που έχασε το ΕΑΜ ο παππούς ο αντάρτης είπε "Αχ, Παναγιά μου" και οι ανώτεροί του τον επέπληξαν (!!!) και του είπαν "Καλά ρε, πιστεύεις στην Παναγιά;"! Τα συμπεράσματα δικά σας.
Ήρθε ο Ανδρέας Παπανδρέου, παραποίησε τα ιστορικά γεγονότα στα βιβλία, έδωσε συγχωροχάρτι στο ΚΚΕ και σύνταξη στους ανθρωποχασάπηδες και πολτοποίησε και έκαψε έγγραφα και βιβλία του ΓΕΣ για τα στυγερά εγκλήματα των κομμουνιστών.

Μία μαρτυρία πρώην καπετάνιου του ΕΛΑΣ για τον Βελουχιώτη
Αξίζει όμως να δούμε την άποψη του Αθανασίου Κάβουρα, πρώην του Καπετάν Βασίλη του ΕΛΑΣ για τον αρχηγό του ΕΛΑΣ δολοφόνο και ομοφυλόφιλο Άρη Βελουχιώτη, έτσι όπως είναι γραμμένες, μεταξύ άλλων στην εφημερίδα "Ελεύθερος" την 19-9-1997: "Στο θέμα του Ψαρρού υπήρξαμε αιμοσταγείς βασανιστές, τέρατα. Ο Ψαρρός πολεμούσε  τους Γερμανούς και είχε αποκτήσει την εμπιστοσύνη των Εγγλέζων, εμείς όχι. Στο Κροκύλιο ο Άρης πήρε ως όμηρο την 20χρονη αδελφή κάποιου που έφυγε  για το Ζέρβα  Διέταξε  τους  άνδρες  του να τη βιάσουν  την βίασαν άνω από 15, αυτός δε, ηδονιζόταν. Ο αιμοχαρής τότε το παλικάρι αυτό έβγαλε το μαχαίρι του το έμπηξε στα γεννητικά της όργανα, την ξέσχισε ως τα στήθη. Εκείνη σπάραζε σαν το ψάρι αλλά που να τη λυπηθεί. Την πήραν σέρνοντας και την πέταξαν στον Μόρνο αφού τελείωσε αυτό αμέσως, κάλεσε στο δωμάτιό του τον Δημήτρη από το Αλεποχώρι και τον καβάλησε 2 φορές αλλά δεν έμεινε ικανοποιημένος και του είπε: "Έλα άλλη μια φορά ρε Δημήτρη". "Δεν μπορώ καπετάνιε πάρε και κανέναν άλλο". Δεν τολμούσε να του πει όχι κανένας. 
Το Γοργοπόταμο ο Εγγλέζος μαζί με άνδρες του Ζέρβα την ανατίναξαν. Ο Άρης τυπικά παρίστατο και έκανε ότι βοηθούσε αφού ούτε καν τον άφησαν να πλησιάσει. 
Μια άλλη προδοσία του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ. Μας έλεγε ο Άρης:  "Συναγωνιστές προσέξτε. Δεν μας νοιάζει καθόλου για τους Γερμανούς. Σκοπός μας είναι να ξεκαθαρίσουμε τους προδότες φασίστες Έλληνες. Αν σπαταλήσουμε το χρόνο μας κατά των Γερμανών δεν θα μείνει καιρός στον ΕΛΑΣ να εκτελέση το καθήκον του. Πρέπει να λείψουν οι βιομήχανοι και αστοί και τα φυσικά όρια  της Ελλάδος φθάνουν μέχρι τον Όλυμπο".

Η "αντίσταση" των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τα Τάγματα Ασφαλείας
Σύμφωνα με στρατιωτικά έγγραφα του ΓΕΣ και τα γερμανικά στρατιωτικά αρχεία, η "αντίσταση" των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήταν οι εξής νεκροί: 375 Γερμανοί & 45.000-60.000 Έλληνες. Δεν επρόκειτο περί αντίστασης αλλά σε φόνους μεμονωμένων Γερμανών που οδηγούσαν σε φοβερά αντίποινα εις βάρος του πληθυσμού (με εξαίρεση την Μάχη Γλόγοβας, απόκρουση στις Θερμοπύλες).
Αυτή ήταν η αντίσταση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που ενίοτε συνεργαζόταν με τον κατακτητή, είτε ήτο Βούλγαρος, είτε Γερμανός, δημιουργούσε σε μερικά χωριά επιτροπές διοίκησης και σκότωνε όποιον δεν ήθελε να ενταχθεί μαζί τους.
Αυτοί ήταν η αιτία δημιουργίας των "Ταγμάτων Ασφαλείας" ο ρόλος των οποίων είχε παραποιηθεί αρκετά. Εισηγητές τους οι αντιβασιλικοί αξιωματικοί Στυλιανός Γονατάς και Θεόδωρος Πάγκαλος. Δημιουργός τους ήταν ο κατοχικός πρωθυπουργός Ιωάννης Ράλλης και διοικητής τους ο Αντισυνταγματάρχης Ιωάννης Πλυτζανόπουλος. Δημιουργήθηκαν τον Απρίλιο του 1943 και νομιμοποιήθηκαν με τον Νόμο 260/1943 κατόπιν έγκρισης της Βέρμαχτ, με σκοπό την αντιμετώπιση της επικείμενη αναρχίας από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ και την τη διατήρηση της έννομης τάξης, κυρίως στην ύπαιθρο.
Με την λογική της επιβολής στο πεδίο της μάχης δια της διπλωματικής οδού συστάθηκαν από την κυβέρνηση Ράλλη τα επονομαζόμενα αλλιώς «Ευζωνικά Τάγματα», που ήσαν μονάδες πιστές στην κυβέρνηση της χώρας. Ωστόσο, εξοπλίστηκαν από τις γερμανικές αρχές και ενίοτε συνεργάστηκαν με αποτέλεσμα να κατηγορηθούν ως "προδοτικά" από την εξόριστη κυβέρνηση Κάιρου τον Ιανουάριο του 1944. Θα γραφεί άρθρο για τα Τάγματα Ασφαλείας.

Επίλογος
Οι ξυλοσχιστές της ιστορίας θέλουν να κρύψουν για να μην μάθουμε. Το Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα, αν θέλει να είναι συνεπές απέναντι στην αλήθεια, πρέπει να έχει και έχει λόγο μη συμβατικός. Αυτό το άρθρο είναι προιόν πολύμηνης έρευνας. Μαρτυρίες, βιβλιογραφία, διασταυρωμένα στοιχεία, πειστήρια και έγγραφα συνθέτουν όλο αυτό το κείμενο που είναι αφιερωμένο στους Έλληνες που αγαπούν και θέλουν να μάθουν την ιστορική αλήθεια!

Πηγές:
* Εφημερίδα "Ελεύθερος" 19 Σεπτεμβρίου 1997,
* 1941-1949 Έτη αγώνων, θυσιών και αίματος, Κων/νου Μπαρμπή,
* Πατριώτες και προδότες στον Μωρηά, Γιάννη Καραμούζη,
* Από την Βιέννη στα Καλάβρυτα, Χέρμαν Μάγερ,
* Η ελληνική αντίσταση 1940-1944**, Ανδρέα Κέδρου, μετάφραση: Αντώνη Μοσχοβάκη,
* Αρχεία Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, Γενικό Επιτελείο Στρατού, Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού.
* Εφημερίδα "Το Βήμα", άρθρο Δ. Ραυτόπουλου, 20 Ιανουαρίου 2013.

** Στις σελίδες του βιβλίου του αριστερού Κέδρου 91, 127-130, 136 παραποιείται βάναυσα η αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου